– Ikke gøy når noen du bryr deg om blir alvolig skadet

Alexander Bonsaksen fulgte bestekompisen Mads Zuccarello Aasens kamp for å bli frisk.

Bonsaksen

REDD: Alexander Bonsaksen var bekymret på vegne av kameraten.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Mandag lettet Mads Zuccarello Aasen på sløret og fortalte at skaden han pådro seg i april var mer alvorlig enn noen hadde ant på forhånd.

– Jeg fikk kraniebrudd og hjerneblødning. Jeg kunne ikke prate på fire til fem dager. Jeg mistet følelsen i både armen og ansiktet. På de to første ukene klarte jeg ikke røre meg, fortalte Zuccarello til pressen.

Gode venner

VENNER: Alexander Bonsaksen og Mads Zuccarello Aasen har vært gode venner i mange år. Her på sykkeltur under VM i Sotsji.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Hjemme i Norge satt en lettet bestekamerat i Alexander Bonsaksen, som gjennom hele skadeperioden av lojalitet til vennen ikke har fortalt media alt han har visst om skaden.

Han fikk vite om skaden på en tekstmelding fra Zuccarello samme natt, og har vært oppdatert gjennom hele skadeløpet.

– Jeg snakket med han bare på meldinger, siden han ikke kunne prate. Det var guffent, du skjønner hvor alvorlig det er når han ikke kan snakke og i tillegg har lammelser i kroppen, sier Bonsaksen til NRK.

Lo av første samtale

Samme dag som han fikk meldingen om Zuccas skade, skulle Bonsaksen selv i aksjon i sjuende finalekamp med sin finske klubb Tappara.

– Når du kommer til match så sperrer du alt annet ute. Det er heller rett etter matchen at man tenker på dette.

De påfølgende dagene holdt de to hyppig kontakt, men først fem dager etter uhellet var ute snakket de sammen på telefon.

– Jeg begynte å le da han pratet, det hørtes ikke bra ut. Vi lo litt begge to av måten han pratet på, forteller Bonsaksen lattermildt før han blir alvorlig.

– Det er jo ikke noe å le av, men det blir fort sånn, at midt oppi alvoret klarer man å le av ting. I alle fall når vi vet at det kommer til å gå bra, sier han.

Ville spille finalen

Bonsaksen forteller at han fikk stadige beskjeder fra Zuccarello om at alt kom til å gå bra.

– Sånn jeg forsto det var det på ham, så var det sånn at så fort blodet gikk bort fra hjernen ville ting komme tilbake. Når han først begynte å bli bedre, ble han også fort mye bedre, forteller han.

Zuccarello og Bonsaksen diskuterte at Rangers-proffen med maks flyt kanskje kunne spille Stanley Cup-finalen, men siden Rangers røk ut i siste hinder, blir ikke det aktuelt.

– Jeg personlig synes det var litt greit at han slapp å forholde seg til det, for jeg vet hvordan det er. Han ville følt at han ville spille, mens legene kanskje ikke er helt enige, og så vil han spille så gjerne at han kanskje presser det frem. Du vli bare spille og være med å vinne, sier Bonsaksen.

Siste nytt

 • Fulltreffer for Tandrevold

  Ingrid Landmark Tandrevold leverte feilfri skyting og tok seieren på kvinnenes sprint i NM i rulleskiskyting.

  – Det var ekstra gøy i dag. Jeg ble påminnet før helgen hvor elendig det gikk i fjor, så det var litt deilig å klare å mestre det i dag, sier Tandrevold til NRK.

  For Tiril Eckhoff ble det en langt tyngre dag på jobben. Hun endte til slutt på åttendeplass. Marte Olsbu Røiseland kom på andre, mens Lotte Lie tok tredjeplassen.

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Christiansen ble norgesmester

  Vetle Sjåstad Christiansen skjøt feilfritt og ble norsk mester i rulleskiskyting sprint over 10 kilometer lørdag. 29-åringen klarte seg uten strafferunder og kom i mål på tiden 22.49,50.

  – Det var melkesyre fra hundre meter og inn i mål. Men det funka bra og skytinga satt, sa Christiansen til NRK.

  – Det er ingenting som er som å matche i konkurranse, det er det som er den beste treninga. Det gir bra med selvtillit å se at det fungerer allerede.

  Sivert Guttorm Bakken og Sindre Pettersen skjøt også to fulle hus og gikk inn til sølv og bronse. Bakken var 7,2 sekunder bak Christiansen og Pettersen var 11,8 sekunder bak.

  Johannes Thingnes Bø ble nummer åtte, mens storebror Tarjei Bø ble nummer 18.

  Holmenkollen Skishow 2021
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal