Hopp til innhold

– Noe er galt med Magnus utenfor brettet

SOTSJI (NRK): Magnus Carlsen var så nedpå og kort på tirsdagens pressekonferanse at det spekuleres i om noe har skjedd med ham.

Carlsen og Anand

Magnus Carlsen og Viswanathan Anand på mandagens pressekonferanse. Det rant ikke akkurat over av energi på tirsdag heller.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg har aldri sett en sånn pressekonferanse. På humøret så det ut som begge to hadde mistet mødrene sine, sier Mike Klein, journalist i Chess.com.

Amerikaneren var en av mange i Sotsji som stusset over den tamme pressekonferansen etter tirsdagens parti.

Begge spillerne svarte kort og avvisende på flere spørsmål, til tross for at de hadde spilt et kort parti og i teorien burde være relativt uthvilte.

– Det var kjedelig. Og litt trist, sier Klein.

Se pressekonferansen etter det 8. partiet i sin helhet.

Se pressekonferansen med Magnus Carlsen og Vishy Anand.

Liten grunn til å være skuffet

Det var for så vidt naturlig at Viswanathan Anand var skuffet. 44-åringen fikk ingenting ut av å starte med hvite brikker. Det var mer påtagelig at Magnus Carlsen var så nedpå.

– Vanligvis når han er så lukket har noe gått feil i spillet, men dette partiet var ikke slitsomt i det hele tatt. Det forteller meg at noe er galt utenfor brettet, at det foregår noe, sier Mike Klein.

– Hva da?

– Det kan være en forandring i rutinene, eller kanskje han har spist noe feil. Noen ganger føler man seg bare ikke bra. Det var jo dopingkontroll i dag også, og ingen liker vel å gjøre sitt fornødne foran en funksjonær. Jeg tror det er en kombinasjon av mange faktorer, sier han.

Faren: – Jeg er ikke bekymret

Nordmannen fortalte på pressekonferansen at han ikke følte seg helt i toppform i starten av partiet. Det viste han tydelig med kroppsspråket, bare se videoen under:

Magnus Carlsen virket en smule sliten i starten av tirsdagens VM-parti i sjakk.

VIDEO: Vishy Anand stusset på Magnus Carlsens kroppsspråk i begynnelsen av partiet.

NRK spurte Carlsen om han kunne utdype den dårlige formen, og fikk kontant svar:

– Nei.

Pappa Henrik Carlsen var mer snakkesalig.

– Jeg er ikke så bekymret. Han leder VM-matchen, og i dag greier han remis uten å bruke så mye krefter med sort.

– Hvordan oppfattet du formen hans i dag morges?

– Jeg snakket ikke så mye med ham, for han er som regel for seg selv. Han ble vekket når han pleier. Han forberedte seg kanskje litt mer enn vanlig, sier Henrik Carlsen.

– Lavere energi

Ifølge manager Espen Agdestein er ikke verdensmesteren syk.

– Ikke så vidt jeg vet, sier Agdestein.

– I dag var energien hans litt lavere enn den har vært. Men det ble bedre utover partiet. Jeg tror egentlig han er i god form og at den grunnleggende formen er bra. Vi satser på at han er i fin form igjen i kveld.

Hver dag analyser vi pariet til Magnus Carlsen

VIDEO: Se Torstein Baes analyse av partiet.

Siste nytt

  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal