NRK Meny
Normal

– Har aldri sett ham mer veltrent

Andy Murray overbeviste i Wimbledon-innledningen.

TENNIS-GBR-WIMBLEDON 556910227

SPREK: Andy Murray vant i tre strake sett i første runde i Wimbledon.

Foto: LEON NEAL / Afp

Andy Murray endte britenes 77-år lange ventetid på en lokal mester da han tok hjem Wimbledon-trofeet i 2013.

I år er han tilbake for å gjenta den bedriften, og han tok hjem seieren i første runde med 6-4, 7-6, 6-4 mot kazakhstanske Mikhail Kukushkin.

Amerikanske John McEnroe vant Wimbledon fem ganger, og jobber i år som ekspert for BBC. Allerede før kampen var i gang var han imponert over fysikken til skotten.

– Beina til Murray ser spesielt sterke ut. Jeg tror jeg aldri har sett ham mer veltrent, sa John McEnroe.

Laster Twitter-innhold

Må forbedre seg

Murray brukte to timer og tolv minutter på å slå Kukushkin, og særlig mot slutten av det andre settet hadde han problemer. Han klarte i siste liten å bryte tilbake og skaffe seg et tiebreak, som han vant 7-4.

– Det var en tøff kamp. Jeg gjorde det vanskelig for meg selv på slutten av det andre settet, sa Murray til Sky Sports etter kampen.

Det er Murrays tiende opptreden i Wimbledon, og han har aldri tapt i første runde.

– Det tok lenger tid enn vi hadde trodd, dette her, konkluderte C Mores kommentator og Norges beste tennisspiller gjennom tidene, Christian Ruud etter kampen.

– Det var godt nok i dag, men Murray må nok spille bedre enn dette om han skal utfordre Federer og Djokovic. Selv de beste pleier å ha en dårlig dag i løpet av en slik to-ukers turnering, og kanskje Murray brukte sin her i dag, mot en litt dårligere motstander, spekulerte han.

Ukomfortabelt

Murray selv oppsummerte det hele på noe av den sammen måten.

– Jeg må fortsatt forbedre meg, men jeg synes motstanderen min spilte veldig bra. Han gjorde det hele ukomfortabelt for meg.

I en lang turnering er det viktig å forsøke å bruke så lite energi som mulig på å avansere runde for runde.

– Jeg var glad for å få det hele gjort på tre sett, for det var veldig varmt der ute, forklarte Murray.

Siste nytt

 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK
 • Tre Toppseriekamper utsatt

  Kampen mellom Avaldsnes og Stabæk i serieåpningen i Toppserien i fotball er utsatt på grunn av utfordrende baneforhold. Det samme gjelder kampene Avaldsnes–Klepp og Kolbotn–Røa i runde to, skriver NTB.

  Avaldsnes
  Foto: Pål Berg Mortensen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal