NRK Meny
Normal

– Han er tøff, og folk liker ham ikke

Administrerende direktør i Manchester City, Ferran Soriano, har kommet med krass kritikk av han som etter alt å dømme blir Manchester Uniteds neste trener, Louis van Gaal.

Van Gaal

Louis van Gaal nærmer seg Manchester United. Byrival City's administrerende direktør ahr tidligere jobbet med ham og er ikke bare full av lovord.

Foto: CHRISTOPHE SIMON / Afp

Ferran Soriano

– En dag vinner man ikke og da vil alle som er sinte på deg komme tilbake og «drepe deg». Ferran Soriano, her på tribunen for å se sitt MAnchester City har uttalt seg friskt om Louis van Gaal

Foto: Jon Super / Ap

Daily Mail meldte torsdag at Louis van Gaal blir presentert som ny Manchester United-trener neste uke.

Ferran Soriano var i ledelsen i Barcelona da van Gaal var trener i klubben og har kommet med skarpe uttalelser om nederlenderen.

– Han er tøff og folk liker ham ikke, men han vinner. Men en dag vinner man ikke og da vil alle som er sinte på deg komme tilbake og «drepe deg.» Slik karakteriseres den nederlandske treneren av Soriano, ifølge The Telegraph.

Uttalelsene om Louis van Gaal kom i forrige måned før van Gaal var linket til den røde naboen i Manchester, men kommentarene vil nok ikke bli latt være i fred hvis nederlenderen tar over roret på Old Trafford.

– Van Gaal hører ikke etter

Soriano påstår at det var fraksjoner i både Bayern München og Barcelona som ville «drepe ham» yrkesmessig, når resultatene snudde mot ham.

– Hvis man behandler folk dårlig husker de det. En dag gjør man en feil og da er de ute etter deg, sier den spanske City-lederen.

Han er likevel ikke uten lovord om treneren som skal lede Nederland under VM i Brasil.

– Louis van Gaal har vært en god trener for flere klubber, men stilen hans er veldig vanskelig, sa Soriano.

Uli Hoeness som var direktør i Bayern München da van Gaal ikke fikk fortsette der, kommer også med lignende karakteristikk, ifølge Soriano.

– Jeg kunne ikke gjøre annet enn å smile da jeg hørte fra Hoeness hvorfor Louis van Gaal ikke kunne fortsett som trener for Bayern: «van Gaal hører ikke etter, ting må være slik han sier», skrev Soriano i boka Goal i 2012.

Avklaring før 7. mai

Nederlenderen har sagt han vil ha en avklaring før 7. mai for å kunne fokusere helt på det nederlandske landslaget frem mot VM.

Van Gaal, som tidligere har trent Ajax, Barcelona, AZ Alkmaar og Bayern München får også mye skryt for sin trenergjerning, og blir av tidligere storspiller Mehmet Scholl beskrevet som et geni.

– Han er best når han jobber på banen – der er han briljant, og det er der spillerne lærer. Han er et geni, han er en av de aller beste jeg har sett på gressmatta, sier Scholl som jobbet under van Gaal i Bayern München.

Men den tidligere Bayern-stjerna med åtte seriemesterskap i Tyskland mener nederlenderen kan slite ut spillere også.

– Han er riktig mann for Manchester United nå, men han er veldig streng og alvorlig. Spillerne må følge ham, eller så er det ut og inn med nye spillere, forklarer Scholl til The Guardian.

Siste nytt

 • Tre nordmenn videre i EM

  De norske svømmerne gjør det bra i EM i kortbanesvømming i København.

  Tomoe Zenimoto Hvas er videre til semifinale på 100m butterfly, Susann Bjørnsen er videre til semifinale på 50m bryst og Henrik Christiansen tok seg til finalen på 400m fri med nest beste tid.

  Henrik Christiansen.
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Hvas debuterte med to rekorder

  Tomoe Zenimoto Hvas (17) satte to rekorder samme løp, i sin internasjonale mesterskapsdeby.

  Bærumssvømmeren svømte inn til norsk rekord på 100m butterfly på tiden 50,87. Han tangerte også sin egen rekord ved passering 50m på tiden 23,49.

 • Svendsen går ikke i Frankrike

  Emil Hegle Svendsen er fortsatt ikke tilbake i full trening etter luftveisinfeksjonen han fikk i Østersund for to uker siden.

  – Han går ikke sprinten til fredag og sannsynligvis kommer han til å stå over hele helgen, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

  Verdenscupen i skiskyting er nå i franske Annecy-Le Grand-Bornand.

  Emil Hegle Svendsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Ole Einar Bjørndalen
EM svømming
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland