NRK Meny
Normal

Strandberg: – Glad for RBKs beklagelse

Stefan Strandberg avviser at han streiket da han ikke ville spille mot Lillestrøm.

Stefan Strandberg

Stefan Strandberg har fått mye kritikk etter at han nektet å spille da Rosenborg møtte Lillestrøm i eliteserien mandag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg er glad for at RBK sin ledelse har kommet med gårsdagens beklagelse. Ikke fordi jeg ønsker "å vinne" en krangel, men fordi det da lettere kan forstås av alle utenfor – det jeg sier nå, skriver Stefan Strandberg i en pressemelding.

23-åringen har fått kritikk fra flere hold etter at han nektet å stille til start mot Lillestrøm mandag, angivelig fordi han er misfornøyd med manglende hjelp fra Rosenborg i jakten på en ny klubb å spille for.

Nå slår han tilbake.

– Jeg vil rette denne pressemeldingen spesifikt til Rosenborg-supporterne. Det er dere jeg spiller for hver helg og det er dere jeg bryr meg om at skal få et riktig bilde av saken. Derfor vil jeg si til dere at jeg absolutt ikke streiket og det er heller ikke grunnet en kontraktskonflikt.

– Ofrer ryktet mitt når som helst for familien

Strandberg skriver at dårlig kommunikasjon innad i Rosenborg er grunnen til at saken kom ut i media før alle fakta var på bordet.

Klubben har sagt offentlig at Strandberg varslet om startnekten bare to timer før kamp, men midtstopperen hevder noe annet.

– Jeg ga allerede beskjed på fredag morgen om at jeg ikke følte meg klar til å spille kamp på mandag.

– Den utløsende faktoren til at jeg ikke følte meg klar til å spille kampen mot Lillestrøm ligger i personlige forhold i min nærmeste familie som ikke har noe med fotball å gjøre. Jeg hadde når som helst ofret ryktet mitt for å gi de pårørende ett minutt ekstra med den det gjelder.

Føler seg forhåndsdømt

Rosenborg gikk tirsdag kveld ut med en beklagelse for måten de håndterte saken på.

– Vi ser selvfølgelig veldig alvorlig på at Stefan ikke ville spille kampen, og det er noe vi ikke aksepterer, men vi var kanskje litt tidlig ute med å rase over at han valgte å gjøre det han gjør, sa sportslig leder Erik Hoftun til NRK.

Klubben har blitt enig med spilleren om at han skal bli solgt i løpet av sommeren, og saken har fått stor oppmerksomhet i media de siste dagene.

Strandberg selv er ikke helt fornøyd med alt som har kommet ut.

– Jeg vil også be media om å vise hensyn og å være forsiktig med å forhåndsdømme unge spillere uten å ha alle fakta på bordet, skriver han, før han avslutter pressemeldingen med:

– Dette er min endelige kommentar i saken, eventuelle vurderinger av håndtering og kommunikasjon vil etter avtale med alle parter gjøres internt.

Stefan Strandberg møtte til trening dagen etter at han nektet å spille kamp for Rosenborg.

SE VIDEO: Stefan Strandberg møtte til trening på Lerkendal dagen etter at han nektet å spille for Rosenborg.

Siste nytt

 • Haugen foreløpig på 2.-plass

  Kristine Gjelsten Haugen er på 2.-plass etter første omgang i europacuprennet i storslalåm i Andalo. Finaleomgangen ble utsatt til fredag. Det er annen uke på rad at Haugen legger seg torsdag med halvgjort jobb i et europacuprenn.

  US Alpine World Cup Skiing Leona Popovic, Kristine Gjelsten Haugen
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
EM svømming