Hopp til innhold

Været ødela for hopprennet

Hele åtte ganger ble rennet utsatt. Til slutt bestemte juryen seg for å avlyse åpningsrennet.

Germany Ski Jumping Four Hills

Kraftig vind og tett snøvær i Oberstdorf gjorde det vanskelig å gjennomføre hopprennet.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Det første rennet i den 63. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuken ble stoppet etter at 11 hoppere hadde satt utfor. Tett snøvær og kraftig vind ødela. Det er første gang åpningsrennet i hoppuka ikke har blitt gjennomført.

Saken fortsetter under videobildet:

Krauss får problemer i svevet

SE VIDEO: Sterk vind gjorde det vanskelig for tyske Marinus Kraus.

Juryen har bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på å gjennomføre åpningsrennet i hoppuka i Oberstdorf mandag. Rennstart er satt til klokken 17.30. Dersom det ikke lar seg gjennomføre, er to renn i Garmisch-Partenkirchen alternativet.

Stöckl enig med juryen

Tre ganger i hoppuke-historien er renn blitt avlyst. I 1956 ble rennet i Bischofshofen strøket på grunn av snømangel. I 1979 ble nyttårsrennet utsatt en dag, mens fønvind i Innsbruck i 2008 gjorde at rennet ble flyttet til Bischofshofen.

Dagens renn i Oberstdorf er det første hoppukerennet som er blitt utsatt på grunn av sterk vind.

Landslagstrener Alexander Stöckl mente det var riktig avgjørelse å avlyse hopprennet.

Det ble ikke noe bedre vær. Det var mye vind og veldig varrierende på kulen og nederst i bakken. Det var på grensen til å være farlig, sier Stöckl til NRK.no.

Se hele intervjuet med Stöckl her:

Dette sier Alexander Stöckl etter at hopprennet i Oberstdorf ble avlyst.

SE VIDEO: Landslagstrener Alexander Stöckl enig med juryen.

Av og på bommen

Arrangørene i Oberstdorf utsatte rennstart flere ganger i håp om bedre forhold. Halvannen time forsinket ble hopprennet endelig satt i gang. Men det var kun japanske Junshiro Kobayash som fikk hoppe, før juryen igjen besluttet å utsette rennet en halvtime. Etter ytterligere utsettelser og at flere hoppere ble vinket av og på bommen, besluttet juryen og avlyse rennet.

– Det er vanskelig når utøverne må inn og ut tre-fire ganger på rad. Det er veldig krevende, sier landslagssjef Stöckl.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen mener juryen gjorde en veldig god jobb under hopprennet.

– I dag var det kun forsvarlig å sende hoppere ut i korte perioder, noe de også klarte. Jeg vet det er lett å kritisere, men de som sitter i juryen har mange forhold de skal ta hensyn til. Vi får heldigvis en ny sjanse her i Oberstdorf i morgen og har en offensiv gjeng som gleder seg, sier Bråthen til NRK.

Anders Jacobsen var eneste norske som fikk satt utfor bakken i Oberstdorf. Se video av hoppet her:

Anders Jacobsen hopper 127,5 meter. Et bra hopp fra Jacobsen som har ventet lenge på bommen under vanskelige værforhold.

SE VIDEO: Anders jacobsen satt lenge å ventet på bommen, og gjennomførte et godkjent hopp. Han hoppet 127.5 meter.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal