Hopp til innhold

– Han er sola i norsk skiskyting og har fått oss andre til å skinne

Johannes Thingnes Bø mener de norske skiskytterne har alt å takke Ole Einar Bjørndalen for.

Thingnes Bø og Bjørndalen

STOLT: Johannes Thingnes Bø er stolt over å ha vært på lag med Ole Einar Bjørndalen, og hyller han som både skiskytterkonge og skiskyttergud.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Selv om Ole Einar har levd litt i skyggen av oss andre de siste årene, er det han som er skiskytterkongen og skiskytterguden, sier Johannes Thingnes Bø til NRK etter at Ole Einar Bjørndalen bekreftet at han avslutter sin karriere.

Johannes Thingnes Bø opplevde pressekonferansen tirsdag som spesiell og hjerteskjærende.

– Det så ut som om avgjørelsen satt veldig langt inne for han. Men alt har en slutt, og «Ole Einar Bjørndalen-sagaen» er over. Jeg er stolt over å ha vært på lag med den mannen der, sier han.

Emil i kollen

DRØMMELAG: Ole Einar Bjørndalen har vært en stabil og viktig brikke på det norske stafettlaget i mange år.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Å være på lag med Ole Einar er kanskje det beste jeg har på CV-en min som skiskytter, legger Thingnes Bø til.

Finner nye mål

– Alt har sin tid og den karrieren hans er så fantastisk. Det har vært helt rått for oss lagkamerater å få oppleve det på så nært hold, sier Tarjei Bø.

Han mener Bjørndalen ville blitt en fantastisk trener, og håper skiskytterforbundet får bruke noen av hans ressurser inn mot landslag i fremtiden.

Svendsen, Bø og Bjørndalen

ØNSKER Å LÆRE: Tarjei Bø forteller at han allerede har lært mye av Bjørdalen, og at han gjerne skulle sett han som trener en gang i fremtiden.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Akkurat nå er det sikkert en del inntrykk som skal fordøyes. Jeg tror han vil bruke tiden på å lande, men kjenner jeg han rett så kommer han til å forsøke å finne noe annet å bli best i, sier Bø.

– Når Ole ikke er med så er det en grunn til det

Verken Johannes Thingnes Bø eller Tarjei Bø var klar over hjerteproblemene som Bjørndalen har slitt med i flere år. Bjørndalen opplevde hjerteflimmer for første gang allerede for ti år siden.

– Det er liksom ikke aktuelt for Bjørndalen å bruke hjerteflimmer som unnskyldning for at han ikke er i form. Det var et hinder på veien til OL og han prøvde å gjøre det beste ut av det. Her får vi nok en gang et bevis på at når Ole ikke er med i toppen, så er det er en grunn til det, sier Thingnes Bø.

Gråtkvalt Bjørndalen

Det var en emosjonell Ole Einar Bjørndalen som bekreftet sin karriereslutt på en klubbhus på Simostranda, der det hele startet.

– Det er første gang han på en måte har vist de ekte følelsene sine. Du ser hvor mye skiskyting betyr for han. Det har nok vært vanskelig å komme fram til denne avgjørelsen, sier Thingnes Bø til NRK.

VM i skiskyting 2017. Medaljesermoni med både sølv og bronse

EN LEGENDE: Ole Einar Bjørndalen vil bli husket som en skiskytterlegende med en fantastisk merittliste.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Han har vært en fantastisk fyr å ha på laget. «Ole Einar-ånden» kommer til å leve i laget lenge. Skal vi klare å fylle tomrommet, må vi stå sammen som et lag, legger han til.

Siste nytt

 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Riiber avsluttet sesongen perfekt

  Jarl Magnus Riiber fikk ingen konkurranse på vei inn til nok et NM-gull i kombinert. Han gikk ut på 5-kilometeren med en kjempeluke.

  Tittelkampen på Tolga var aldri spennende. Til det hadde Riiber et for godt forsprang på 1.28 minutter fra start.

  Oslo-mannen holdt også bra fart i løypene og kunne smile for nok en utklassingsseier. Onsdag vant han klart 10-kilometeren.

  Espen Andersen var nærmest Riiber før langrennet. Han ga det er ærlig forsøk i sølvjakten, men greide ikke å holde tritt da Jens Lurås Oftebro rykket mot slutten. (NTB)

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Westvold Hansen sikret nok et NM-gull

  Gyda Westvold Hansen var like suverens i langrennssporet som hun var i hoppbakken.

  Hun ledet med 45 sekunder før langrennsdelen, og selv om Ida Marie Hagen tok inn 10 sekunder på de 2,5 kilometerne kvinnene gikk, var hun aldri i nærheten av å true Hansen for gullet.

  – Det har vært en veldig bra sesong, og det er ikke en bedre måte å avslutte sesongen med så mange fra Dalsbygda på plass. Jeg ga litt ekstra i dag, sier Hansen til NRK.

  I går vant Hansen 5 kilometeren. Dermed avslutter verdens beste komibinertløper i kvinneklassen med to NM-gull på to dager.

  Gyda Westvold Hansen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste