Hopp til innhold

– Ingvild trår til og er ofte tungen på vektskålen

Ingvild Flugstad Øsberg hylles etter søndagens maktdemonstrasjon mot Therese Johaug, men det er ikke første gang Østberg viser at hun er tøffere enn konkurrentene.

Ingvild Flugstad Østberg

TØFF: Ingvild Flugstad Østberg beskrives som tøff. Her er hun med premien etter seieren på søndagens Tour de Ski-etappe.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

De som kjenner 25-åringen fra fotballbanen har lenge sett hva hun er god for.

– De senere årene har ikke Ingvild vært med på mange kamper, men til tross for lite fotballtrening går hun rett inn på laget, sier sportslige leder i Raufoss, Henning Lerud, til NRK.

Årsaken er enkel: Hun er en vinnerskalle. Tøff og disiplinert, ifølge Lerud.

– I kamper vi har slitt med å få uttelling er det nettopp Ingvild som ber lagvenninnene «spytte i nævan». Hun trår til og er ofte tungen på vektskålen, og får det avgjørende målet i sluttminuttene, sier Lerud som har kjent Østberg siden 2007.

Barriere

Henning Lerud

IMPONERT: Sportslig leder i Raufoss Fotball, Henning Lerud, har kjent Ingvild Flugstad Østberg siden 2007. Når Østberg ikke er opptatt med ski, spiller hun fotball for Raufoss.

Foto: Raufoss Fotball

Raufoss er langrennsstjernens fotballag, og den mentale innstillingen som klubben - og langrennsledelsen - har sett lenge, oppdaget også langrennspublikumet søndag.

På den fem kilometer lange jaktstarten i Tour de Ski tok Østberg igjen Therese Johaug og rykket fra - i motbakke. Dét har ingen klart før.

– Det var helt klart en mental barriere som ble brutt, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Se video: Her rykker Østberg fra Johaug

Ingvild Flugstad Østberg er i formidabel form og rykket fra Therese Johaug i bakken før start. Ingenting er sikkert i Tour de Ski.

SE VIDEO: Ingvild Flugstad Østberg rykker fra Therese Johaug.

Men i løpet av de siste årene er det flere eksempler på at Østberg er en av de tøffeste i gamet.

Staket

I november ble hun første kvinne til å stake seg gjennom et vanlig distanserenn.

– Da jeg så at Ingvild skulle stake, tenkte jeg «Herregud, du er ei tøff jente!», sa Therese Johaug da.

Se video: Østberg staket hele løypa på Beitostølen

Her staker Østberg.

SE VIDEO: Slik så det ut da Ingvild Flugstad Østberg staket seg gjennom den 7,5 km lange løypa på Beitostølen under sesongåpningen på Beitostølen i november. Hun endte til slutt på 5. plass, 1.01,5 minutt bak vinneren Therese Johaug.

Falt i VM

Østberg har også vist at hun ikke lar seg stoppe av motgang. Under VM i 2013 tabbet hun seg ut på lagsprinten. Før siste veksling satte hun staven mellom beina og falt. Dét sendte Norge ut av medaljekampen.

Se video: Østberg faller i VM

Maiken Caspersen Falla snublet i sin egen stav og falt på siste etappe i lagsprinten for kvinner, dermed røk sjansene for medalje. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

SE VIDEO: Her faller Ingvild Flugstad Østberg under lagsprinten i VM i 2013 og sender Norge ut av medaljekampen. Ett år senere slo hun tilbake med OL-gull på lagsprinten i Sotsji, og i 2015 tok hun VM-gull samme distanse.

Men året etter slo hun knallhardt tilbake og tok OL-gull i Sotsji på lagsprint sammen med Marit Bjørgen. I fjor vinter tok hun så VM-gull på distansen.

– Ingvild er en uredd jente som ofte trår hardt til og vil mye. Da må man falle noen ganger for å lykkes til slutt. Den offensive holdningen til Ingvild må man ha dersom man skal bli best i verden, sier Fredrik Aukland.

Fem etapper før slutt leder Østberg Tour de Ski sammenlagt 14,3 sekunder foran Therese Johaug.

Ingvild Flugstad Østberg er en av Norges beste langrennsløpere. Men i denne videoen, som er hentet fra NRK-serien Verdens beste skijenter, viser Østberg at hun også er god på fotballbanen.

SE VIDEO: Ingvild Flugstad Østberg spiller fotball for Raufoss. Videoen er fra tv-serien om langrennsjentene som NRK sendte i fjor vinter.

Siste nytt

  • Verstappen med sin syvende strake kvalifiserings-seier

    Max Verstappen i Red Bull-bilen overbeviste nok en gang under kvalifiseringen i Miami Grand Prix. Dermed ble det syvende strake start fra første startposisjon for Verstappen.

    – La oss fortsette denne gode trenden, sa Verstappen over lagradioen på Viaplay-sendingen.

    Ingen av førerne klarte å forbedre rundetiden sin på siste runde i Q3.

    Charles Leclerc var den som var nærmest nederlenderen. Etter første sektor var han bare åtte tusendeler bak, men etter en voldsom skrens i sving 15 måtte han nøye seg med andreplass i kvalifiseringen. Lagkamerat i Ferrari, Carlos Sainz, ble nummer tre.

    For Daniel Ricciardo ble det en skuffende kvalifisering. Han endte på 4. plass på sprintløpet tidligere lørdag, men røk ut etter Q1 sammen med Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen og Guanyu Zhou. I Q2 røk disse ut: Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon og Fernando Alonso.

    CUKXnB20R1A
    Foto: AFP
  • Graham Hansen med mål og assist – Barcelona ett poeng fra seriegullet

    Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Barcelonas kvinnelag slo Granada 4-1. Nå er laget ett poeng fra et nytt seriegull.

    Real Madrid er 15 poeng bak med fem kamper igjen å spille. Ett Barcelona-poeng på lagets fire gjenstående kamper, eller et poengtap for Real Madrid, vil bety at Barcelona er mester for niende gang.

    Den norske landslagsstjernen scoret sitt 26. mål for Barcelona i ulike turneringer denne sesongen.

    Rop1_HGpc_o
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Thomsen klarte EM-kravet

    Marcus Thomsen er i form og vant kulekonkurransen i Stora Turebergskastet i Sverige lørdag formiddag med 21.05.

    Thomsen leverte jevnt over en sterk serie der han åpnet med sesongbeste 20.94, før det lengste støtet kom i andre omgang, ifølge friidrett.no.

    – Jeg er ekstremt glad for 21.05. Fire år med trening og tålmodighet for endelig å få en ny personlig rekord utendørs. Jeg er glad, men langt fra fornøyd, sier Marcus Thomsen til NRK.

    Han forbedret sin personlige rekord utendørs fra 2020 med to centimeter og var bare fire centimeter bak innendørspersen. Utøveren fra Norna-Salhus klarte EM-kravet og fikk opp det lengste kulestøtet av en nordmann utendørs på 38 år, Lars Arvid Nilsen satte den norske rekorden på 21.22 det året.

    Thomsen er foreløpig kvalifisert til OL i Paris på ranking. Der er kravet er 21.50.

    – Det er digg å få tatt EM-kravet og slippe å bekymre seg over om man ryker ut av topp 30. Nå skal jobben fortsettes for å sikre en plass i OL, sier Thomsen.

    Marcus Thomsen klarte lørdag 4. mai EM-kravet i kulestøt. Her støter han 21.05.
    Video: Arwid Koskinen, Swethrows

Sendeplan

Kl. Program Kanal