– Ingen andre utøvere har pupper som meg

Serena Williams (31) mener hun har en tenniskropp utenom det vanlige. NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen tror ingen kan stoppe seiersmaskinen i US Open.

Williams1

Tennisstjernen Serena Williams mener hun har en tenniskropp utenom det vanlige - men er likevel storfavoritt i US Open.

Foto: MATTHEW STOCKMAN / Afp

Williams2

Serena Williams (t.h.) med søster Venus under en doublekamp i US Open.

Foto: Mike Groll / Ap
Jan Frode Andersen.

NRKs tennisekspert og tidligere tennisproff Jan Frode Andersen tror Williams vinner US Open.

Foto: SVEN NACKSTRAND / AFP
Serena1112

Williams røk ut i fjerde runde i Wimbledon. En nedtur for 31-åringen.

Foto: CARL COURT / Afp
US OPEN

Serena Williams vant sin første Grand Slam i 1999. Dette var i US Open.

Foto: RICHARD DREW / AP
TEN-US OPEN-WILLIAMS-TROPHY

Williams etter seieren i US Open i fjor.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / Afp

– Jeg vokste opp med mange søstre og jeg var yngst og virkelig tjukk. Søsteren min, Venus, var derimot tynn og slank. Det var vanskelig for meg å vokse opp i et miljø der alle var tynne. Spesielt som idrettsutøver. Ingen utøvere har pupper som meg. Men jeg måtte lære meg å ta vare på meg selv og leve med formene mine. Dette er nok noe mange kjenner seg igjen i, sier Williams i et intervju med magasinet DuJour.

31-åringen har vært en av tennisens aller største stjerner i en årrekke. Hun er ranket som verdens beste kvinnespiller - og er storfavoritt i US Open som pågår i New York.

– Sterk som en bjørn

Jenta fra Michigan ble tennisproff i 1995, bare 14 år gammel. Siden har hun blitt et av de aller største tennisnavnene i verden. Med en høyde på 1,75 meter og en formfull kropp har hun feiet motstanderne av banen.

– Hun er knallsterk. Sterk som en bjørn. Det er nesten utrolig at hun i en alder av snart 32 år spiller sin beste tennis noensinne, sier NRKs tennisekspert og tidligere tennisproff Jan Frode Andersen.

– Til å være så stor og kraftig er hun god til å bevege seg. I Wimbledon fikk motspillerne henne til å bevege seg mer enn hun likte og da røk hun ut. Det er hemmeligheten til å slå en spiller som henne, sier Andersen.

Williams skuffet og røk i fjerde runde i Wimbledon i sommer, men er storfavoritt i US Open som pågår i New York. I fjor vant hun både den amerikanske Grand Slam-turneringen, Wimbledon og OL i London.

– Serena Williams slår mye hardere enn de andre. Hun kliner til uansett. Både forehand, backhand og på serv. Motstanderne må få Williams til å bevege seg, men det er nærmest umulig når servene kommer i 200 kilometer i timen, sier Andersen.

Trives i USA

– Vinner hun US Open?

– Ja, det tror jeg. Når amerikanere spiller på hjemmebane har de en egen evne til å storspille. Hun føler seg hjemme i New York og dette er USA på sitt mest amerikanske. Hun storspiller og trives godt foran hjemmepublikummet, sier Andersen.

I motsetning til de andre toppspillerne på kvinnesiden som Victoria Azarenka, Maria Sjarapova og Sara Errani, er Williams mer kraftfull i spillestilen

– Hun har en helt annen form på kroppen enn alle de andre spillerne. Også helt annerledes enn søsteren sin, Venus. Men det spiller ingen rolle så lenge hun er verdens beste tennisspiller, sier Andersen.

Williams selv sier at hun ikke alltid har vært trygg på seg selv - både på og utenfor tennisbanen.

– Først for seks-sju år siden ble jeg komfortabel med kroppen min. Derfor sier jeg alltid at om folk er 25-26 år gamle så er det greit å ikke være helt komfortabel med den du er. Slik var det også for meg. Jeg elsker den jeg er, og vil også oppmuntre andre til å ta vare på seg selv. Men det var ikke lett, sier Serena Williams.

Fire ganger tidligere er den amerikanske jenta blitt vinner av Grand Slam-turneringen i New York.

Søndag kveld møter hun Sloane Stephens i fjerde runde.

– Det blir tøft mot Sloane. Hun spiller bra tennis for tiden. Uansett blir det en amerikanske jente i kvartfinalen, sa Williams etter sin forrige kamp.

Kortere kamper

Tennisekspert Andersen mener det er den serbiske herrestjernen Novak Djokovic som har den ideelle tenniskroppen.

– Djokovic er sterk som en turner, men også fleksibel som en turner. Det er den ideelle tenniskroppen. Den har ikke Serena, men et viktig poeng er at det er stor forskjell på herre- og dametennis. Damene spiller ikke fem sett, og matchene til Serena varer som regel i rundt en time, mens gutta spillere tre-fire, sier Andersen.

Andersen mener Williams har vært suveren de siste årene fordi ingen motspillere har klart å takle den kraftfulle spillestilen.

– I herretennis har det kommet en ny type spillere. Plutselig kom det spillere som klarte å returnere servene til for eksempel Federer. Se på Djokovic og Murray. Selv om de møter verdens beste servere klarer de å returnere ballen og løpe motstanderen i senk i kamper på fem timer. Returspillerne har tatt tennisen ett steg videre. Disse spillerne er det ikke på damesiden. Dukker disse opp, så kan de utfordre de sterkere og hardtslående spillerne, sier Andersen.

Siste nytt

 • Gull til Nilsen i Para-VM

  Vilde Nilsen tok si andre gullmedalje i Para-VM etter at ho vann sprinten måndag. – Dette er ein av dei tyngste sprintløpa eg har gått og var eigentleg litt skeptisk før finalen. Men eg løyste arbeidsoppgåvene mine veldig bra, fortel Nilsen i målområdet.

  Vilde Nilsen
  Foto: Kathrine Baldishol
 • United møter Wolwerhampton

  Solskjær sitt mannskap møter Wolverhampton i kvartfinalen i FA-cupen i mars, etter at dei slo ut Chelsea av FA-cupen Det er klart etter trekninga måndag kveld. Manchester Unitet får bortekamp.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Fourcade måtte avbryte trening

  Den franske skiskyttaren Martin Fourcade er blitt forkjølt og måtte reise heim frå trening denne helga. Franskmannen har slite i årets sesong og stod over verdsmeisterskapet i Canmore og Salt Lake for å trene til VM i Østersund i mars.

  Forcade sjuk
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal