NRK Meny
Normal

Østberg: – Ikke akkurat dronninga av sjøltillit

VAL DI FIEMME (NRK): Ingvild Flugstad Østberg innrømmer at det har tatt tid å få igjen trua på seg sjøl etter at hun gikk på trynet i VM.

Maiken Caspersen Falla snublet i sin egen stav og falt på siste etappe i lagsprinten for kvinner, dermed røk sjansene for medalje. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

DRAMATISK: VM-fallet i 2013 har preget Ingvild Flugstad Østberg.

  • Se kvinnenes Tour de Ski-finale opp monsterbakken her og på NRK1 fra klokken 13.55.

– Jeg har noen mindre gode minner fra denne arenaen fra noen år siden, og jeg har jobbet veldig bra med sjøltillit siden det, sier Ingvild Flugstad Østberg til NRK.

Hun er den store positive overraskelsen i årets Tour de Ski. 25-åringen fra Gjøvik har vært på pallen i samtlige etapper og leder med 39 sekunder på Therese Johaug før søndagens klatring i Alpe Cermis.

Østberg utstråler også trygghet og sjøltillit, selv om hun nuller sine egne muligheter til å beholde forspranget til Johaug søndag.

Slik har det ikke alltid vært. Østberg innrømmer at det har tatt tid å få tilbake trua på seg sjøl – blant annet etter at hun falt og ødela Norges medaljesjanser på lagsprinten under VM i Val di Fiemme i 2013.

Jobbet med psykolog

– Jeg har jobbet mye med mental trening sammen med Britt Tajet-Foxell for å forbedre meg mentalt, forteller hun.

– Man får selvtillit av å prestere, men jeg er ikke dronninga av sjøltillit, erkjenner Ingvild Flugstad Østberg.

Prestere har hun til de grader gjort denne sesongen. Tour de Ski kommer til å ende med et bedre resultat enn forventet.

Kanskje må målene justeres utover vinteren. I mars venter et nytt etappeløp i Canada. Der er det hele tre sprinter underveis og ingen slalåmbakke til slutt.

Østberg, som både har VM- og OL-gull i lagsprint, henger også overraskende godt med i verdenscupen sammenlagt. Etter 16 av 36 konkurranser ligger hun 74 poeng bak Johaug – og se man på formpilene, er det ingen tvil om at Gjøvik-jenta har en bedre utvikling enn forhåndsfavoritten fra Dalsbygda.

Østberg

STO(U)ROVERRASKELSEN: Ingvild Flugstad Østberg har imponert stort i Tour de Ski.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Tenkte ikke på gul trøye

– Før sesongen tenkte jeg ikke engang på at jeg kunne kjempe om den gule trøya, sier Østberg, som likevel tror det blir vanskelig.

– Jeg vinner jo nesten ingen skirenn, mens hun vinner stort sett alle distanserennene. Får hun mange 100-poengere, og jeg får 60, 50 og 45, så sier det seg selv hvor det ender. Jeg tar det med knusende ro.

Touren i Canada kan bli helt avgjørende. Og der har Østberg ambisjoner, selv om hun prøver å snakke seg ned:

– Før sesongen så jeg at det var mer realistisk å fighte i toppen der enn her i Tour de Ski. Nå har det gått vanvittig bra her. Men jeg har gått absolutt alt i år. Hvis jeg skal fortsette det hardkjøret, spørs det om andre har blinket ut Canada mer enn meg, sier hun.

Siste nytt

  • Ankelbrudd for Marcel Hirscher

    Alpinisten Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen på trening. Det melder østerrikeren selv på sin Twitter- og Instagram-konto. Han ble fløyet til sykehuset i Salzburg og ventes å være ute i rundt seks uker.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint