Hopp til innhold

– Jeg skal nyte øyeblikket

Stefan Kraft vant sin første verdenscupseier på en dag da Østerrike nok en gang dominerte i hoppbakken.

SKIJUMPING/4HILLS Kraft from Austria reacts after after winning the first jumping of the 63rd four-hills ski jumping tournament in Oberstdorf

JUBEL PÅ SLETTA: Stefan Kraft var tydelig fornøyd etter seieren i det første rennet i hoppuka 2014/2015.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

SKIJUMPING/4HILLS Kraft from Austria reacts after after winning the first jumping of the 63rd four-hills ski jumping tournament in Oberstdorf

Stefan Kraft vant sin første verdenscupseier.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

21-åringen fra Østerrike ledet etter førsteomgangen i åpningsrennet i hoppuka, som egentlig skulle ha blitt gjennomført i går.

– Det var en vanskelig konkurranse med tanke på snøforholdene, men det er helt fantastisk å vinne. Jeg skal nyte øyeblikket nå, og det som skjer videre blir bare en bonus.

Kraft vant første rennet i hoppuka

SE VIDEO: Stefan Kraft vinner det første rennet i den 63. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka-

– Jeg er i veldig god form og gleder meg til fortsettelsen, sa Stefan Kraft til NRK etter det var klart at han hadde tatt sin første verdenscupseier.

​Skuffende norsk dag

Seks nordmenn hoppet i Oberstdorf, og samtlige klarte å kvalifisere seg for finaleomgangen. Men det ble likevel ingen stor norsk dag. Anders Fannemel ble best av de norske på en sjetteplass. Han havnet 21,2 poeng bak Kraft, og mistet ledelsen i verdenscupen. Michael Hay sørget for Østerriksk dobbeltseier, og leder nå verdenscupen med ett poeng på Fannemel.

Fannemel inn på en foreløpig 6.plass

SE VIDEO: Anders Fannemel beste norske i Oberstdorf.

Bardal hoppet 122 meter i førsteomgangen, og ikke særlig mye lenger i finaleomgangen da han landet på 124 meter. Trønderen var meget skuffet etter hopprennet.

– Selvtilliten er ikke helt der. Det handler om at jeg ikke tør å slippe meg helt løs, sa Bardal til NRK etter at han hadde hoppet finaleomgangen.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er optimistisk etter det første rennet i hoppuka,

– Bardal er litt lengre bak enn jeg trodde han ville være. Det er godkjente prestasjoner av Fannemel, Sjøen og Jacobsen. Jeg synes Johann Forfang gjør en grei hoppukedebut. Og så var det kanskje litt under pari av Velta, oppsummerer Bråthen.

– Men med seks mann i finalen ser det lyst ut for fortsettelsen, legger hoppsjefen til.

Se hele resultatlisten her.

Ammann falt

Simon Ammann var en av forhåndsfavorittene til å vinne hoppuka sammenlagt. Men sveitseren falt i førsteomgangen, og har mest sannsynlig ødelagt sjansene til sammenlagtseieren. Han hoppet 133 meter, men klarte ikke å holde seg på beina.

– Ammann er tøff og satser, men det blir vanskelig under disse forholdene. Han kommer litt for langt frem, sa NRKs hoppekspert Johann Remen Evensen etter at Ammann hadde falt.

Sveitseren har vunnet det som er å vinne i hoppsporten, med unntak av hoppuka sammenlagt. Han er den eneste som har vunnet fire individuelle OL-gull i skihopping.

Se video av fallet her:

Amman faller

SE VIDEO: Simon Ammann fra Sveits har mest sannsynlig fått hoppuka ødelagt allerede etter det første rennet.

Sportsnyheter

Ukjente Gard (25) sammenlignes med Beckham etter drømmescoring

Fire minutter på overtid reddet Gard Simenstad ekstraomganger for HamKam mot Vålerenga. Scoringen sammenlignes med det aller peneste i historien.

Siste nytt

  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB
  • Kollaps for J17-landslaget i EM – åttemålstap mot Frankrike

    Norges J17-landslag har fått tøff medfart i EM-sluttspillet. Etter 0-3-tap for England i åpningskampen ble det en fryktelig 0-8-smell mot Frankrike onsdag.

    Frankrike er tittelforsvarer i J17-EM, men årets utgave virket ikke uoverkommelig sterk da det ble bare 3-2-seier over det svenske vertslaget som Norge slo i EM-kvalifiseringen i mars.

    Norge holdt 0-0 i en halv omgang på Malmö idrottspark, men så raknet det. To ganger i første omgang scoret motstanderen to ganger med to minutters mellomrom, og ved pause sto det 4-0.

    Så ble det ikke flere mål før det siste kvarteret, da innbytterne Rachael Adedini og Djenna-Léna Tene scoret fire ganger til. Adedini gjorde hattrick med mål i det 77. og 88. minutt og på overtid. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal