Hopp til innhold

Oilers: – Nå skal vi være litt mer ydmyke

Forventningene til Stavanger Oilers er skyhøye, men i går tok de sin første seier på fire kamper. Treneren innrømmer at laget tok suksessen litt for gitt. Nå skal beina ned på jorda igjen.

Stavanger Oilers, trener Petter Thoresen

Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen var svært fornøyd med gårsdagens kjærkomne seier mot Tønsberg.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

– Det var mye som var positivt i går. Vi trengte en opptur og det var gøy å vinne den kampen. Nå satser vi på at vi er på vei oppover og ser ut som oss selv fremover, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Gårsdagens seier var kjærkommen. Stavanger Oilers tok sin første seier på fire kamper med 5-1 over Tønsberg.

– Hele Norge forventet seier

Oilers vant sesongens første og andre kamp mot Frisk Asker og Stjernen, men tapte så mot Storhamar, Lillehammer og Lørenskog. Det er sjelden kost for et bortskjemt Stavangerpublikum.

Oilers har i alt blitt norgesmestere 3 ganger, senest i 2013. De har også blitt seriemestere 1 gang, i 2011/12-sesongen.

– Da vi begynte å slite merket vi jo at hele Norge forventet at vi skulle vinne. Nå har jo vi aldri selv ment at vi skal vinne uten å tape en kamp, men det er klart at man merker det. Mentalt var det kanskje bra at vi møttte en sånn periode. I løpet av en sesong møter man alltid en periode der man sliter litt, sier Thoresen.

Stavanger Oilers jubler for NM-gull

Oilers har sprutet champagne mange ganger de siste årene.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

Man kan enda ikke friskmelde de hvitkledte, men Petter Thoresen forteller at de nå skal jobbe hardt for å finne igjen nivået før sesongstart.

– Først og fremst holder vi veldig fokus på at vi må gjøre ting riktig og sammen. Der har vi sviktet hverandre litt siden treningskampene, for da så vi virkelig ut som oss selv, men så begynte seriene og så ut som et lag som fløy rundt uten organisering og dispilin og var slurvete. Da vinner vi ikke hockeykamper, sier han.

– Skal sette beina på jorda

Men i går vant Stavanger Oilers alle tre periodene og lignet endelig på det laget som har vekket hockeybyen Stavanger til liv. Nå skal Thoresens gutter være mer ydmyke framover.

– Jeg tror det er et viktig ord. Det er ingen som prøver å være slurvete med vilje, men du kommer inn i en stim der du venter at ting ordner seg uten å hjelpe hverandre godt nok. Jeg tror det er lurt at vi holder beina på jorda og skjønner hvorfor vi har vært flinke i fire år, og tenker gjennom det hver og en av oss, sier Thoresen.

Stavanger Oilers Norgesmestere

Stavanger Oilers Oilers har blitt norgesmestere 3 ganger, sist i 2013.

Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal