NRK Meny
Normal

– Lover ikke gull og grønne skoger

Viking har slitt tungt i vinterens treningskamper og nå ønsker trener Kjell Jonevret forsterkninger. Svensken mener Viking trenger både en spiss og en forsvarer.

Kjell Jonevret

Vikingtrener Kjell Jonevret håper på forsterkninger i form av nye spillere før sesongstart.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

– Den diskusjonen pågår. Veldig mange av de vi hadde i kikkerten fra starten av har forsvunnet til andre klubber nå. Vi er litt sent ute, slik vi er med banen, sier Kjell Jonevret.

I går ble det klart at generalprøven før eliteseriestart, mellom Viking og Rosenborg, blir flyttet til kunstgress på Nærbø fordi gressmatten på Viking stadion sliter i kulden. Heller ikke troppen er helt klar for seriestart.

– Vi får se hva vi kan få til, men det skal ikke være hvem som helst heller. Skal det komme inn en spiller skal det være en som passer inn i laget og miljøet, sier Jonevret.

Tap og uavgjort i La Manga

Etter en knallsterk høstsesong ble Jonevret helt i Stavanger ifjor. Nå er treneren og laget tilbake fra treningsleir på La Manga. I vinter har det gått tyngre for Jonevrets elever og nå er mange vikingsupportere skeptiske. Viking har langt ifra overbevist på spansk jord, og så langt i årets treningskamper. (Se oversikten nederst i saken.)

Nå gjenstår bare generalprøven mot Rosenborg på søndag før det er klart for seriepremiere mot Molde neste fredag. Åtte dager før seriestart innrømmer Jonevret at klubben sliter litt både i forsvar og angrep. Derfor håper han på grønt lys fra styret til å hente inn forsterkninger.

– Vi er brukbart i rute

– Vi er brukbart i rute. Det avhenger av hvilke forhåpninger og forventninger folk har til laget. Vi har ikke forsterket laget siden vi kom på femteplass i fjor, og har vært litt uheldige med skader på viktige spillere. Vi har en smal stall, sier Jonevret.

– Jeg tror vi kan slå alle lag, men vi har også vist at vi kan tape mot alle lag på en dårlig dag. Vi skal slåss og kjempe. Vi vet at det kommer til å bli et slitsomt år. Økonimien har gjort at vi må kjempe. Det skal vi gjøre. Vi skal kjempe og slåss og prøve å få byen til å være stolte av oss. Jeg tør ikke love gull og grønne skoger, det gjør jeg ikke, legger han til.

Vikings treningskamper 2013

31 jan: Ajax Cape Town 3 - 2 Viking
02 feb: Santos 0 - 0 Viking
10 feb: Viking 0 - 5 Sandnes Ulf
15 feb: Odd 0 - 1 Viking
23 feb: Viking 2 - 3 Start
01 mar: Hønefoss 1 - 0 Viking
04 mar: Cartagena 2 - 1 Viking

Siste nytt

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Norsk gruppeseier i sandvolleyball

  Anders Mol og Christian Sørum vant sin tredje gruppekamp i sandvolleyball-EM i Nederland, og er dermed gruppevinnere og klare for åttedelsfinale. Som en av åtte gruppevinnere slipper de første utslagsrunde fredag og går rett til åttedelsfinale.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale