NRK Meny
Normal

– Jeg får høre at jeg er en skam for landet

Den svenske langrennsløperen Ida Ingemarsdotter er lei av å bli hetset. Nå tar hun et oppgjør med kritikerne.

Ingemars

Ida Ingemarsdotter (t.v.) tok VM-sølv sammen med Charlotte Kalla på lagsprinten i VM i Val di Fiemme. Nå forteller hun om hets i Sverige.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

– Jeg har tydeligvis vært for dårlig og bør finne på noe annet å gjøre. Jeg får høre at jeg er en skam for landet og masse andre ting, sier Ingemarsdotter til svenske Dagens Nyheter.

Ingeamrs2

Ida Ingemarsdotter håper å kunne kjempe om medalje med de norske jentene i OL-sesongen som venter.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Ingemarsdotter reiste hjem fra VM i Val di Fiemme tidligere i år med tre sølvmedaljer. Nå forteller langrennsløperen om skyggesiden av å være en offentlig person.

Gjør sitt beste

– Det er ikke morsomt å høre slikt, men alle har rett til å komme med sin mening. Jeg skulle gjerne likt å se disse personene si det rett til meg. Når jeg ser andre utøvere så vet jeg alltid at de gjør sitt beste, og før man bedømmer andre bør man prøve å gå en mil i deres sko, sier Ingemarsdotter.

Ingemarsdotter var på Blinkfestivalen i Sandnes denne helgen - og i sprintfinalen lørdag ble hun nummer to. Bare slått av overraskelsen Barbro Kvåle fra Lillehammer Skiklubb.

I OL-sesongen som venter håper hun å true den norske dominansen som preget blant annet VM forrige sesong.

De norske langrennsjentene vant fem øvelser i VM i Val di Fiemme. Bare lagsprinten ved USA ble vunnet av en annen nasjon. På den distansen vant Ingemarsdotter og Charlotte Kalla sølv.

Vil ta suverene nordmenn

Til den kommende sesongen håper Ingemarsdotter å nærme seg Marit Bjørgen og Therese Johaug som hadde et svært godt VM med fem gull til sammen.

– Marit er en fantastisk skiløper og de (Norge) har Johaug og Heidi Weng som kommer nedenfra. Om vi bare fortsetter å jobbe, og ikke gir oss, så skal vi ta dem. De kan virke overlegne og alt det der, men samtidig kan det fort snu, sier Ingemarsdotter.

OL i Sotsji starter i februar neste år.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal