Hopp til innhold

Frykter Northugs sykdom skal vare lenger enn antatt

Petter Northug blir hemmet i treningsarbeidet i to måneder på grunn av virus. NRKs skikommentator håper det ikke blir enda lenger.

Petter Northug

Det blir spennende å følge utviklingen i Petter Northugs sykdomssituasjon, sier NRKs langrennskommentator Jann Post. – Man vet aldri hvor lang tid det tar, sier han.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Virus er en veldig usikker diagnose i idrettssammenheng. Men vet sjelden akkurat hvordan det slår ut på kroppen, så det er veldig vanskelig å håndtere. Jeg håper dette ikke tar lang tid, sier NRK-kommentator Jann Post.

Lørdag kom nyheten om at Petter Northug må trappe ned treningen i flere uker på grunn av en virusinfeksjon. Det er svært ugunstig for den kommende OL-sesongen.

Hemmet i flere uker

Jann Post (uten bokseposering)

NRKs langrennskommentator Jann Post tror Northug skal få trøbbel med å nå toppformen innen Tour de Ski.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

27-åringen har allerede avlyst en høydesamling på 20 dager. Han har dessuten ikke kunnet trene optimalt de siste ukene.

Ifølge VG Nett kommer virusinfeksjonen til å sabotere minst to måneder av Northugs treningsopplegg.

Det er trolig snakk om treningsnekt i kun to uker, men kongen av langrenn blir altså hindret fra å trene optimalt i langt flere uker enn det.

– Vet aldri hvor mange uker det tar

Post mener det kan ta enda lenger tid om Northug er uheldig.

– Av og til sitter en virusinfeksjon såpass i kroppen at det tar tid før kroppen klarer å ta til seg trening. Man håper at en pause skal løse problemet, men man vet aldri om det tar én, to eller tre uker. Her har de beregnet to uker, men det kan ta mer tid. Dette blir veldig spennende, sier kommentatoren.

Han tror nå Northug kommer til å legge om hele sesongopplegget.

– Det er klart det ikke er ideelt. September og starten av oktober er en veldig viktig periode for langrennsløpere, sier Jann Post til NRK.no.

Tror viruset går utover touren

Langrennskommentatoren tror Northug når toppformen i tide til OL i februar. Verre er det med Tour de Ski, som starter i romjula.

– Tour de Ski kommer nok litt for tidlig. Han må prioritere toppform under OL, og da må han drive mer grunntrening utover høsten. Da er det vanskelig å få godt nok grunnalg til to formtopper, sier Post.

Northug har fortsatt aldri vunnet Tour de Ski, og har ikke lagt skjul på at det er et av hans store mål. Samtidig er det lite som trumfer et OL.

Eirik Myhr Nossum

Petter Northugs trener Eirik Myhr Nossum sier at det trolig er snakk om et vanlig forkjølelsesvirus.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Sammenliknet med det opprinnelige opplegget er det jo en stopper. Men det er jo også om å gjøre å gjøre de riktige tingene når forholdene endrer seg, og det har det gjort nå, sa trener Eirik Myhr Nossum til NRK på lørdag.

Trolig vanlig forkjølelsesvirus

Det har skjedd tidligere at idrettsutøvere har vært ute lenge på grunn av virus, for eksempel Thor Hushovd, som mistet en hel sesong. Men Northug har trolig fått et langt vanligere problem.

– Jeg håper inderlig ikke det er noe sånn. Men jeg tror dette er en helt annen greie. Det Thor hadde var et ekstremtilfelle, og trolig flere ting på én gang. Dessuten visste de ikke hva det var, sier Post.

Northugs trener sier det trolig er snakk om et relativt harmløst virus.

– Treningen har gått litt i bølgedaler de siste par ukene. Men det er først nå de har funnet virus på prøvene. Det er et helt vanlig forkjølelsesvirus, sa treneren.

– Vi stresser ikke. Det er lenge igjen, sa Nossum.

Northug skal etter planen holde seg helt rolig i to uker, før han begynner å bygge seg opp igjen.

– Han tar det med ro. Det er vel noe av det som skiller ham fra andre utøvere. Han er så erfaren i dette gamet og vet så mye om seg selv at han klarer å ta det med ro. Han forstår at dette er slikt som skjer, sier Langås.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal