Normal

Strandberg: – Glad for RBKs beklagelse

Stefan Strandberg avviser at han streiket da han ikke ville spille mot Lillestrøm.

Stefan Strandberg

Stefan Strandberg har fått mye kritikk etter at han nektet å spille da Rosenborg møtte Lillestrøm i eliteserien mandag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg er glad for at RBK sin ledelse har kommet med gårsdagens beklagelse. Ikke fordi jeg ønsker "å vinne" en krangel, men fordi det da lettere kan forstås av alle utenfor – det jeg sier nå, skriver Stefan Strandberg i en pressemelding.

23-åringen har fått kritikk fra flere hold etter at han nektet å stille til start mot Lillestrøm mandag, angivelig fordi han er misfornøyd med manglende hjelp fra Rosenborg i jakten på en ny klubb å spille for.

Nå slår han tilbake.

– Jeg vil rette denne pressemeldingen spesifikt til Rosenborg-supporterne. Det er dere jeg spiller for hver helg og det er dere jeg bryr meg om at skal få et riktig bilde av saken. Derfor vil jeg si til dere at jeg absolutt ikke streiket og det er heller ikke grunnet en kontraktskonflikt.

– Ofrer ryktet mitt når som helst for familien

Strandberg skriver at dårlig kommunikasjon innad i Rosenborg er grunnen til at saken kom ut i media før alle fakta var på bordet.

Klubben har sagt offentlig at Strandberg varslet om startnekten bare to timer før kamp, men midtstopperen hevder noe annet.

– Jeg ga allerede beskjed på fredag morgen om at jeg ikke følte meg klar til å spille kamp på mandag.

– Den utløsende faktoren til at jeg ikke følte meg klar til å spille kampen mot Lillestrøm ligger i personlige forhold i min nærmeste familie som ikke har noe med fotball å gjøre. Jeg hadde når som helst ofret ryktet mitt for å gi de pårørende ett minutt ekstra med den det gjelder.

Føler seg forhåndsdømt

Rosenborg gikk tirsdag kveld ut med en beklagelse for måten de håndterte saken på.

– Vi ser selvfølgelig veldig alvorlig på at Stefan ikke ville spille kampen, og det er noe vi ikke aksepterer, men vi var kanskje litt tidlig ute med å rase over at han valgte å gjøre det han gjør, sa sportslig leder Erik Hoftun til NRK.

Klubben har blitt enig med spilleren om at han skal bli solgt i løpet av sommeren, og saken har fått stor oppmerksomhet i media de siste dagene.

Strandberg selv er ikke helt fornøyd med alt som har kommet ut.

– Jeg vil også be media om å vise hensyn og å være forsiktig med å forhåndsdømme unge spillere uten å ha alle fakta på bordet, skriver han, før han avslutter pressemeldingen med:

– Dette er min endelige kommentar i saken, eventuelle vurderinger av håndtering og kommunikasjon vil etter avtale med alle parter gjøres internt.

Stefan Strandberg møtte til trening dagen etter at han nektet å spille kamp for Rosenborg.

SE VIDEO: Stefan Strandberg møtte til trening på Lerkendal dagen etter at han nektet å spille for Rosenborg.

Siste nytt

 • Russland tar friidretten til CAS

  Russlands friidrettsforbund tar utestenginga frå det internasjonale friidrettforbundet (IAAF) til idrettens valdgiftsdomstol CAS, melder AP.

  IAAF utestengde Russland i 2015. No vil Russland inn igjen på bakgrunn av at landet er inne igjen i Wada.

 • Mener Tyrkia fortjener fotball-EM

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan forventer at UEFA gir landets søknad en rettferdig sjanse i dragkampen med Tyskland om å få arrangere fotball-EM i 2024. Torsdag blir det klart hvem av dem som blir tildelt mesterskapet.

  Erdogan
  Foto: Kayhan Ozer / AFP
 • «Tutta» usikker på videre satsing

  Suzann Pettersen vet ikke om hun kommer til å satse videre på golfkarrieren. Den nybakte moren sier til VG at hun ikke har slått en golfball siden februar.

  – For å si det sånn, jeg gidder ikke å komme tilbake halvveis, sier hun.

  Tutta
  Foto: Thomas J. Russo / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: kvartfinale Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Rosenborg - Vålerenga
Cupen: kvartfinale Rosenborg - Vålerenga
Cupen: Kvartfinale, Rosenborg - Vålerenga
Team Ingebrigtsen