– Har aldri sett ham mer veltrent

Andy Murray overbeviste i Wimbledon-innledningen.

TENNIS-GBR-WIMBLEDON 556910227

SPREK: Andy Murray vant i tre strake sett i første runde i Wimbledon.

Foto: LEON NEAL / Afp

Andy Murray endte britenes 77-år lange ventetid på en lokal mester da han tok hjem Wimbledon-trofeet i 2013.

I år er han tilbake for å gjenta den bedriften, og han tok hjem seieren i første runde med 6-4, 7-6, 6-4 mot kazakhstanske Mikhail Kukushkin.

Amerikanske John McEnroe vant Wimbledon fem ganger, og jobber i år som ekspert for BBC. Allerede før kampen var i gang var han imponert over fysikken til skotten.

– Beina til Murray ser spesielt sterke ut. Jeg tror jeg aldri har sett ham mer veltrent, sa John McEnroe.

Laster Twitter-innhold

Må forbedre seg

Murray brukte to timer og tolv minutter på å slå Kukushkin, og særlig mot slutten av det andre settet hadde han problemer. Han klarte i siste liten å bryte tilbake og skaffe seg et tiebreak, som han vant 7-4.

– Det var en tøff kamp. Jeg gjorde det vanskelig for meg selv på slutten av det andre settet, sa Murray til Sky Sports etter kampen.

Det er Murrays tiende opptreden i Wimbledon, og han har aldri tapt i første runde.

– Det tok lenger tid enn vi hadde trodd, dette her, konkluderte C Mores kommentator og Norges beste tennisspiller gjennom tidene, Christian Ruud etter kampen.

– Det var godt nok i dag, men Murray må nok spille bedre enn dette om han skal utfordre Federer og Djokovic. Selv de beste pleier å ha en dårlig dag i løpet av en slik to-ukers turnering, og kanskje Murray brukte sin her i dag, mot en litt dårligere motstander, spekulerte han.

Ukomfortabelt

Murray selv oppsummerte det hele på noe av den sammen måten.

– Jeg må fortsatt forbedre meg, men jeg synes motstanderen min spilte veldig bra. Han gjorde det hele ukomfortabelt for meg.

I en lang turnering er det viktig å forsøke å bruke så lite energi som mulig på å avansere runde for runde.

– Jeg var glad for å få det hele gjort på tre sett, for det var veldig varmt der ute, forklarte Murray.

Siste nytt

 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke
 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Sendeplan

Kl. Program Kanal