– Dario frykter Legkov mer enn Northug

Dario Cologna er voldsomt fokusert på å vinne Tour de Ski. Det største hinderet for sveitseren heter imidlertid ikke Petter Northug, ifølge treneren.

Alexander Legkov

Det er denne mannen, Alexander Legkov, og ikke Petter Northug, som blir Colognas hardetse konkurent i Tour-avslutningen, mener Fredrik Aukland

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

– Akkurat nå er Dario faktisk mest redd for Legkov, med tanke på det som skal skje på søndag.

Ordene kommer fra Fredrik Aukland, Colognas personlige trener gjennom mange sesonger.

Northug er 1.21 minutt bak Cologna i sammendraget når to etapper gjenstår, Legkov er fem sekunder bak Northug igjen. Og selv om Northug herjet med konkurrentene på den nest siste etappen i fjor, og tok maks antall bonuspoeng underveis, er det altså ikke Mosvik-ekspressen Cologna tenker mest på om dagen.

– Sterkere enn både Dario og Petter

Det er klatresterke Alexander Legkov, som slo Northug med hele to minutter opp bakken i 2007. Han har med andre ord vist seg fryktinngytende opp Alpe Cermis tidligere.

– Jeg tror Legkov er sterkere opp den siste bakken enn både Dario og Petter, sier Aukland til NRK.

Den russiske kraftkaren valgte før årets sesong å stå utenfor landslaget. Sesongen startet litt trått, men nå har han virkelig fått opp dampen. Blant annet vant han den klassiske fem-kilometeren i Toblach tirsdag i Toblach tirsdag.

Fredrik Aukland

- Jeg tror Dario må ha 45 sekunders ledelse før den siste etappen søndag, sier Fredrik Aukland

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX
Morten Aa Djupvik

Tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik hevder at dagens etappe er enda hardere enn finaleetappen med den beryktede monsteretappen.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
– Magisk grense på 45 sekunder

– Han vinner klassiskrenn på nullføre, det er ikke typisk ham. Han er i god form og han går fort opp den siste bakken, det vet vi, sier Aukland.

Det viktigste for sammenlagtleder Cologna lørdag blir derfor å holde en kar som Legkov på behørig avstand før siste etappe.

– Det er en magisk grense på 40-45 sekunder inn mot siste etappe. Kommer man nærmere enn det, er det fort gjort at man får ryggen inn i slalåmbakken. Da er alt åpent igjen.

– Hardere etappe i dag enn i morgen

I NRK Sportens lokaler sitter tidligere herrelandslagstrener Morten Aa Djupvik spent foran dagens etappe.

Han ser på dagens løypeprofil og konkluderer med dette:

– Dagens løype er hardere enn monsterbakken. Profilen er knallhard, og spurtene er lagt til løypas høyeste punkt. Det blir hardt i morgen også, men i dag blir det et ordentlig race til siste slutt.

Mellom Petter Northugs andreplass og Maurice Magnificats sjuendeplass samanlagt skiller det knappe 12 sekund, noe som gjør det vanskelig å si hvem som vil ligge best an bak Cologna foran den aller siste etappen søndag.

– Noen kommer til å stikke, men man vet ikke helt når. Det kommer i alle fall til å prelle av løpere etter hvert på denne harde etappen, og de fremste i sammendraget vil kjøre hardt i dag, sier Aa Djupvik.

Han er imidlertid ikke enig i at Northug er svakere opp monsterbakken enn russiske Legkov.

– Tar Northug ryggen til Legkov i morgen vil han ikke gi seg så lett. Men det blir ingen enkel reise for han, sier Aa Djupvik.

Se rennet direkte på NRK.no og NRK1 lørdag kl 12.30

Siste nytt

 • Hovland med god start

  Viktor Hovland virker bestemt på å rette opp inntrykket før han forlater OL. Golfstjernen fikk tidlig tre birdier på 4. og siste runde søndag.

  23-åringen startet sisterunden på delt 32.-plass og hele sju slag bak bronseplassen. Søndagens åpning tyder på at Hovland vil vise seg fra sin beste side i OL-avslutningen.

  Hovland er i øyeblikket på delt 14.-plass. Totalt er han åtte slag under par.

  Kristian Krogh Johannessen har hittil hatt en svært ujevn runde. På de åtte første hullene står han med tre birdier og fire bogeyer. 26-åringen er i øyeblikket ett slag over par og ligger på delt 55.-plass.

  De beste i sammendraget har ikke startet enda.

  f
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ny Real Madrid-spiller smittet

  I løpet av de siste åtte dagene har tre Real Madrid-spillere blitt koronasmittet. Lørdag bekrefter Real at Álvaro Odriozola har testet positivt.

  25-åringen er dermed den tredje spilleren på åtte dager til å bli smittet, etter at Karim Benzema fikk påvist koronavirus forrige fredag, og nysigneringen David Alaba ble smittet onsdag.

  Odriozola spilte 90 minutter i treningskampen mot Rangers i Glasgow forrige uke, men vil nå isolere seg som følge av smitten. Det skriver klubben i en kort uttalelse på sine hjemmesider.

  – Real Madrid kan bekrefte at Odriozola har testet positivt for covid-19, heter det kort og godt fra storklubben. Han var på banen i 16 kamper sist sesong og startet ni La Liga-kamper. (NTB)

  Odriozola
  Foto: Pau Barrena / AFP
 • Ruuds finale stanset av uvær

  Casper Ruud stormet mot sin tredje tittel på ATP-touren på like mange uker, men regnet stanset finalen i Kitzbühel. Arrangøren håper å få fullført lørdag kveld.

  Regnet har roet seg noe ned, og det kan dermed gå mot en skikkelig sen kamp for det norske tennisesset og spanske Pedro Martinez.

  Etter en lengre pause mellom første og andre sett, ble spillet stanset kort tid ut i andresettet da regnværet igjen skapte problemer.

  Arrangøren varslet først at kampen skulle spilles ferdig 22, før dette ble flyttet fram til 21.05. Mens banen ble gjort i stand, fortsatte regnet å falle fra himmelen.

  På banen var Ruud i en egen klasse. Nordmannen vant førstesettet 6-1. I andresettet sto det 2-1 til Martinez etter at begge spillerne hadde vunnet sine servegame før regnet stanset spillet.

  Casper Ruud
  Foto: Stefan Adeldberger / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal