Hopp til innhold

Kristoff om lagkameraten: – Oppsiktsvekkende om han vant uten doping

Alexander Kristoff legger ingenting imellom når han beskriver dopinganklagede Denis Mensjov - selv om de to er lagkamerater i Katjusja.

Kristoff og Mensjov

Alexander Kristoffs lagkamerat i Katjusja Denis Mensjov (t. h) blir beskyldt for doping. Den norske rytteren blir ikke sjokkert om beskyldningene stemmer.

Foto: NTB Scanpix/Reuters

Denis Mensjov

Denis Mensjov hever armen i været etter å ha vunnet Vuelta a España i 2007. Da syklet han for Rabobank sammen med Michael Rasmussen, som nå beskylder russeren for doping.

Foto: BERNAT ARMANGUE / AP
Michael Rasmussen

I januar innrømmet Michael Rasmussen at han har brukt doping som proffsyklist. Han har inngått samarbeid med antidopingmyndigheter i flere land, og har navngitt andre ryttere han hevder dopet seg.

Foto: Claus Bonnerup / Ap
Alexander Kristoff

Alexander Kristoff ble et kjent navn for flere enn sykkelinteresserte nordmenn etter OL-bronsen i London. Som proffsyklisten gjennom flere år, har han også tidligere opplevd av lagkamerater har blitt beskyldt for doping.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Tidligere Rabobank-rytter Michael Rasmussen har beskyldt Denis Mensjov for dopingbruk den gang russeren var i det nederlandske profflaget.

I dag er Mensjov lagkamerat med den norske proffsyklisten Alexander Kristoff i Katjusja.

– Hvis det viser seg å være sant, så er det trist. Men det vil jo være én av mange i rekken. Jeg hadde ikke blitt sjokkert hvis det viser seg å være sant, sier Kristoff til NRK.no.

– Oppsiktsvekkende

Mensjov har en lang merittliste, blant annet to sammenlagtseiere i Vuelta a España og en i Giro d'Italia. De kom i perioden 2005-2010, da han syklet for Rabobank.

– Han har jo vunnet store tourer på den tiden «alle» rundt ham viste seg å være dopet. Hvis han har klart å vinne uten doping vil det være litt oppsiktsvekkende, mener Kristoff.

– Men han sier selv han ikke har jukset, så det får jeg bare tro på til det motsatte skulle bli bevist, sier nordmannen.

Mensjov nekter

Mensjov har blitt konfrontert med dopinganklagene etter en av etappene på det pågående Paris-Nice-rittet, men avviser at det som hevdes stemmer.

– Det er ikke sant, sa han ifølge Velonews, uten å ville svare på flere spørsmål om emnet.

– Hvis du vil snakke om sport, svarer jeg på spørsmålene dine. Utenom det har jeg ingen kommentarer, sa russeren.

Ingen dopprat

Kristoff har ikke snakket med Mensjov om dopbeskyldingene som er rettet mot russeren. Han har heller ingen planer om å gjøre det, selv om nordmannen sykler Paris-Nice sammen med lagkameraten.

– Nei, jeg gidder ikke bry meg om det. Det får være hans problem. Jeg får konsentrer meg om dette løpet og komme gjennom det, så får han styre med sitt, sier Kristoff.

– Hva slags forhold har du til Mensjov?

– Jeg pleier ikke å kjøre så mye løp med ham, dette er vel andre gang vi sykler sammen. Sånn sett har jeg ikke noe veldig personlig forhold til ham, sier Kristoff.

Håper på opprensning

Det er ikke første gang Kristoff opplever doping i forbindelse med laget sitt. I fjor ble lagkamerat Denis Galimzjanov tatt for EPO. For Kristoff er det heller ikke noen ny opplevelse at en av hans lagkamerater blir beskyldt for dopingbruk.

– I denne sporten virket det som det skjer hele veien med de eldre rytterne som har vært med en del år. At de blir beskyldt og er under etterforskning, eller at en av lagkameratene mine er det, er ikke noe nytt for meg sånn sett, sier Kristoff.

– Det viser bare hvor utbredt det har vært. Jeg håper at sannheten kommer frem og det blir rensket skikkelig opp. De er på god vei, sier nordmannen.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal