NRK Meny
Normal

– Hadde dette vært en seriekamp, hadde det blitt omkamp

Trenerveteran Gunnar Pettersen er ikke i tvil, dette er et regelbrudd.

Norge - Tyskland

SITUASJONEN: Her har Tyskland to keepere på banen (bilde med tillatelse fra TV 3).

– Har man en spiller for mye på banen når spillet er i gang, så skal spillet snus om de er ballbesittende og det skal foretas en utvisning. Hadde dette vært en seriekamp, hadde det blitt omkamp, sier Pettersen etter Norges dramatiske semifinaletap fredag.

Tyskland scoret i avslutningssekundene målet som sikret laget 34-33-seier i 2. ekstraomgang.

Etter kampen bestemte den norske lagledelsen seg for å levere protest etter at Tyskland hadde to keepere på banen i sluttminuttene.

– Det er helt fair å legge inn en protest, men dessverre viser historien at sånne prosesser sjelden går gjennom på grunn av tidsnød i et mesterskap, sier den erfarne håndballtreneren.

– Det er en del praktiske utfordringer med hensyn til det å arrangere ekstrakamper, forklarer han.

Avgjørelse tas lørdag

En avgjørelse på protesten kan ventes lørdag formiddag. Ifølge Norges hovedleder Heidi Tjugum blir det ingen avklaring på denne saken fredag kveld.

Pettersen får også støtte av Drammen-trener Øystein Havang.

– Jeg må innrømme at fra sofakroken tenkte jeg ikke så mye på det. I etterkant så jeg et glimt av situasjonen. Så blir det en totalvurdering om hvor mye det vil si for kamputfallet. Men jeg er ikke i tvil om at det er et regelbrudd, sier Havang.

– I utgangpunktet er jeg skeptisk til at dette vil føre til noen forandring av dette resultatet, kommenterer han.

Også Frode Kyvåg mener det er lite sannsynlig at protesten vil bli tatt til følge.

Det er like sannsynlig som at det snør på Mallorca i juli! Oppover! sa Kyvåg under TV 3s håndballsending.

Vil ikke spekulere

Det var Tjugum og håndballforbundets generalsekretær, Erik Langerud som fredag var inne hos EHFs EM-sjefer og bestemte seg for å legge inn en offisiell protest.

– Vi legger inn protest fordi tyskerne hadde to gule spillere på banen på samme tid. Nå har vi gjort det formelle helt riktig, men jeg vil ikke spekulere i hva utfallet av protesten kan bli. Det er det opp til andre å avgjøre, sier Tjugum.

Det sier Norges hovedleder Heidi Tjugum.

(Foto: Odd Iversen).

Norge har levert protest.

(Foto: Odd Iversen).

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal