– Han er sola i norsk skiskyting og har fått oss andre til å skinne

Johannes Thingnes Bø mener de norske skiskytterne har alt å takke Ole Einar Bjørndalen for.

Thingnes Bø og Bjørndalen

STOLT: Johannes Thingnes Bø er stolt over å ha vært på lag med Ole Einar Bjørndalen, og hyller han som både skiskytterkonge og skiskyttergud.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Selv om Ole Einar har levd litt i skyggen av oss andre de siste årene, er det han som er skiskytterkongen og skiskytterguden, sier Johannes Thingnes Bø til NRK etter at Ole Einar Bjørndalen bekreftet at han avslutter sin karriere.

Johannes Thingnes Bø opplevde pressekonferansen tirsdag som spesiell og hjerteskjærende.

– Det så ut som om avgjørelsen satt veldig langt inne for han. Men alt har en slutt, og «Ole Einar Bjørndalen-sagaen» er over. Jeg er stolt over å ha vært på lag med den mannen der, sier han.

Emil i kollen

DRØMMELAG: Ole Einar Bjørndalen har vært en stabil og viktig brikke på det norske stafettlaget i mange år.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Å være på lag med Ole Einar er kanskje det beste jeg har på CV-en min som skiskytter, legger Thingnes Bø til.

Finner nye mål

– Alt har sin tid og den karrieren hans er så fantastisk. Det har vært helt rått for oss lagkamerater å få oppleve det på så nært hold, sier Tarjei Bø.

Han mener Bjørndalen ville blitt en fantastisk trener, og håper skiskytterforbundet får bruke noen av hans ressurser inn mot landslag i fremtiden.

Svendsen, Bø og Bjørndalen

ØNSKER Å LÆRE: Tarjei Bø forteller at han allerede har lært mye av Bjørdalen, og at han gjerne skulle sett han som trener en gang i fremtiden.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Akkurat nå er det sikkert en del inntrykk som skal fordøyes. Jeg tror han vil bruke tiden på å lande, men kjenner jeg han rett så kommer han til å forsøke å finne noe annet å bli best i, sier Bø.

– Når Ole ikke er med så er det en grunn til det

Verken Johannes Thingnes Bø eller Tarjei Bø var klar over hjerteproblemene som Bjørndalen har slitt med i flere år. Bjørndalen opplevde hjerteflimmer for første gang allerede for ti år siden.

– Det er liksom ikke aktuelt for Bjørndalen å bruke hjerteflimmer som unnskyldning for at han ikke er i form. Det var et hinder på veien til OL og han prøvde å gjøre det beste ut av det. Her får vi nok en gang et bevis på at når Ole ikke er med i toppen, så er det er en grunn til det, sier Thingnes Bø.

Gråtkvalt Bjørndalen

Det var en emosjonell Ole Einar Bjørndalen som bekreftet sin karriereslutt på en klubbhus på Simostranda, der det hele startet.

– Det er første gang han på en måte har vist de ekte følelsene sine. Du ser hvor mye skiskyting betyr for han. Det har nok vært vanskelig å komme fram til denne avgjørelsen, sier Thingnes Bø til NRK.

VM i skiskyting 2017. Medaljesermoni med både sølv og bronse

EN LEGENDE: Ole Einar Bjørndalen vil bli husket som en skiskytterlegende med en fantastisk merittliste.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Han har vært en fantastisk fyr å ha på laget. «Ole Einar-ånden» kommer til å leve i laget lenge. Skal vi klare å fylle tomrommet, må vi stå sammen som et lag, legger han til.

Siste nytt

 • Koronatrøbbel i Tottenham

  Tottenhams planer foran søndagens bortekamp mot Newcastle er blitt forstyrret av to koronatilfeller i spillerstallen, ifølge NTB. Flere britiske medier, deriblant Sky Sports, melder om Tottenhams smitteutbrudd. Det er ikke kjent hvilke to spillere det gjelder.

  London-klubben har ikke bekreftet opplysningene, men manager Nuno Espírito Santo antydet på fredagens pressekonferanse at de har trøbbel i oppladningen til Newcastle-oppgjøret.

  – Etter landslagspausen er det alltid store problemer som dukker opp. Vi har problemer, men jeg vil ikke si n

 • Gulbrandsen med superinnhopp

  Fredrik Gulbrandsen var sentral da Istanbul Basaksehir senket byrival Besiktas 3-2 i tyrkisk toppfotball, melder NTB. Som innbytter gjorde han mål og la opp til et annet. Gulbrandsen entret gressmatta med et snaut kvarter igjen på klokka, og ni minutter senere hadde han vært nest sist og deretter sist på ballen ved hjemmelagets to siste scoringer.

  Fredrik Gulbrandsen
  Foto: OZAN KOSE / AFP
 • Oftedal forlenget med Györ

  Norge-kaptein Stine Bredal Oftedal (30) har utvidet avtalen med den ungarske håndballgiganten Györ til sommeren 2024. Det bekrefter hun overfor VG, melder NTB.

  Opprinnelig var Oftedal på en kontrakt som varte ut 2021/22-sesongen. Hun er fornøyd med å fortsette profflivet i Ungarn.

  – Håndballmessig er jeg akkurat der jeg har lyst til å være, sier hun til VG.

  K60B2uccBUA
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal