– Noe er galt med Magnus utenfor brettet

SOTSJI (NRK): Magnus Carlsen var så nedpå og kort på tirsdagens pressekonferanse at det spekuleres i om noe har skjedd med ham.

Carlsen og Anand

Magnus Carlsen og Viswanathan Anand på mandagens pressekonferanse. Det rant ikke akkurat over av energi på tirsdag heller.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg har aldri sett en sånn pressekonferanse. På humøret så det ut som begge to hadde mistet mødrene sine, sier Mike Klein, journalist i Chess.com.

Amerikaneren var en av mange i Sotsji som stusset over den tamme pressekonferansen etter tirsdagens parti.

Begge spillerne svarte kort og avvisende på flere spørsmål, til tross for at de hadde spilt et kort parti og i teorien burde være relativt uthvilte.

– Det var kjedelig. Og litt trist, sier Klein.

Se pressekonferansen etter det 8. partiet i sin helhet.

Se pressekonferansen med Magnus Carlsen og Vishy Anand.

Liten grunn til å være skuffet

Det var for så vidt naturlig at Viswanathan Anand var skuffet. 44-åringen fikk ingenting ut av å starte med hvite brikker. Det var mer påtagelig at Magnus Carlsen var så nedpå.

– Vanligvis når han er så lukket har noe gått feil i spillet, men dette partiet var ikke slitsomt i det hele tatt. Det forteller meg at noe er galt utenfor brettet, at det foregår noe, sier Mike Klein.

– Hva da?

– Det kan være en forandring i rutinene, eller kanskje han har spist noe feil. Noen ganger føler man seg bare ikke bra. Det var jo dopingkontroll i dag også, og ingen liker vel å gjøre sitt fornødne foran en funksjonær. Jeg tror det er en kombinasjon av mange faktorer, sier han.

Faren: – Jeg er ikke bekymret

Nordmannen fortalte på pressekonferansen at han ikke følte seg helt i toppform i starten av partiet. Det viste han tydelig med kroppsspråket, bare se videoen under:

Magnus Carlsen virket en smule sliten i starten av tirsdagens VM-parti i sjakk.

VIDEO: Vishy Anand stusset på Magnus Carlsens kroppsspråk i begynnelsen av partiet.

NRK spurte Carlsen om han kunne utdype den dårlige formen, og fikk kontant svar:

– Nei.

Pappa Henrik Carlsen var mer snakkesalig.

– Jeg er ikke så bekymret. Han leder VM-matchen, og i dag greier han remis uten å bruke så mye krefter med sort.

– Hvordan oppfattet du formen hans i dag morges?

– Jeg snakket ikke så mye med ham, for han er som regel for seg selv. Han ble vekket når han pleier. Han forberedte seg kanskje litt mer enn vanlig, sier Henrik Carlsen.

– Lavere energi

Ifølge manager Espen Agdestein er ikke verdensmesteren syk.

– Ikke så vidt jeg vet, sier Agdestein.

– I dag var energien hans litt lavere enn den har vært. Men det ble bedre utover partiet. Jeg tror egentlig han er i god form og at den grunnleggende formen er bra. Vi satser på at han er i fin form igjen i kveld.

Hver dag analyser vi pariet til Magnus Carlsen

VIDEO: Se Torstein Baes analyse av partiet.

Siste nytt

 • Hvas langt unna seierspallen

  Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer seks i søndagens finale på 100 meter medley i kortbane-EM i svømming. 19-åringen valgte å stå over andre øvelser for å satse alt på søndagens finale. Hvas svømte på 52,39. Gullet gikk til russiske Kliment Kolesnikov.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
 • Maren Mjelde senket City

  Landslagskaptein Maren Mjelde ble matchvinner da Chelsea vant 2-1 over Manchester City. Chelsea er ubeseiret i den engelske ligaen og står med 22 poeng på åtte kamper. De er to poeng bak serieleder Arsenal, men har én kamp mindre spilt.

  Trening søndag - EM fotball kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Hattrick i Lyons storserier

  Ada Hegerberg scoret hattrick da Lyon slo Metz 6-0. Med sitt mål nummer 14 for sesongen topper hun scoringslista i Frankrike med fem måls margin.

  X02784
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal