NRK Meny
Normal

«Super-Svendsen» om Fourcade: – Håper han har fått opp øya

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): Etter tre gull på tre forsøk så langt i VM, mener Emil Hegle Svendsen det er lite tvil om hvem som er sjefen i Nove Mesto.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen har vunnet samtlige tre VM-renn så langt i Nove Mesto. Dermed er det på sin plass å sende noen stikk til rivalen Martin Fourcade.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

– Jeg håper jo at han har fått opp øya og at han har innsett at han må grave dypere for å slå meg, sier en selvsikker Emil Hegle Svendsen til NRK.

Han snakker selvsagt om sin største rival i skiskyttersirkuset, franske Martin Fourcade.

«Super-Svendsen»

For der «Super-Svendsen» for alvor har levd opp til sitt kallenavn, med gull på tre av tre øvelser hittil, har Fourcade måttet nøye seg med sølv hver gang.

Først så han Hegle Svendsen gå Norge inn til gull foran Frankrike på mix-stafetten. Deretter ble han slått med noen få sekunder på sprinten, før han ble dømt fattige 2,4 centimeter bak sin norske rival på jaktstarten.

Nederlagene skal det bli en slutt på nå, ifølge franskmannen.

– Hvis han har planer om å slå meg, må han være sterk, sier Fourcade, og viser til at han har skumle hensikter i forkant av normaldistansen, stafetten og fellesstarten.

 • Se Hegle Svendsen og Fourcade legge press på hverandre inn mot de resterende VM-løpene:
Franske Martin Fourcade har et konkurrerende, men kameratslig forhold til Emil Hegle Svendsen. Så langt i VM har Svendsen gått seirende ut av duellene, men det skal Fourcade endre på, lover han.

– Bare pass deg, Emil!

– Tre sølvmedaljer

Uttalelsen skremmer imidlertid ikke Norges gullgrossist.

– Hva unner du Martin Fourcade?

– He-he! Tre andreplasser til, kanskje, flirer Hegle Svendsen til NRK.

Så lenge han selv får gleden av å henge gullmedaljene rundt halsen, synes han det bare er moro at det er Fourcade som har vært nærmest - uten å lykkes.

– Hvis Hegle Svendsen håper at jeg får med meg seks medaljer fra VM, så er det snilt. Jeg tror det er godt ment, sier Fourcade.

Han tar nemlig «Super-Svendsens» mange stikk med en klype salt.

– Han er en spøkefugl, smiler Fourcade, før han forsøker seg med et stikk tilbake til Hegle Svendsen.

– Emil, jeg holder et øye med deg. Så vær forsiktig! flirer Fourcade.

Siste nytt

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu
 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag