Hopp til innhold

– Jansrud blir nok ikke kvitt smertene til utforen

BEAVER CREEK (NRK): Kjetil Jansrud er undersøkt på sykehus i Vail etter å ha skadet seg i Super-G-rennet i VM. – Jansrud kommer til å kjøre VM-utforen med smerter, sier landslagslegen.

Jansrud

NEDTUR: Kjetil Jansrud var gullfavoritt før Super-G-rennet, men skadet seg da han kjørte inn i en port og endte på fjerdeplass.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Landslagslege Marc Strauss bekrefter overfor NRK at Jansrud kjører lørdagens VM-utfor, men det blir ikke smertefritt.

– Han blir nok ikke helt kvitt smertene til lørdag, sier Strauss.

Tiden frem til lørdag skal Jansrud bruke med manuellterapeuten.

– De skal jobbe sammen i dag (amerikansk tid) og i morgen. Kjetil kjører så treningen på ettermiddagen fredag. Det går noen dager før han blir kvitt alle smertene, sier legen.

Mistet følelsen i venstrearmen

Kjetil Jansrud kjørte gjennom en port under super-G-konkurransen torsdag. Etter rennet slet han med smerter i skulderen.

– Jeg var gira på å kjøre fort og så krasjet jeg i porten i henget. Da mistet jeg følelsen i venstrearmen hele veien inn til mål, sa Jansrud etter den dramatiske super-G-konkurransen i VM.

29-åringen var lenge på pallen, men endte til slutt på fjerdeplass.

– Det er jo den kjipeste plassen man kan få i et VM. Det kommer en overraskelse i Dustin Cook (startnummer 28) som klarer å ta tredjeplassen, men det må man bare akseptere, sier Jansrud.

I påskevarmen i Beaver Creek forsvant Jansrud inn i en bil og dro til sykehus i Vail ca 20 minutters kjøring unna VM-arenaen.

VIDEO: Kjetil Jansruds super-G-renn i VM

Kjetil Jansruds løp i Super G, Beaver Creek

VIDEO: Se feilen som ga Jansrud en solid trøkk i skulderen.

Svindal: – Jansrud er sulten på utforgull

Heller ikke lagkamerat Aksel Lund Svindal er redd for Jansruds VM-fortsettelse.

– Han kommer tilbake, sier Svindal.

– Jeg skjønte det på det lille jeg prata med han og fysioterapeutene. Det var vondt og forslått, men det virka som funksjonen var forholdsvis normal.

– Jeg tror ikke Kjetil ikke stiller til start selv om skuldera krangler litt. Han har såpass lyst til å kjøre raskt i utforrennet her at det skal mer til. Kjetil er sulten på utforgull, sier Svindal.

Aksel Lund Svindal

SKJØR DUO: Kjetil Jansrud skadet seg i bakken torsdag. Her sammen med lagkamerat Aksel Lund Svindal, som nettopp har kommet tilbake etter skade.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Bekymringsfullt

NRKs alpintekspert mener Jansrud uansett er svekket før utfortreningen.

– Det som er bekymringsfullt er at han er skadet før utforgjennomkjøringen i morgen, sier Kjetil Andre Aamodt.

– Men han kan fint kjøre med smerter, sier NRKs alpintekspert.

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås og Per Svela hentes av Gjert Ingebrigtsen etter løpet i Huelva

Nordås hentet av Gjert Ingebrigtsen etter seieren: – En trist sak for alle parter

Narve Gilje Nordås sier han kan fortsette trenersamarbeidet med Gjert Ingebrigtsen selv om det har blitt ut tiltale mot treneren. Tirsdag kveld forlot de stadion sammen.

Siste nytt

  • Svensk cupfinale i fotball avbrutt etter at supportere ødela sikkerhetsnett

    Spillerne i den svenske cupfinalen i fotball mellom Malmö og Djurgården måtte forlate banen underveis i annen omgang etter at fans hadde ramponert sikkerhetsnettet.

    Kampen ble stanset etter rundt et kvarters spill i annen omgang. Da var oppgjøret fortsatt målløst.

    Det aktuelle sikkerhetsnettet hang foran Djurgårdens fans. Gjenstander som ble kastet mot banen, skal ha vært årsaken til at nettet gikk i stykker og fikk flere hull.

    Kampen ble gjenopptatt etter et drøyt kvarter.

    Før nettet gikk i stykker var det allerede høy temperatur i kampen. Djurgårdens trener Kim Bergstrand raste i pausen over at ikke eget lag hadde fått et straffespark.

    – Det blir problemer så fort vi får en corner, faste situasjoner, da bryter de oss i bakken. Det er straffe hver eneste gang, og vi får heller gult kort, det hadde vært gøy om dommerne dømte etter regelboken. Det er umulig å score når man holdes så hardt, det er faktisk pinlig, sa Bergstrand til SVT.

    Tidlig i andre omgang ropte Djurgården på en ny straffe da Gustav Wikheim gikk i bakken i duell med Malmös Gabriel Busanello. Heller ikke da ble ønsket innvilget av dommer Adam Ladebäck.

    Erik Botheim og Lasse Berg Johnsen er del av Malmös startoppstilling, mens Gustav Wikheim og Tobias Gulliksen spiller for Djurgården. (NTB)

    Sverige cupfinale
    Foto: NTB
  • EM-kravet glapp med ett minutt for Johaug

    Therese Johaug vant Grue halvmaraton, men EM-kravet glapp til slutt med ett minutt.

    – Det var hardt og tøft, men veldig moro, sier Johaug til NRK.

    Johaug debuterte onsdag på halvmaraton. Før løpet var hun påmeldt med en antatt sluttid på 1.09,30. Det ville i så fall tatt henne innenfor EM-kravet på 1.10,30.

    I mål ble tiden 1.11,25.

    Knapt halvveis ut i Grue halvmaraton hadde Johaug fått heng på en annen kjent tidligere langrennsløper. Hans Christer Holund stilte nemlig også på start, og Johaug la seg i rygg.

    Men ved passering på 15 kilometer hadde Holund og resten av gruppen hektet av Johaug, som måtte kjempe resten av løpet på egen hånd.

    Linus Rosdal fra Sverige vant herreklassen med 1.04,21. Landsmann Otto Kingstedt fulgte på andreplass.

    Therese Johaug under Holmenkollstafetten i 2021.
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Astrid Uhrenholdt Jacobsen venter sitt første barn

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen (37) avslører på Instagram at hun er gravid. På flere bilder viser hun synlig fram babymagen.

    «Vi utvider flokken», skriver den tidligere langrennsstjernen i innlegget.

    Hun har lagt ved flere bilder der hun er ute på tur med kjæresten Ingeborg Djupnes. På det ene peker samboeren mot Jacobsens voksende mage.

    Under innlegget strømmer gratulasjonene inn. Den tidligere golfstjernen Suzann Pettersen er blant dem som har sendt sine lykkønskninger.

    Jacobsen slo gjennom for fullt med VM-gullet i sprint i Sapporo i 2007. Bare uker tidligere hadde hun tatt sin første pallplass i verdenscupen. Det skjedde i sprint i Otepää i Estland.

    Hennes siste verdenscuprenn ble på hjemmebane i Holmenkollen i mars 2020.

    I 2018 var hun med på det norske laget som tok OL-gull i stafett i Pyeongchang. To stafettgull har det også blitt i VM-sammenheng.

    Individuelt har hun to VM-sølv og fem VM-bronser på merittlisten. Jacobsen har også vært på pallen i verdenscupen 56 ganger.

    Etter den aktive karrieren har Jacobsen vært langrennsekspert for NRK og sittet som leder av utøverkomiteen i Norges idrettsforbund. (NTB)

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen
    Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal