Hopp til innhold

– Jeg skal nyte øyeblikket

Stefan Kraft vant sin første verdenscupseier på en dag da Østerrike nok en gang dominerte i hoppbakken.

SKIJUMPING/4HILLS Kraft from Austria reacts after after winning the first jumping of the 63rd four-hills ski jumping tournament in Oberstdorf

JUBEL PÅ SLETTA: Stefan Kraft var tydelig fornøyd etter seieren i det første rennet i hoppuka 2014/2015.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

SKIJUMPING/4HILLS Kraft from Austria reacts after after winning the first jumping of the 63rd four-hills ski jumping tournament in Oberstdorf

Stefan Kraft vant sin første verdenscupseier.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

21-åringen fra Østerrike ledet etter førsteomgangen i åpningsrennet i hoppuka, som egentlig skulle ha blitt gjennomført i går.

– Det var en vanskelig konkurranse med tanke på snøforholdene, men det er helt fantastisk å vinne. Jeg skal nyte øyeblikket nå, og det som skjer videre blir bare en bonus.

Kraft vant første rennet i hoppuka

SE VIDEO: Stefan Kraft vinner det første rennet i den 63. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka-

– Jeg er i veldig god form og gleder meg til fortsettelsen, sa Stefan Kraft til NRK etter det var klart at han hadde tatt sin første verdenscupseier.

​Skuffende norsk dag

Seks nordmenn hoppet i Oberstdorf, og samtlige klarte å kvalifisere seg for finaleomgangen. Men det ble likevel ingen stor norsk dag. Anders Fannemel ble best av de norske på en sjetteplass. Han havnet 21,2 poeng bak Kraft, og mistet ledelsen i verdenscupen. Michael Hay sørget for Østerriksk dobbeltseier, og leder nå verdenscupen med ett poeng på Fannemel.

Fannemel inn på en foreløpig 6.plass

SE VIDEO: Anders Fannemel beste norske i Oberstdorf.

Bardal hoppet 122 meter i førsteomgangen, og ikke særlig mye lenger i finaleomgangen da han landet på 124 meter. Trønderen var meget skuffet etter hopprennet.

– Selvtilliten er ikke helt der. Det handler om at jeg ikke tør å slippe meg helt løs, sa Bardal til NRK etter at han hadde hoppet finaleomgangen.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er optimistisk etter det første rennet i hoppuka,

– Bardal er litt lengre bak enn jeg trodde han ville være. Det er godkjente prestasjoner av Fannemel, Sjøen og Jacobsen. Jeg synes Johann Forfang gjør en grei hoppukedebut. Og så var det kanskje litt under pari av Velta, oppsummerer Bråthen.

– Men med seks mann i finalen ser det lyst ut for fortsettelsen, legger hoppsjefen til.

Se hele resultatlisten her.

Ammann falt

Simon Ammann var en av forhåndsfavorittene til å vinne hoppuka sammenlagt. Men sveitseren falt i førsteomgangen, og har mest sannsynlig ødelagt sjansene til sammenlagtseieren. Han hoppet 133 meter, men klarte ikke å holde seg på beina.

– Ammann er tøff og satser, men det blir vanskelig under disse forholdene. Han kommer litt for langt frem, sa NRKs hoppekspert Johann Remen Evensen etter at Ammann hadde falt.

Sveitseren har vunnet det som er å vinne i hoppsporten, med unntak av hoppuka sammenlagt. Han er den eneste som har vunnet fire individuelle OL-gull i skihopping.

Se video av fallet her:

Amman faller

SE VIDEO: Simon Ammann fra Sveits har mest sannsynlig fått hoppuka ødelagt allerede etter det første rennet.

Siste nytt

 • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

  Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

  Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

  Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

  Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

  Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

  – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

  – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess.

  Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen.

  Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura.

  I etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene

  Verken HamKam eller Lillestrøm fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby. Hedmarkingene står uten seier på sine fem siste seriekamper.

  HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene. (NTB)

  Eliteserien 2023: HamKam - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste