NRK Meny
Normal

Oilers: – Nå skal vi være litt mer ydmyke

Forventningene til Stavanger Oilers er skyhøye, men i går tok de sin første seier på fire kamper. Treneren innrømmer at laget tok suksessen litt for gitt. Nå skal beina ned på jorda igjen.

Stavanger Oilers, trener Petter Thoresen

Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen var svært fornøyd med gårsdagens kjærkomne seier mot Tønsberg.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

– Det var mye som var positivt i går. Vi trengte en opptur og det var gøy å vinne den kampen. Nå satser vi på at vi er på vei oppover og ser ut som oss selv fremover, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Gårsdagens seier var kjærkommen. Stavanger Oilers tok sin første seier på fire kamper med 5-1 over Tønsberg.

– Hele Norge forventet seier

Oilers vant sesongens første og andre kamp mot Frisk Asker og Stjernen, men tapte så mot Storhamar, Lillehammer og Lørenskog. Det er sjelden kost for et bortskjemt Stavangerpublikum.

Oilers har i alt blitt norgesmestere 3 ganger, senest i 2013. De har også blitt seriemestere 1 gang, i 2011/12-sesongen.

– Da vi begynte å slite merket vi jo at hele Norge forventet at vi skulle vinne. Nå har jo vi aldri selv ment at vi skal vinne uten å tape en kamp, men det er klart at man merker det. Mentalt var det kanskje bra at vi møttte en sånn periode. I løpet av en sesong møter man alltid en periode der man sliter litt, sier Thoresen.

Stavanger Oilers jubler for NM-gull

Oilers har sprutet champagne mange ganger de siste årene.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

Man kan enda ikke friskmelde de hvitkledte, men Petter Thoresen forteller at de nå skal jobbe hardt for å finne igjen nivået før sesongstart.

– Først og fremst holder vi veldig fokus på at vi må gjøre ting riktig og sammen. Der har vi sviktet hverandre litt siden treningskampene, for da så vi virkelig ut som oss selv, men så begynte seriene og så ut som et lag som fløy rundt uten organisering og dispilin og var slurvete. Da vinner vi ikke hockeykamper, sier han.

– Skal sette beina på jorda

Men i går vant Stavanger Oilers alle tre periodene og lignet endelig på det laget som har vekket hockeybyen Stavanger til liv. Nå skal Thoresens gutter være mer ydmyke framover.

– Jeg tror det er et viktig ord. Det er ingen som prøver å være slurvete med vilje, men du kommer inn i en stim der du venter at ting ordner seg uten å hjelpe hverandre godt nok. Jeg tror det er lurt at vi holder beina på jorda og skjønner hvorfor vi har vært flinke i fire år, og tenker gjennom det hver og en av oss, sier Thoresen.

Stavanger Oilers Norgesmestere

Stavanger Oilers Oilers har blitt norgesmestere 3 ganger, sist i 2013.

Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix

Siste nytt

 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg