– Noe er galt med Magnus utenfor brettet

SOTSJI (NRK): Magnus Carlsen var så nedpå og kort på tirsdagens pressekonferanse at det spekuleres i om noe har skjedd med ham.

Carlsen og Anand

Magnus Carlsen og Viswanathan Anand på mandagens pressekonferanse. Det rant ikke akkurat over av energi på tirsdag heller.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg har aldri sett en sånn pressekonferanse. På humøret så det ut som begge to hadde mistet mødrene sine, sier Mike Klein, journalist i Chess.com.

Amerikaneren var en av mange i Sotsji som stusset over den tamme pressekonferansen etter tirsdagens parti.

Begge spillerne svarte kort og avvisende på flere spørsmål, til tross for at de hadde spilt et kort parti og i teorien burde være relativt uthvilte.

– Det var kjedelig. Og litt trist, sier Klein.

Se pressekonferansen etter det 8. partiet i sin helhet.

Se pressekonferansen med Magnus Carlsen og Vishy Anand.

Liten grunn til å være skuffet

Det var for så vidt naturlig at Viswanathan Anand var skuffet. 44-åringen fikk ingenting ut av å starte med hvite brikker. Det var mer påtagelig at Magnus Carlsen var så nedpå.

– Vanligvis når han er så lukket har noe gått feil i spillet, men dette partiet var ikke slitsomt i det hele tatt. Det forteller meg at noe er galt utenfor brettet, at det foregår noe, sier Mike Klein.

– Hva da?

– Det kan være en forandring i rutinene, eller kanskje han har spist noe feil. Noen ganger føler man seg bare ikke bra. Det var jo dopingkontroll i dag også, og ingen liker vel å gjøre sitt fornødne foran en funksjonær. Jeg tror det er en kombinasjon av mange faktorer, sier han.

Faren: – Jeg er ikke bekymret

Nordmannen fortalte på pressekonferansen at han ikke følte seg helt i toppform i starten av partiet. Det viste han tydelig med kroppsspråket, bare se videoen under:

Magnus Carlsen virket en smule sliten i starten av tirsdagens VM-parti i sjakk.

VIDEO: Vishy Anand stusset på Magnus Carlsens kroppsspråk i begynnelsen av partiet.

NRK spurte Carlsen om han kunne utdype den dårlige formen, og fikk kontant svar:

– Nei.

Pappa Henrik Carlsen var mer snakkesalig.

– Jeg er ikke så bekymret. Han leder VM-matchen, og i dag greier han remis uten å bruke så mye krefter med sort.

– Hvordan oppfattet du formen hans i dag morges?

– Jeg snakket ikke så mye med ham, for han er som regel for seg selv. Han ble vekket når han pleier. Han forberedte seg kanskje litt mer enn vanlig, sier Henrik Carlsen.

– Lavere energi

Ifølge manager Espen Agdestein er ikke verdensmesteren syk.

– Ikke så vidt jeg vet, sier Agdestein.

– I dag var energien hans litt lavere enn den har vært. Men det ble bedre utover partiet. Jeg tror egentlig han er i god form og at den grunnleggende formen er bra. Vi satser på at han er i fin form igjen i kveld.

Hver dag analyser vi pariet til Magnus Carlsen

VIDEO: Se Torstein Baes analyse av partiet.

Siste nytt

 • Tidligere syklist døde i ulykke

  Tidligere proffsyklist fra Danmark, Chris Anker Sørensen, er død etter å ha vært involvert i en ulykke, melder dansk TV2.

  Den tidligere syklisten var på jobb som ekspertkommentator for TV2 i Belgia da han ble påkjørt av en bil under en sykkeltur.

  – Chris Anker var i Belgia for VM i sykling. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie, sier sportssjef i kanalen, Frederik Lauesen.

  Anker Sørensen la opp som proffsyklist i 2018. Han har jobbet som ekspert for TV2 de siste årene, og var på plass i Belgia i forbindelse med sykkel-VM.

  Han var aktiv mellom 2005 og 2018. Han debuterte som proffsyklist for danske CSC i 2007, der han var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen fram til 2009.

  Han største seier kom på den 8. etappen av Giro d'Italia i 2008. Han ble dessuten dansk mester i 2015, og han deltok i Tour de France fem ganger.

  TVVwbHi_h_I
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
 • Måtte jage supportere av banen

  Det oppstod kaotiske scener i kampen mellom franske Lens og Lille lørdag kveld. I pausen stormet store mengder med Lens-supportere banen i et forsøk på å ta seg over til området der bortesupporterne befant seg. Sikkerhetsvakter måtte stoppe hjemmesupporterne, og 2. omgang ble en halv time forsinket. Kampen endte til slutt 1-0 til Lens.

  Footballfans, Lens
  Foto: Francois Lo Presti / AFP
 • Everton med sesongens første tap

  Et skadeskutt Everton reiste til Birmingham uten tap i Premier League så langt, men Rafa Benitez' menn ble sendt hjem med 0-3-tap mot Aston Villa i bagasjen.

  Etter en målløs 1. omgang rant målene inn etter pause. Matty Cash ga hjemmelaget ledelsen da han dro seg fint inn i boksen og banket inn 1-0.

  En corner fra Leon Bailey ble stusset i eget nett av Lucas Digne etter 69 minutter, før Bailey selv la på til 3-0 i det 75. minutt.

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal