Sauerland med klar beskjed til Brækhus: – Fullfør kontrakten din!

Boksepromotor Nisse Sauerland viker ikke en tomme i kontraktskonflikten med Cecilia Brækhus (32). Han mener den norske bokserens dømmekraft er blitt svekket av hennes nye støtteapparat.

Bokser Cecilia Brækhus og promotør Nisse Sauerland

Bokser Cecilia Brækhus og promotør Nisse Sauerland ( i midten) på en pressekonferanse etter boksekampen mot Mia St. John. Nå er de uenige om Brækhus' forpliktelser.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Nisse Sauerland og Cecilia Brækhus

Nisse Sauerland og Cecilia Brækhus da de fortsatt jobbet tett sammen. De to har nå brutt samarbeidet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Cecilia er et sjenerøst menneske, men hun har blitt påvirket av menneskene rundt henne som er ute etter å tjene raske penger nå som det norske proffbokseforbudet er i ferd med å bli opphevet, skriver Cecilia Brækhus´ tidligere promotor Nisse Sauerland i en lengre e-post til NRK.no.

Tyskeren har fått med seg Cecilia Brækhus' uttalelser på dagens pressekonferanse, der hun gjorde det klart at hun anser kontrakten med boksepromotorselskapet Team Sauerland som sluttført.

Brækhus tenker nå å fortsette boksekarrieren ved å promotere seg selv, godt hjulpet av sitt nye norske støtteapparat.

Nye «Team Brækhus» består av kommersiell manager Rune Brynhildsen og advokatene Morten Andreassen og John Christian Elden.

– Cecilia må fullføre kontrakten

Nisse Sauerland står imidlertid bestemt på at Brækhus fortsatt er kontraktsbundet til ham og hans selskap. Altså er partene like uenige nå som for en stund siden, da Brækhus gjorde det kjent at hun bryter med Team Sauerland.

– Vi (Team Sauerland journ.anm.) har jobbet med Cecilia helt siden starten og synes utviklingen i denne saken er veldig trist. Cecilia er et forbilde og et godt menneske (...), men jeg mener dømmekraften hennes har blitt svekket av menneskene hun har rundt seg. Vi har støttet Cecilia siden hun startet å bokse og TV-kanalene ikke brydde seg. Hvor var alle disse menneskene hun har rundt seg nå, da?, skriver Sauerland videre.

– Vi ønsker at Cecilia fullfører sine kontraktsbestemte forpliktelser overfor oss. Etter det kan hun gjøre akkurat som hun vil, skriver den tyske promotoren, og presiserer at han håper saken ikke ender i retten.

– En boksers karriere er kort og vi ønsker at Cecilia skal fortsette å bokse. Vi har intet ønske om at dette skal ende opp i rettssalen. Det er nettopp derfor vi har gått med på alle de økonomiske betingelsene de har bedt om, skriver han.

Sauerland er for øvrig overrasket over Brækhus´uttalelse der hun hevder at hun ikke lenger trener med Otto Ramin (hennes faste trener i Sauerland journ.anm.).

Nisse Sauerland sier Brækhus trente med Ramin så sent som onsdag - altså dagen før dagens pressekonferanse.

– Hun trener fortsatt i gymmen vår og fortsatt med trener Otto Ramin i motsetning til det hun uttalte i dag, skriver Sauerland.

Brækhus-leiren frykter ikke søksmål

Brækhus´advokat Morten Andreassen virker ikke å være spesielt bekymret for at Sauerland vil gjøre alvor av antydningene om å ta kontraktskonflikten til retten.

Advokaten har finkjemmet den omstridte Brækhus-kontrakten og er klokkerklar på at hans klient står fritt til å gjøre som hun vil.

– Dette har vi analysert nøye og vi er ikke i tvil om at den gjeldende avtalen er sluttført, sier Andreassen til NRK.no.

– Avtalen er over og hvis Sauerland er uenige i det, står de fritt til å ta de rettslige skrittene de måtte ønske. Utifra et norsk ståsted kan vi ikke helt se hva det skulle være, sier Andreassen, som bekrefter at Brækhus-apparatet allerede har lagt saken død.

– Fra vår side går vi videre i livet. Hva Sauerland gjør, får de svare for selv, sier han.

Kan gå i ringen før sommeren

Cecilia Brækhus innrømmet under torsdagens pressekonferanse at det ikke finnes konkrete planer for hvor eller når hennes neste kamp finner sted.

Hverken hun eller hennes kommersielle manager Rune Brynhildsen virker imidlertid å være bekymret.

– Cecilia er verdens beste kvinnelige bokser, det er nok av boksere der ute som ønsker å møte henne. Hvis et interessant tilbud dukker opp, kan Brækhus være i ringen om svært kort tid - kanskje allerede før sommeren, hevder Brynhildsen.

– Kan du garantere at Brækhus kommer til å bokse igjen i løpet av 2014?

– Jeg kan med 100 prosent sikkerhet si at Cecilia Brækhus kommer til å bokse i løpet av 2014, slår Brynhildsen fast.

Hverken Sauerland-leiren eller Brækhus´advokater ønsker å gå ut med detaljene i den omstridte kontrakten. Begge parter hevder kontrakten er konfidensiell.

Cecilia Brækhus

Bokser Cecilia Brækhus jubler etter seieren over Myriam Lamare fra Frankrike i tittelkampen i weltervekt-klassen under Nordic Fight Night i Frederikshavn

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Siste nytt

 • Løseth topp ti i Levi

  Årets første verdenscuprenn i slalåm for kvinner er unnagjort i Levi i Finland. Nina Haver-Løseth endte til slutt på 9.plass, mens Thea Stjernesund og Maren Skjøld kjørte inn til henholdsvis 23. og 24. plass. Amerikanske Mikaela Shiffrin tok en overbevisende seier.

  Den offisielle VM-genseren 2019 fra Dale Norway lanseres
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Klæbo knuste alle

  Johannes Høsflot Klæbo gjorde som i fjor og vant sprinten på Beitostølen. Emil Iversen var nærmest ungfolen og ble nummer to. Eirik Brandsdal knep tredjeplassen i en tett duell med Gjøran Tefre.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Falla suveren på sprinten

  Maiken Caspersen Falla viser hvorfor hun er regjerende verdensmester i sprint og vinner på Beitostølen. 19 år gamle Kristine Stavås Skistad, gjorde en forrykende spurt og ble nummer to. Lotta Udnes Weng sikret tredjeplassen foran Tiril Eckhoff.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Lagkonkurranse, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse
Vinterstudio
V-cup hopp: Laghopp 2. omgang, menn
Sport i dag