Hopp til innhold

– Ikke gøy når noen du bryr deg om blir alvolig skadet

Alexander Bonsaksen fulgte bestekompisen Mads Zuccarello Aasens kamp for å bli frisk.

Bonsaksen

REDD: Alexander Bonsaksen var bekymret på vegne av kameraten.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Mandag lettet Mads Zuccarello Aasen på sløret og fortalte at skaden han pådro seg i april var mer alvorlig enn noen hadde ant på forhånd.

– Jeg fikk kraniebrudd og hjerneblødning. Jeg kunne ikke prate på fire til fem dager. Jeg mistet følelsen i både armen og ansiktet. På de to første ukene klarte jeg ikke røre meg, fortalte Zuccarello til pressen.

Gode venner

VENNER: Alexander Bonsaksen og Mads Zuccarello Aasen har vært gode venner i mange år. Her på sykkeltur under VM i Sotsji.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Hjemme i Norge satt en lettet bestekamerat i Alexander Bonsaksen, som gjennom hele skadeperioden av lojalitet til vennen ikke har fortalt media alt han har visst om skaden.

Han fikk vite om skaden på en tekstmelding fra Zuccarello samme natt, og har vært oppdatert gjennom hele skadeløpet.

– Jeg snakket med han bare på meldinger, siden han ikke kunne prate. Det var guffent, du skjønner hvor alvorlig det er når han ikke kan snakke og i tillegg har lammelser i kroppen, sier Bonsaksen til NRK.

Lo av første samtale

Samme dag som han fikk meldingen om Zuccas skade, skulle Bonsaksen selv i aksjon i sjuende finalekamp med sin finske klubb Tappara.

– Når du kommer til match så sperrer du alt annet ute. Det er heller rett etter matchen at man tenker på dette.

De påfølgende dagene holdt de to hyppig kontakt, men først fem dager etter uhellet var ute snakket de sammen på telefon.

– Jeg begynte å le da han pratet, det hørtes ikke bra ut. Vi lo litt begge to av måten han pratet på, forteller Bonsaksen lattermildt før han blir alvorlig.

– Det er jo ikke noe å le av, men det blir fort sånn, at midt oppi alvoret klarer man å le av ting. I alle fall når vi vet at det kommer til å gå bra, sier han.

Ville spille finalen

Bonsaksen forteller at han fikk stadige beskjeder fra Zuccarello om at alt kom til å gå bra.

– Sånn jeg forsto det var det på ham, så var det sånn at så fort blodet gikk bort fra hjernen ville ting komme tilbake. Når han først begynte å bli bedre, ble han også fort mye bedre, forteller han.

Zuccarello og Bonsaksen diskuterte at Rangers-proffen med maks flyt kanskje kunne spille Stanley Cup-finalen, men siden Rangers røk ut i siste hinder, blir ikke det aktuelt.

– Jeg personlig synes det var litt greit at han slapp å forholde seg til det, for jeg vet hvordan det er. Han ville følt at han ville spille, mens legene kanskje ikke er helt enige, og så vil han spille så gjerne at han kanskje presser det frem. Du vli bare spille og være med å vinne, sier Bonsaksen.

Siste nytt

 • Kombinert: Norsk seier på lagsprinten i Lahti

  Kombinertprofilene Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak gikk et gnistrende langrenn og sikret 1.-plass i lagsprintkonkurransen i finske Lahti lørdag.

  Det norske førstelaget startet 37 sekunder bak Tyskland, men allerede på den første runden hadde Oftebro halvert avstanden. Graabak fortsatte arbeidet med å tette luken til lagene foran, og etter kun tre etapper var nordmennene helt framme i teten.

  I den tunge snøen i den finske skimetropolen sto seieren mellom Norge og Østerrike, og Graabak kunne til slutt seile inn til norsk triumf.

  Hoppdelen av lørdagens konkurranse ble ved flere anledninger avbrutt på grunn av mye vind i hoppanlegget.

  – Du er nødt til å treffe her, så jeg håper de norske klarer det også, sa kombinertsjef Ivar Stuan i et intervju med Viaplay.

  1aLJL5q4UgY
  Foto: AP
 • Klæbo knuste konkurrentene

  Johannes Høsflot Klæbo vant verdenscuprennet over 20 kilometer klassisk i Lahti.

  Han vant 24 sekunder foran finske Iivo Niskanen i rennet, som gikk i enkeltstart.

  – Han har løst dette på ypperlig måte, sier NRKs ekspert Fredrik Aukland og fortsatte:

  – For et løp av Johannes Høsflot Klæbo.

  De norske løperne fikk sekunderinger mot en rå åpning av Niskanen i starten av rennet.

  Men halvveis hadde Klæbo opparbeidet seg en ledelse på åtte sekunder på Niskanen. Dette forspranget økte deretter i siste halvdel av rennet.

  – Jeg hadde en kjempedag, sier Klæbo til NRK.

  Han forteller at det var tøffe forhold i Finland. Men at dette var et av hans bedre renn i karrieren.

  – Det var utrolig det han gjorde i løypene i dag. Jeg må være fornøyd med min 2. plass, sier Niskanen om Klæbos løp.

  Niskanen mente at Klæbo kunne slått ham med langt mer om trønderen hadde villet.

  Martin Løwstrøm Nyenget ble nummer tre. Han lot seg også imponere av styrkedemonstrasjonen til Klæbo.

  – Jeg skal ikke vurdere han opp mot største legendene som har vært. Men han er en vanvittig god skiløper, sier Nyenget til NRK.

  Flere av de finske løperne som har slitt før i sesongen har prestert sterkt i helgen. Henrik Dønnestad så at finske Niskanen hadde truffet godt med skiene.

  – Han går helt nydelig på ski. Det går lekende lett, sa Dønnestad om Niskanen, som han selv lå i rygg på en kort periode av rennet.

  Johannes Høsflot Klæbu under 20-kilometeren i Lahti lørdag.
  Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva / NTB
 • Nedtur for Hauger: Nummer åtte i Bahrain

  Dennis Hauger så ut til å kunne kjempe om pallen, men endte på 8. plass i sesongens første Grand Prix i Formel 2.

  Men nordmannen plukket med seg sesongens første poeng, og sanket i tillegg noen ekstrapoeng ettersom han hadde raskeste rundetid.

  – Det er lov å være litt skuffet over den løpsutviklingen det ble på Dennis til slutt, sier Viaplay-kommentator Henning Isdal etter løpet.

  Med ti runder igjen av løpet var Hauger på fjerdeplass, men han klarte ikke å forsvare plasseringen. Zane Maloney vant løpet overlegent.

  Flere trøblet under sesongens første Grand Prix i Formel 2. Hele seks biler måtte gi seg underveis i løpet. Bare 16 av 22 førere fullførte løpet.

  Neste helg flytter Hauger og resten av Formel 2-sirkuset seg til Jeddah i Saudi-Arabia.

  Dennis Hauger
  Foto: Torbjørn Brovold / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal