NRK Meny
Normal

– Jeg skal nyte øyeblikket

Stefan Kraft vant sin første verdenscupseier på en dag da Østerrike nok en gang dominerte i hoppbakken.

SKIJUMPING/4HILLS Kraft from Austria reacts after after winning the first jumping of the 63rd four-hills ski jumping tournament in Oberstdorf

JUBEL PÅ SLETTA: Stefan Kraft var tydelig fornøyd etter seieren i det første rennet i hoppuka 2014/2015.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

SKIJUMPING/4HILLS Kraft from Austria reacts after after winning the first jumping of the 63rd four-hills ski jumping tournament in Oberstdorf

Stefan Kraft vant sin første verdenscupseier.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

21-åringen fra Østerrike ledet etter førsteomgangen i åpningsrennet i hoppuka, som egentlig skulle ha blitt gjennomført i går.

– Det var en vanskelig konkurranse med tanke på snøforholdene, men det er helt fantastisk å vinne. Jeg skal nyte øyeblikket nå, og det som skjer videre blir bare en bonus.

Kraft vant første rennet i hoppuka

SE VIDEO: Stefan Kraft vinner det første rennet i den 63. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka-

– Jeg er i veldig god form og gleder meg til fortsettelsen, sa Stefan Kraft til NRK etter det var klart at han hadde tatt sin første verdenscupseier.

​Skuffende norsk dag

Seks nordmenn hoppet i Oberstdorf, og samtlige klarte å kvalifisere seg for finaleomgangen. Men det ble likevel ingen stor norsk dag. Anders Fannemel ble best av de norske på en sjetteplass. Han havnet 21,2 poeng bak Kraft, og mistet ledelsen i verdenscupen. Michael Hay sørget for Østerriksk dobbeltseier, og leder nå verdenscupen med ett poeng på Fannemel.

Fannemel inn på en foreløpig 6.plass

SE VIDEO: Anders Fannemel beste norske i Oberstdorf.

Bardal hoppet 122 meter i førsteomgangen, og ikke særlig mye lenger i finaleomgangen da han landet på 124 meter. Trønderen var meget skuffet etter hopprennet.

– Selvtilliten er ikke helt der. Det handler om at jeg ikke tør å slippe meg helt løs, sa Bardal til NRK etter at han hadde hoppet finaleomgangen.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er optimistisk etter det første rennet i hoppuka,

– Bardal er litt lengre bak enn jeg trodde han ville være. Det er godkjente prestasjoner av Fannemel, Sjøen og Jacobsen. Jeg synes Johann Forfang gjør en grei hoppukedebut. Og så var det kanskje litt under pari av Velta, oppsummerer Bråthen.

– Men med seks mann i finalen ser det lyst ut for fortsettelsen, legger hoppsjefen til.

Se hele resultatlisten her.

Ammann falt

Simon Ammann var en av forhåndsfavorittene til å vinne hoppuka sammenlagt. Men sveitseren falt i førsteomgangen, og har mest sannsynlig ødelagt sjansene til sammenlagtseieren. Han hoppet 133 meter, men klarte ikke å holde seg på beina.

– Ammann er tøff og satser, men det blir vanskelig under disse forholdene. Han kommer litt for langt frem, sa NRKs hoppekspert Johann Remen Evensen etter at Ammann hadde falt.

Sveitseren har vunnet det som er å vinne i hoppsporten, med unntak av hoppuka sammenlagt. Han er den eneste som har vunnet fire individuelle OL-gull i skihopping.

Se video av fallet her:

Amman faller

SE VIDEO: Simon Ammann fra Sveits har mest sannsynlig fått hoppuka ødelagt allerede etter det første rennet.

Siste nytt

 • VAR kan innføres i Eliteserien

  Norges Fotballforbund mener VAR kan bli aktuelt i Eliteserien etter VM-suksessen. – Vi ser at det innføres internasjonalt og må nok på et tidspunkt også følge etter, sier konkurransesjef i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn til NTB.

  VAR
  Foto: Luis Acosta / AFP
 • Islands trener slutter

  Heimir Hallgrímsson gir seg som islandsk landslagstrener. Forbundet ønsket å ha med Hallgrímsson videre.

  – Etter sju gode år med det islandske laget har jeg bestemt meg for å gi meg nå, sier treneren.

  Hallgrímsson tok Island til landets første VM.

  Heimir Hallgrimsson
  Foto: Ueslei Marcelino / Reuters
 • Knudtzon til Molde

  Molde har hentet Erling Knudtzon fra Lillestrøm, det melder Molde på sine nettsider. Knudtzon har fått en treårskontrakt med de blåkledde fra Romsdal. Kontrakten gjelder fra 1. januar 2019.

  Ërling Knudtzon
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag