«Super-Svendsen» om Fourcade: – Håper han har fått opp øya

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): Etter tre gull på tre forsøk så langt i VM, mener Emil Hegle Svendsen det er lite tvil om hvem som er sjefen i Nove Mesto.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen har vunnet samtlige tre VM-renn så langt i Nove Mesto. Dermed er det på sin plass å sende noen stikk til rivalen Martin Fourcade.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

– Jeg håper jo at han har fått opp øya og at han har innsett at han må grave dypere for å slå meg, sier en selvsikker Emil Hegle Svendsen til NRK.

Han snakker selvsagt om sin største rival i skiskyttersirkuset, franske Martin Fourcade.

«Super-Svendsen»

For der «Super-Svendsen» for alvor har levd opp til sitt kallenavn, med gull på tre av tre øvelser hittil, har Fourcade måttet nøye seg med sølv hver gang.

Først så han Hegle Svendsen gå Norge inn til gull foran Frankrike på mix-stafetten. Deretter ble han slått med noen få sekunder på sprinten, før han ble dømt fattige 2,4 centimeter bak sin norske rival på jaktstarten.

Nederlagene skal det bli en slutt på nå, ifølge franskmannen.

– Hvis han har planer om å slå meg, må han være sterk, sier Fourcade, og viser til at han har skumle hensikter i forkant av normaldistansen, stafetten og fellesstarten.

 • Se Hegle Svendsen og Fourcade legge press på hverandre inn mot de resterende VM-løpene:
Franske Martin Fourcade har et konkurrerende, men kameratslig forhold til Emil Hegle Svendsen. Så langt i VM har Svendsen gått seirende ut av duellene, men det skal Fourcade endre på, lover han.

– Bare pass deg, Emil!

– Tre sølvmedaljer

Uttalelsen skremmer imidlertid ikke Norges gullgrossist.

– Hva unner du Martin Fourcade?

– He-he! Tre andreplasser til, kanskje, flirer Hegle Svendsen til NRK.

Så lenge han selv får gleden av å henge gullmedaljene rundt halsen, synes han det bare er moro at det er Fourcade som har vært nærmest - uten å lykkes.

– Hvis Hegle Svendsen håper at jeg får med meg seks medaljer fra VM, så er det snilt. Jeg tror det er godt ment, sier Fourcade.

Han tar nemlig «Super-Svendsens» mange stikk med en klype salt.

– Han er en spøkefugl, smiler Fourcade, før han forsøker seg med et stikk tilbake til Hegle Svendsen.

– Emil, jeg holder et øye med deg. Så vær forsiktig! flirer Fourcade.

Siste nytt

 • Kjetil Jansrud til legesjekk

  Kjetil Jansrud ble sendt til lege for nærmere sjekk etter at han tok nedi med hånden under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel. Det er foreløpig uklart om Jansrud har pådratt seg en alvorlig skade.

  – Han fikk seg en smell i hånden under dagens trening, men kjørte selv ned løypa på ski. Han er nå til legesjekk og vi vet ikke mer om omfanget enda, sier alpinsjef Claus Ryste til NRK.

  De norske fartskjørerne tok det ellers forsiktig under den første utfortreningen i Kitzbühel. Aksel Lund Svindal ble slått av Matthias Mayer med 2,49 sekunder. Aleksander Aamodt Kilde var 3,83 bak bestetid.

  Jansrud
  Foto: Marco Tacca / AP
 • Sølv til Fossesholm i junior-VM

  Helene Marie Fossesholm gikk inn til sølv på 5 km fristil i junior-VM tirsdag. Fossesholm var elleve sekunder bak svenske Frida Karlsson som vant. Finske Anita Korva ble nummer tre. Astrid Stav ble nest beste norske på en åttendeplass.

  Sølv til Fossesholm.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Bodø-spiss til Tyrkia

  Kun en medisinsk test gjenstår før Kristian Fardahl Opseth er klar for det tyrkiske Süper Lig-laget Erzurumspor. 29-åringen ble toppscorer i 1. divisjon da Bodø/Glimt rykket opp i 2017, men beit ikke like hardt fra seg i Eliteserien.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag