NRK Meny
Normal

– Ikke hør på Zlatan, Martin!

Svensk journalist tror Zlatan ville markere aldersforskjellen til Martin Ødegaard med gårsdagens sleivspark.

Zlatan og Ødegaard

– BLI VOKSEN: I går rådet Zlatan Martin Ødegaard om å gi slipp på sin far.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Den type råd tror jeg ikke Ødegaard bør lytte til. Han må ha familien nær seg, sier Expressens Thomas Wilbacher til NRK.

Zlatans (33) råd til Ødegaard (16) om å «gi slipp på pappaen sin» og «vokse opp og bli mann» fikk etter landskampen i går stor oppmerksomhet i både Norge og Sverige. Expressens fotballskribent mener imidlertid at den norske 16-åringen ikke skal lytte til den svenske verdensstjernen.

– Det er stor kulturell og enorm personlighetsforskjell mellom Martin Ødegaard og Zlatan Ibrahimovic. Zlatan vokste opp i Rosengård og har gått sin egen vei. Ødegaard har en helt annen oppvekst, forklarer Wilbacher.

– Tror du Zlatan i det hele tatt har noen interesse av å gi råd til Ødegaard?

– Nei, det tror jeg overhodet ikke. Zlatans kommentar var nok også for å markere at det er 20 år mellom spillerne.

– Det rart at man i Norge sammenligner Zlatan, som er en av verdens beste spillere over mange år og som har vunnet titler overalt, med en 15-åring.

Sammenligner med Riise

LANDSLAGSTRENING FOTBALLANDSLAGET TRENER PÅ ULLEVAAL

– IKKE LURT: TV4s Olof Lundh mener det ikke var klokt av Berit Riise (t.h.) å rådgi sønnene sine på fotballbanen og trekker en parallell til Zlatans Ødegaard-råd.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

TV4s Olof Lundh har imidlertid ingen problemer med å forstå Zlatans råd.

– Han har et poeng. Det kan være svært vanskelig å kombinere foreldrerollen og rollen som rådgiver. Det kan bli sensitivt å ha med seg pappa, om han skal bli en del av barnets framgang. Det finnes det mange eksempler på i idretten, forklarer Lundh.

– I Norge endte det vel ikke lykkelig da mammaen til John Arne Riise var rådgiver. Det er en vanskelig grense.

Mjøndalen-trener og venn av Ødegaard-familien Vegard Hansen mener også rådet fra Zlatan er dårlig.

– Én ting er om faren hadde pushet eller vært halvgal. Men Hans Erik (faren) er den beste rådgiveren Martin kan ha. Han har gjort en fantastisk jobb. Akkurat når det gjelder dette, har Zlatan ikke greie på hva han snakker om, sier Hansen til Dagbladet tirsdag.

Til avisen sier Hansen at Ødegaard-familien heller får ta det som et kompliment at Zlatan vet så mye om situasjonen deres.

Källström: – Hadde ingen forventninger

FBL-EURO-2012-HUN-SWE-KALLSTROM 103051898

– STÅ PÅ, MARTIN! Kim Källström ble imponert av Martin Ødegaard.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Tidligere Lyon-stjerne Kim Källström mener også media er flinke til å blåse opp spillere. Han ville derfor skape sin egen oppfatning av stortalentet Martin Ødegaard, framfor å lytte til lovprisningen i media.

– Jeg hadde ingen forventinger på forhånd. Men Ødegaard er teknisk velutviklet og moden for alderen, sa Källström til NRK etter kampen.

– Hvilke råd har du til han?

– Han har nok folk rundt seg til å gi råd. Men det handler om å jobbe hardt og å være tålmodig. Han har i alle fall talentet.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal