Oilers: – Nå skal vi være litt mer ydmyke

Forventningene til Stavanger Oilers er skyhøye, men i går tok de sin første seier på fire kamper. Treneren innrømmer at laget tok suksessen litt for gitt. Nå skal beina ned på jorda igjen.

Stavanger Oilers, trener Petter Thoresen

Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen var svært fornøyd med gårsdagens kjærkomne seier mot Tønsberg.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

– Det var mye som var positivt i går. Vi trengte en opptur og det var gøy å vinne den kampen. Nå satser vi på at vi er på vei oppover og ser ut som oss selv fremover, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Gårsdagens seier var kjærkommen. Stavanger Oilers tok sin første seier på fire kamper med 5-1 over Tønsberg.

– Hele Norge forventet seier

Oilers vant sesongens første og andre kamp mot Frisk Asker og Stjernen, men tapte så mot Storhamar, Lillehammer og Lørenskog. Det er sjelden kost for et bortskjemt Stavangerpublikum.

Oilers har i alt blitt norgesmestere 3 ganger, senest i 2013. De har også blitt seriemestere 1 gang, i 2011/12-sesongen.

– Da vi begynte å slite merket vi jo at hele Norge forventet at vi skulle vinne. Nå har jo vi aldri selv ment at vi skal vinne uten å tape en kamp, men det er klart at man merker det. Mentalt var det kanskje bra at vi møttte en sånn periode. I løpet av en sesong møter man alltid en periode der man sliter litt, sier Thoresen.

Stavanger Oilers jubler for NM-gull

Oilers har sprutet champagne mange ganger de siste årene.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

Man kan enda ikke friskmelde de hvitkledte, men Petter Thoresen forteller at de nå skal jobbe hardt for å finne igjen nivået før sesongstart.

– Først og fremst holder vi veldig fokus på at vi må gjøre ting riktig og sammen. Der har vi sviktet hverandre litt siden treningskampene, for da så vi virkelig ut som oss selv, men så begynte seriene og så ut som et lag som fløy rundt uten organisering og dispilin og var slurvete. Da vinner vi ikke hockeykamper, sier han.

– Skal sette beina på jorda

Men i går vant Stavanger Oilers alle tre periodene og lignet endelig på det laget som har vekket hockeybyen Stavanger til liv. Nå skal Thoresens gutter være mer ydmyke framover.

– Jeg tror det er et viktig ord. Det er ingen som prøver å være slurvete med vilje, men du kommer inn i en stim der du venter at ting ordner seg uten å hjelpe hverandre godt nok. Jeg tror det er lurt at vi holder beina på jorda og skjønner hvorfor vi har vært flinke i fire år, og tenker gjennom det hver og en av oss, sier Thoresen.

Stavanger Oilers Norgesmestere

Stavanger Oilers Oilers har blitt norgesmestere 3 ganger, sist i 2013.

Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix

Siste nytt

 • Bøkko: – Vi blir pisset på

  Nordmennene skuffet på 1500-meteren i Japan. Sverre Lunde Pedersen ble beste norske på 7.-plass, hele 1,75 sekunder bak vinneren Denis Juskov (1.44,55). – Vi blir pisset på her, sier Håvard Bøkko, som ble nummer 11.

  – Det er kjedelig å bli slått med over to sekunder. Vi har en jobb å gjøre, fortsetter han.

  Bøkko
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
Sesongstart langrenn: Sprint fri teknikk, prolog
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, prolog
V-cup skøyter: 500 m menn
VM-minner
V-cup skøyter: 500 m menn
VM-minner
NRK Sport direkte: Vinterstudio
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner