Emily Stang Sando kom til Esbjerg for å være andrekeeper bak Kari Aalvik Grimsbø. Men Stang Sando har overbevist og spilt minst like bra som landslagskollegaen.

UTE: Kari Aalvik Grimsbø har høyst sannsynlig spilt sin siste kamp i dette EM.

– Dette kan bli Emilys store gjennombrudd, sier Esbjerg-trener Lars Frederiksen om Stang Sandos inntreden i EM.

Lars Frederiksen

SKRYTER: Esbjerg-trener Lars Frederiksen tror hans elev Stang Sando vil gjøre et bra EM

I går ble det klart at Grimsbø er ute av EM etter å ha fått påvist en sprekk i menisken på utsiden av høyre kne.

Stang Sando kom til Team Esbjerg i fjor og planen var at hun skulle gå inn som andremålvakt bak Grimsbø, men keeperen fra Holmestrand har overbevist og fått like mange minutter på banen denne sesongen.

– På høyde med Grimsbø

Esbjerg topper den danske ligaen i Danmark. Før EM-pausen vant de en knusende seier mot tittelutfordrer Viborg.

– Det var hele tiden meningen at Kari skulle stå mest og at hun skulle være den beste av de to, men Emily har vært på høyde med Kari og også stått litt bedre, sier Frederiksen.

Ifølge treneren har Stang Sando en redningsprosent på 40. Det er en høyere prosent enn Aalvik Grimsbø, som ligger på 37.

– Det er små statistikker, så forskjellen er ikke stor. De spiller stort sett like godt for Esbjerg, sier treneren.

God på nærskudd

Han forteller at keeperne har mange av de samme kvalitetene, men at det norske landslaget mister rutinen til Aalvik Grimsbø.

– Emily er en meget ung målvakt og vil nok være mer nervøs enn Kari. Hun er ikke like rutinert, men kan bidra og stå gode kamper. Hun har stått bra i den danske ligaen, som er en av verdens beste, sier Frederiksen.

Emily Stang Sando

KEEPERBYTTE: Emily Stang Sando kommer inn i EM-troppen.

– Hva er Emily sine sterke sider?

– Hun er god på skudd tett på og på skudd fra kanten. I tillegg er hun god til å sette i gang kontringer.

Blitt en stabil keeper

– Er du overrasket over hvor bra hun har spilt?

– Nei, hun har hele tiden vist bra spill, men det er først det siste året at hun har blitt veldig stabil og kan spille mange gode kamper på rad.

Ifølge Frederiksen har i hvert fall ikke Norge noe å frykte nå som Silje Solberg og Emily Stang Sando skal utgjøre keeperduen i EM.

– Emily kommer til å spille veldig bra. Dette er ingen stor svekkelse for Norge, sier Esbjerg-treneren.

NRK.no fikk en prat med Emily Stang Sando før hun dro fra Danmark i går.

– Jeg er i super form. Jeg har aldri følt meg bedre, sa Sando, før hun satt seg på flyet til Ungarn.

Norge fikk en knallstart mot Romania på søndag, med sier 27-19.

I kveld kl. 20.30 er det Ukraina som står på andre den banehalvdelen i Debrecen.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Hete hoder og bråk i NHL-kamp

Det haglet med utvisninger i den andre kvartfinalekampen i NHL-sluttspillet mellom Florida Panthers og Boston Bruins. I alt ble det utdelt flere timer med tid i fryseboksen.

Panthers vant til slutt kampen 6-1 og utlignet kampserien til 1-1, men best vil kanskje utvisningskaoset i tredje periode bli husket.

Superstjernene Matthew Tkachuk (Boston) og David Pastrnak (Florida) endte blant annet i en regelrett nevekamp ​​og fikk inn flere solide treffere på hverandre. De ble ilagt til sammen 30 minutter i utvisningsboksen.

– Vi snakker om to stjerner. Det litt hett og de ville utfordre hverandre. Jeg synes det var kjempebra. De så OK ut da det hele var over. Kanskje noen ble opprørt av det, men jeg beklager – jeg syntes det var kjempebra, sa Panthers -trener Paul Maurice til AP etter kampen.

Totalt ble det delt ut til sammen 157 minutter i onsdagens kamp. 146 av dem kom i tredje periode. Hele tolv spillere fikk kampstraff.

Lagene møtes til den tredje kampen i best av sju-serien allerede fredag.

(NTB)

uVWot711Ngk
  • Frida Karlsson har satt sluttdato for skikarrieren

Det røper den svenske skiyndlingen i et intervju med avisen Expressen. Der sier Karlsson at planen er å legge opp allerede i 2027. Som 27-åring.

– Ja, det er det jeg har sagt til meg selv. Jeg trodde at jeg hadde fortalt det til dere også? Sier hun til avisen.

Når Expressens journalist svarer avkreftende på det spørsmålet, fortsetter langrennsstjernen.

– Greit. Men jeg liker å ha deadlines. Det er da jeg jobber best. Det har alltid vært sånn, helt siden jeg gikk på skolen. Det handler litt om egen motivasjon. Å føle at det jeg gjør ikke varer evig, og å utnytte det til fulle. At jeg skal gjøre alt jeg kan på disse tre årene, sier Karlsson.

24-åringen erkjenner deretter at ingenting er hugget i stein. Hun vil ikke bombastisk fastslår at hun er langrennspensjonist om tre år. Men det er likevel slik planen ser ut nå.

Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

– Det er mer i livet.

Frida Karlsson
  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)