NRK Meny
Normal

– Nøkkelen ligger i Pellegrinis hender

KOMMENTAR: Det er Arsenal og Manchester City som fremstår som favoritter i Premier League, men tittelkampen forblir like uforutsigbar som sesongen har vært overraskende.

FBL-ENG-PR-MAN CITY-EVERTON

LEDER MANUEL PELLEGRINI CITY TIL LIGAGULL?: – Det er på mange måter City det kommer an på. Nøkkelen ligger i Pellegrinis hender, skriver NRKs fotballskribent.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

En av oppgavene til diverse fotballkommentatorer er ofte å tippe fremtidige utfall, men så uventet har denne sesongutviklingen vært at sjansene for å få noe som helst rett virker omtrent like store som at Joe Allen og Paul Dummett skal utligne på overtid i hver sin 3-3-kamp med 24 timers mellomrom.

Et alternativ er å analysere faktorene som kan bli viktige i tittelkampen, og la krystallkulen ligge i fred for nå.

Mens et seriemesterskap til Leicester kanskje ville vært en passelig avslutning på denne sesongen, må Arsenal og City kunne betraktes som favoritter. Ikke det at noen rykker ifra. Leicester vant 1-0 på White Hart Lane i går, mens City delte poengene mot Everton og Arsenal spilte 3-3 på Anfield.

Det gjenstår 17 kamper; City er tre poeng bak Arsenal. Hva vil avgjøre det hele?

Britain Soccer Premier League

LEDER: Arsenal har et lite forsprang til konkurrentene.

Foto: Jon Super / Ap

Laget som lemper

Begge lag har fordeler og ulemper. Kampprogrammet er, for eksempel, lovende for City.

Faktisk går de blåkleddes tøffeste reiser til West Ham, Liverpool og Chelsea, mens Arsène Wengers menn må besøke West Ham, Tottenham, United og Everton.

Og i siste bortekamp: City.

Britain Soccer Premier League

TØFT KAMPPROGRAM: For Arsène Wenger og hans menn.

Foto: Jon Super / Ap

Dette vil teste Wengers nye pragmatiske side, som har blitt dekket på disse sidene før. Arsenal har ligget dypere og vært mer direkte i storkamper de siste 12 månedene, og gårsdagen var et nytt eksempel: De lempet opp mot Olivier Giroud for å unngå Liverpools høye press, og la seg bakpå mot slutten for å forsvare ledelsen.

Dét straffet seg denne gangen, og planene er ikke alltid vanntette. Mye vil komme an på hvordan Wenger fikser denne typen utfordring inn mot mai.

Sporadiske City

Med hensyn til form virker Arsenal mest stabile. De tok flest poeng i 2015 og har vist en evne til å storspille i siste halvdel av sesongen: På dette stadiet i fjor vant de 10 av sine neste 11 ligakamper.

Men en gjentakelse er ingen selvfølge. Dessuten har City en høyere makskapasitet.

Det er nemlig få som slår Manuel Pellegrinis mannskap på sitt beste, med David Silva, Sergio Agüero, Yaya Touré og Kevin De Bruyne. Da de hadde vunnet sine fem første ligakamper denne sesongen, sto de med 11 strake ligaseiere totalt.

Mysteriet er imidlertid at storspillet kommer i så definerte perioder. Nå har de ikke vunnet to ligakamper på rad siden begynnelsen av oktober.

SOC/ Norwich City v Manchester City - FA Cup Third Round

LOVENDE KAMPPROGRAM: For Manchester City.

Foto: Alex Morton / Reuters

Savnet belgier

Skader har spilt en rolle, og mens Agüero og Silva er tilbake, er Vincent Kompany fortsatt ute. City har kun sluppet inn ett mål på de åtte ligakampene kapteinen har startet, og det virker ikke urimelig å hevde at tittelen kan avgjøres på belgierens skadesituasjon.

Og kanskje nettopp er dette forskjellen. Arsenal har kun skader i midtbaneleddet, hvor dekningen allerede er god, og virker derfor bedre rustet til å levere jevnt. Fiaskoer kan fortsatt komme uventet, som 4-0-tapet mot Southampton på Boxing Day, men de slår som regel kjapt tilbake. De kan heve seg noe fremover, men vil neppe kollapse helt.

I motsetning er Citys form på lengre sikt vanskeligere å kalkulere. De kan briljere i to måneder, for så å gå like lenge uten flyt. Så talentfull er troppen at, om de finner tilbake til sitt beste, vil de nesten garantert vinne denne tittelen. Hvis ikke, kan alt skje.

Derfor er det på mange måter City det kommer an på. Nøkkelen ligger i Pellegrinis hender.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tunet sikret NM-gull med storseier

  Tunet er norgesmester i innebandy for kvinner etter utrolige 10-1-seier i finalen mot Sveiva. Tunet tok ledelsen allerede etter tre minutter, og var overlegne i finalen.

  Det er klubbens niende NM-gull på kvinnesiden.

  Tunet NM-finale mot Sveiva
  Foto: NBF
 • Ajer og Celtic snublet

  Kristoffer Ajer spilte hele kampen og kunne ha sikret seriegullet med Celtic borte mot Hibernian, men det ble 1-2-tap lørdag ettermiddag.

  Celtic leder med 13 poeng ned til Rangers, Aberdeen og nettopp Hibernian.

  Kristoffer Ajer
  Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters
 • West Bromwich reddet ett poeng

  Liverpool ledet 2-0, men tabelljumbo West Bromwich Albion kom tilbake og sikret 2–2 like før slutt.

  Danny Ings og Mohamed Salah scoret for Liverpool, mens Jake Livermore og Salomón Rondon nettet for hjemmelaget.

  Bilder med tillatelse fra TV 2.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Brann - Stabæk