– Han er sola i norsk skiskyting og har fått oss andre til å skinne

Johannes Thingnes Bø mener de norske skiskytterne har alt å takke Ole Einar Bjørndalen for.

Thingnes Bø og Bjørndalen

STOLT: Johannes Thingnes Bø er stolt over å ha vært på lag med Ole Einar Bjørndalen, og hyller han som både skiskytterkonge og skiskyttergud.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Selv om Ole Einar har levd litt i skyggen av oss andre de siste årene, er det han som er skiskytterkongen og skiskytterguden, sier Johannes Thingnes Bø til NRK etter at Ole Einar Bjørndalen bekreftet at han avslutter sin karriere.

Johannes Thingnes Bø opplevde pressekonferansen tirsdag som spesiell og hjerteskjærende.

– Det så ut som om avgjørelsen satt veldig langt inne for han. Men alt har en slutt, og «Ole Einar Bjørndalen-sagaen» er over. Jeg er stolt over å ha vært på lag med den mannen der, sier han.

Emil i kollen

DRØMMELAG: Ole Einar Bjørndalen har vært en stabil og viktig brikke på det norske stafettlaget i mange år.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Å være på lag med Ole Einar er kanskje det beste jeg har på CV-en min som skiskytter, legger Thingnes Bø til.

Finner nye mål

– Alt har sin tid og den karrieren hans er så fantastisk. Det har vært helt rått for oss lagkamerater å få oppleve det på så nært hold, sier Tarjei Bø.

Han mener Bjørndalen ville blitt en fantastisk trener, og håper skiskytterforbundet får bruke noen av hans ressurser inn mot landslag i fremtiden.

Svendsen, Bø og Bjørndalen

ØNSKER Å LÆRE: Tarjei Bø forteller at han allerede har lært mye av Bjørdalen, og at han gjerne skulle sett han som trener en gang i fremtiden.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Akkurat nå er det sikkert en del inntrykk som skal fordøyes. Jeg tror han vil bruke tiden på å lande, men kjenner jeg han rett så kommer han til å forsøke å finne noe annet å bli best i, sier Bø.

– Når Ole ikke er med så er det en grunn til det

Verken Johannes Thingnes Bø eller Tarjei Bø var klar over hjerteproblemene som Bjørndalen har slitt med i flere år. Bjørndalen opplevde hjerteflimmer for første gang allerede for ti år siden.

– Det er liksom ikke aktuelt for Bjørndalen å bruke hjerteflimmer som unnskyldning for at han ikke er i form. Det var et hinder på veien til OL og han prøvde å gjøre det beste ut av det. Her får vi nok en gang et bevis på at når Ole ikke er med i toppen, så er det er en grunn til det, sier Thingnes Bø.

Gråtkvalt Bjørndalen

Det var en emosjonell Ole Einar Bjørndalen som bekreftet sin karriereslutt på en klubbhus på Simostranda, der det hele startet.

– Det er første gang han på en måte har vist de ekte følelsene sine. Du ser hvor mye skiskyting betyr for han. Det har nok vært vanskelig å komme fram til denne avgjørelsen, sier Thingnes Bø til NRK.

VM i skiskyting 2017. Medaljesermoni med både sølv og bronse

EN LEGENDE: Ole Einar Bjørndalen vil bli husket som en skiskytterlegende med en fantastisk merittliste.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Han har vært en fantastisk fyr å ha på laget. «Ole Einar-ånden» kommer til å leve i laget lenge. Skal vi klare å fylle tomrommet, må vi stå sammen som et lag, legger han til.

Siste nytt

 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Tande og Opseth vann NM

  Silje Opseth og Daniel André Tande vann NM i hopp i normalbakken i Midtstubakken. Sjølv om Maren Lundby ikkje deltok la ikkje det nokon dempar på sigersgleda.

  – Det var ingen garanti for at det skulle gå vegen for meg i dag. Det at eg står på toppen i dag smakar godt, sjølv om Maren ikkje var med, seier Opseth med eit stort glis.

  Tande sikra seg sin første kongepokal med sigeren i kveld.

  – Det er ingen Kongsberg-hoppar i historia som har tatt ein kongepokal, så det er godt å endeleg få plassert den pokalen i skihistoria på Kongsberg, seier Tande til NRK.

  Gleda over å få med seg ein kongepokal får derimot ikkje Opseth. For kvinnene får ikkje nokon kongepokal.

  – Eg synest det er litt kjedeleg, seier Opseth til NRK.

  Det er eit krav om at ein må vere over 15 deltakarar for å dele ut ein kongepokal. I årets renn for kvinnene var det 9 som stilte til start.

  – Eg veit ikkje om det er ny rekord i år, men me er vert fall mange fleire enn me har vore tidlegare, og det er positivt. Me tar med oss det, sjølv om me ikkje er mange nok til å få kongepokal, seier Opseth.

  Halvor Egner Granerud tok sylvet og Marius Lindvik tok bronse. Eirin Kvandal kom på plassen bak Opseth, og Anna Odine Strøm tok bronse.

  Arrangementet skulle eigentleg vore i mars, men blei utsett på grunn av koronapandemien.

  NM-hopp kvinner og menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Njåtun med ti strake NM-gull

  Ida Njåtun var nok ein gong sterkast på 1500 meter i skøyte-NM. For ho tok gullet på distansen for tiande gong på rad. Ho klokka inn på 1.58,06 i Vikingskipet i Hamar. Det er meisterskapsrekord, ifølge NM-arrangøren Asker skøyteklubb.

  Tidlegare på dagen vann Håvard Holmefjord Lorentzen gullet på 500 meter. Bergensaren gjorde årsbeste med 35,06.

  Hallgeir Engebråten kunne juble for siger på 5000 meter. Han tok sitt første seniorgull i NM, med tida 6.27,53.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal