NRK Meny
Normal

Hushovd: – Lufta har gått ut av ballongen

Thor Hushovd sier til NRK at han er særlig motivert foran det som nå blir en skuffende avslutning på karrieren.

Hushovd

Thor Hushovd kan ikke kjøre VM etter en velt fredag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det siste døgnet har vært vondt, men det skyldes velten og skrubbsåra og slagene jeg fikk. Ellers er jeg inneforstått med at det ikke blir noe VM.

Det sier Hushovd til NRK.no. Tidligere i dag ble det klart at 34-åringen ikke kan kjøre VM i slutten av september grunnet skader han pådro seg etter et fall fredag.

«Oksen fra Grimstad» skal legge opp etter sesongen, og ville avslutte karrieren med stil i VM. Nå går det mot en antiklimatisk slutt på karrieren for den norske sykkelkjempen.

– Mye av lufta gikk ut av ballongen etter dette, det er noen småløp igjen som jeg etter planen skal kjøre, men det er lite jeg føler jeg kan strekke meg etter nå.

Var i god form

Hushovd sier til NRK.no at var i meget god form i forkant av VM-rittet i Spania.

– I går følte jeg meg bedre enn på lenge. Vi kjørte fra 15 mann i en bakke, og det er jo positive tegn foran VM. Så det jeg så i går var skikkelig oppløftende, men det fikk jo en brå slutt da jeg ødela alt ved å falle i siste sving, forteller Hushovd.

Det var spesielt hofta som er vond for Hushovd etter det ublide møtet med asfalten. Han sier at det var han selv som tok avgjørelsen om å gi opp VM-drømmen.

–Det er bare jeg som kan kjenne på kroppen hvordan den er, og jeg hadde ikke greid å kjøre det løpet i morgen, som er et viktig oppkjøringsritt. Mest sannsynlig må jeg også være av sykkelen noen dager, så da mister jeg form, og da er det eneste fornuftige å kaste inn håndkleet, dessverre, sier Hushovd.

Usikker på framtiden

Hushovd vet ennå ikke om fredagens ritt var hans siste som proffsyklist.

– Det vet jeg ikke ennå, jeg har ikke snakket med BMC, jeg må ta en avgjørelse sammen med dem. Jeg har en kontrakt å forholde meg til, og trenger de mine tjenester, så må jeg stille opp på det, sier Hushovd.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal