NRK Meny
Normal

– I fjor var jeg mentalt på en ener, nå er jeg en nier

BEITOSTØLEN (NRK): En uke før VM på hjemmebane kan Tiril Eckhoff smile når hun mimrer tilbake på den mentale nedturen hun hadde foran prøve-VM i fjor.

Tiril kollage

FØR OG ETTER: Tiril Eckhoff har jobbet mye mentalt for å bli klar til VM i Holmenkollen.

Foto: NRK/NTB Scanpix

Skuldrene var høye, smilet satt ikke like løst som før og ved et raskt øyekast til kunne man se at øynene til Tiril Eckhoff var blanke da hun satte seg ned med NRK i Holmenkollen i 2015.

– Det gjør meg jo bare sterkere. Så en gang jeg blir god kan jeg tenke tilbake på at da satt Tiril og gråt under et NRK-intervju. Det blir bra det, sa Tiril Eckhoff mens tårene trillet nedover kinnene.

Om bare noen dager skulle den da 24 år gamle jenta fra Bærum ut å gå prøve-VM. Men det var noe som ikke stemte, presset virket for tungt til å bære.

Langt nede mentalt

På normaldistansen endte hun på en skuffende 36.-plass. Etter rennet ble hun geleidet ut av stadionområdet uten å prate med pressen. Det orket hun ikke.

Tiril Eckhoff slet med å takle presset som Norges nye håp i skiskyting. Hun var langt nede mentalt og viste ikke hvordan hun skulle klare å komme seg opp før VM hjemmebane i 2016.

Det er lagt ifra lett når hele Norge forventer du skal ta over arven etter Tora Berger.

Tiril Eckhoff setter på sin helt egen måte ord på hvor tøft livet som toppidrettsutøver kan være når man møter motgang. Programleder: Dag Erik Pedersen og Liv Grete Skjelbreid.

SE VIDEO: Tiril Eckhoff måtte ta til tårene i intervjuet med NRK i fjor.

– Prøver å stresse minst mulig

Ett år senere smiler den nå 25 år gamle Tiril Eckhoff, denne gangen på Beitostølen. Det er en uke igjen til VM på hjemmebane.

– Jeg tror jeg lå på rundt en ener da, og nå er jeg kanskje på en nier på en skala mellom en til ti, sier hun og forklarer forberedelsene med følgende ord:

– Jeg har slappet av, prøvd å stresse minst mulig. Vært i Norge, kjørt fin bil og rett og slett kost meg. Jeg er blitt ett år eldre, litt smartere og er bedre forberedt.

Nå drømmer hun om en folkefest med mesterskapet på hjemmebane. Tiril Eckhoff har nemlig jobbet mye mentalt for å bli klar.

Tiril og Stian

OPPTUR: Både Tiril og broren Stian Eckhoff smiler foran årets mesterskap.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Kan ikke sammenlignes

– Det går ikke an å sammenligne. Tiril var på en måte helt ferdig etter Anterselva i fjor. I år har vi sett en helt annen Tiril. Hun har vært på hugget, vært litt sliten i perioder, men det er naturlig. Hun er ikke i nærheten av slik som vi så henne i fjor, sier trener og bror Stian Eckhoff.

Han har tro på at lillesøsteren kan ta med seg en eller flere medaljer fra mesterskapet. Mens hovedpersonen selv har pekt seg ut en spesiell; stafetten med lagvenninnene.

Siste nytt

 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, kunne ikke hamle opp med Sejersted. Svindal endte på bronseplass, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv. I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Konnerud fikk ski-NM 2020

  Konnerud er tildelt NM på ski langrenn første del om to år. Det melder Norges Skiforbund tirsdag. Det var to søkere til arrangementet.

 • FA skal undersøke Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic risikerer å bli straffet av det engelske fotballforbundet (FA) etter at han har involvert seg i et nytt spillselskap. Den svenske fotballstjernen har reklamert for det nye spillselskapet BetHard, skriver den engelske avisen Mirror.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge