NRK Meny
Normal

– Ingvild trår til og er ofte tungen på vektskålen

Ingvild Flugstad Øsberg hylles etter søndagens maktdemonstrasjon mot Therese Johaug, men det er ikke første gang Østberg viser at hun er tøffere enn konkurrentene.

Ingvild Flugstad Østberg

TØFF: Ingvild Flugstad Østberg beskrives som tøff. Her er hun med premien etter seieren på søndagens Tour de Ski-etappe.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

De som kjenner 25-åringen fra fotballbanen har lenge sett hva hun er god for.

– De senere årene har ikke Ingvild vært med på mange kamper, men til tross for lite fotballtrening går hun rett inn på laget, sier sportslige leder i Raufoss, Henning Lerud, til NRK.

Årsaken er enkel: Hun er en vinnerskalle. Tøff og disiplinert, ifølge Lerud.

– I kamper vi har slitt med å få uttelling er det nettopp Ingvild som ber lagvenninnene «spytte i nævan». Hun trår til og er ofte tungen på vektskålen, og får det avgjørende målet i sluttminuttene, sier Lerud som har kjent Østberg siden 2007.

Barriere

Henning Lerud

IMPONERT: Sportslig leder i Raufoss Fotball, Henning Lerud, har kjent Ingvild Flugstad Østberg siden 2007. Når Østberg ikke er opptatt med ski, spiller hun fotball for Raufoss.

Foto: Raufoss Fotball

Raufoss er langrennsstjernens fotballag, og den mentale innstillingen som klubben - og langrennsledelsen - har sett lenge, oppdaget også langrennspublikumet søndag.

På den fem kilometer lange jaktstarten i Tour de Ski tok Østberg igjen Therese Johaug og rykket fra - i motbakke. Dét har ingen klart før.

– Det var helt klart en mental barriere som ble brutt, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Se video: Her rykker Østberg fra Johaug

Ingvild Flugstad Østberg er i formidabel form og rykket fra Therese Johaug i bakken før start. Ingenting er sikkert i Tour de Ski.

SE VIDEO: Ingvild Flugstad Østberg rykker fra Therese Johaug.

Men i løpet av de siste årene er det flere eksempler på at Østberg er en av de tøffeste i gamet.

Staket

I november ble hun første kvinne til å stake seg gjennom et vanlig distanserenn.

– Da jeg så at Ingvild skulle stake, tenkte jeg «Herregud, du er ei tøff jente!», sa Therese Johaug da.

Se video: Østberg staket hele løypa på Beitostølen

Her staker Østberg.

SE VIDEO: Slik så det ut da Ingvild Flugstad Østberg staket seg gjennom den 7,5 km lange løypa på Beitostølen under sesongåpningen på Beitostølen i november. Hun endte til slutt på 5. plass, 1.01,5 minutt bak vinneren Therese Johaug.

Falt i VM

Østberg har også vist at hun ikke lar seg stoppe av motgang. Under VM i 2013 tabbet hun seg ut på lagsprinten. Før siste veksling satte hun staven mellom beina og falt. Dét sendte Norge ut av medaljekampen.

Se video: Østberg faller i VM

Maiken Caspersen Falla snublet i sin egen stav og falt på siste etappe i lagsprinten for kvinner, dermed røk sjansene for medalje. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

SE VIDEO: Her faller Ingvild Flugstad Østberg under lagsprinten i VM i 2013 og sender Norge ut av medaljekampen. Ett år senere slo hun tilbake med OL-gull på lagsprinten i Sotsji, og i 2015 tok hun VM-gull samme distanse.

Men året etter slo hun knallhardt tilbake og tok OL-gull i Sotsji på lagsprint sammen med Marit Bjørgen. I fjor vinter tok hun så VM-gull på distansen.

– Ingvild er en uredd jente som ofte trår hardt til og vil mye. Da må man falle noen ganger for å lykkes til slutt. Den offensive holdningen til Ingvild må man ha dersom man skal bli best i verden, sier Fredrik Aukland.

Fem etapper før slutt leder Østberg Tour de Ski sammenlagt 14,3 sekunder foran Therese Johaug.

Ingvild Flugstad Østberg er en av Norges beste langrennsløpere. Men i denne videoen, som er hentet fra NRK-serien Verdens beste skijenter, viser Østberg at hun også er god på fotballbanen.

SE VIDEO: Ingvild Flugstad Østberg spiller fotball for Raufoss. Videoen er fra tv-serien om langrennsjentene som NRK sendte i fjor vinter.

Siste nytt

 • Svømmestjerne blir utestengt

  Ryan Lochte er utelukket fra all konkurranse fram til juli neste år. Lochte la ut et bilde på sosiale medier hvor han fikk intravenøs behandling. Bildet førte til en etterforskning av USADA, som fant at mengden intravenøst var over tillatt nivå.

  Brazil Ryan Lochte
  Foto: Michael Sohn / AP
 • Monika Kørra er ny landslagstrener

  Norges Skiforbund Langrenn har engasjert Monika Kørra (28) som ny juniorlandslagstrener etter Geir Endre Rogn.

  Kørra ser frem til å ta fatt på utfordringen.

  – Jeg er både stolt og ydmyk i rollen som ny juniorlandslagstrener.

 • Johnsen på vei til AZ Alkmaar

  Bjørn Maars Johnsen er i ferd med å bli solgt til AZ Alkmaar ifølge VG. Avisen erfarer at landslagsspissen blir hentet fra ligarival Den Haag for over 20 millioner kroner. Går overgangen i orden blir han lagkamerat med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

  Bjørn Maars Johnsen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal