Hopp til innhold

– I fjor var jeg mentalt på en ener, nå er jeg en nier

BEITOSTØLEN (NRK): En uke før VM på hjemmebane kan Tiril Eckhoff smile når hun mimrer tilbake på den mentale nedturen hun hadde foran prøve-VM i fjor.

Tiril kollage

FØR OG ETTER: Tiril Eckhoff har jobbet mye mentalt for å bli klar til VM i Holmenkollen.

Foto: NRK/NTB Scanpix

Skuldrene var høye, smilet satt ikke like løst som før og ved et raskt øyekast til kunne man se at øynene til Tiril Eckhoff var blanke da hun satte seg ned med NRK i Holmenkollen i 2015.

– Det gjør meg jo bare sterkere. Så en gang jeg blir god kan jeg tenke tilbake på at da satt Tiril og gråt under et NRK-intervju. Det blir bra det, sa Tiril Eckhoff mens tårene trillet nedover kinnene.

Om bare noen dager skulle den da 24 år gamle jenta fra Bærum ut å gå prøve-VM. Men det var noe som ikke stemte, presset virket for tungt til å bære.

Langt nede mentalt

På normaldistansen endte hun på en skuffende 36.-plass. Etter rennet ble hun geleidet ut av stadionområdet uten å prate med pressen. Det orket hun ikke.

Tiril Eckhoff slet med å takle presset som Norges nye håp i skiskyting. Hun var langt nede mentalt og viste ikke hvordan hun skulle klare å komme seg opp før VM hjemmebane i 2016.

Det er lagt ifra lett når hele Norge forventer du skal ta over arven etter Tora Berger.

Tiril Eckhoff setter på sin helt egen måte ord på hvor tøft livet som toppidrettsutøver kan være når man møter motgang. Programleder: Dag Erik Pedersen og Liv Grete Skjelbreid.

SE VIDEO: Tiril Eckhoff måtte ta til tårene i intervjuet med NRK i fjor.

– Prøver å stresse minst mulig

Ett år senere smiler den nå 25 år gamle Tiril Eckhoff, denne gangen på Beitostølen. Det er en uke igjen til VM på hjemmebane.

– Jeg tror jeg lå på rundt en ener da, og nå er jeg kanskje på en nier på en skala mellom en til ti, sier hun og forklarer forberedelsene med følgende ord:

– Jeg har slappet av, prøvd å stresse minst mulig. Vært i Norge, kjørt fin bil og rett og slett kost meg. Jeg er blitt ett år eldre, litt smartere og er bedre forberedt.

Nå drømmer hun om en folkefest med mesterskapet på hjemmebane. Tiril Eckhoff har nemlig jobbet mye mentalt for å bli klar.

Tiril og Stian

OPPTUR: Både Tiril og broren Stian Eckhoff smiler foran årets mesterskap.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Kan ikke sammenlignes

– Det går ikke an å sammenligne. Tiril var på en måte helt ferdig etter Anterselva i fjor. I år har vi sett en helt annen Tiril. Hun har vært på hugget, vært litt sliten i perioder, men det er naturlig. Hun er ikke i nærheten av slik som vi så henne i fjor, sier trener og bror Stian Eckhoff.

Han har tro på at lillesøsteren kan ta med seg en eller flere medaljer fra mesterskapet. Mens hovedpersonen selv har pekt seg ut en spesiell; stafetten med lagvenninnene.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal