Falla cruiset Norge inn til lagsprintfinale: – Hun er i kanonform

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): Her sikrer Maiken Caspersen Falla et enkelt avansement for Norge til lagsprintfinalen.

Finale

Maiken Caspersen Falla nærmest spaserte Norge inn til seier i semifinalen i lagsprinten.

Østberg

Ingvild Flugstad Østberg (bildet) erstattet Marit Bjørgen og går lagsprinten med Maiken Caspersen Falla.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg hadde veldig gode ski i dag. Det er et vanskelig oppløp, så jeg er glad jeg fikk øvd på taktikken, sier Falla til NRK.

Ingvild Flugstad Østberg tok umiddelbart kommandoen i lagsprinten, og det var raskt tydelig at de norske jentene hadde kontroll i semifinalen.

Østberg og Maiken Caspersen Falla byttet på å lede an i tet, og sistnevnte hadde ingen problemer med å spurtslå Slovenia og Tyskland på oppløpet.

– Vi ser klart at Maiken er i kanonform, sa NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

– Blir veldig spennende

Dermed kontrollerte Norge seg inn til lagsprintfinalen.

– Hvis man har kontroll på avansement, er det ikke noe poeng i å bruke krefter, påpekte NRKs langrennsekspert Thomas Alsgaard.

Nå skal Norge bryne seg mot USA, Finland, Tyskland, Slovenia, Sverige, Italia, Russland, Frankrike og Polen i lagsprintfinalen.

– Det blir veldig spennende. Det er nok noen som kommer til å prøve seg tidlig, sier Østberg.

I den første semifinalen var det Sverige med Ida Ingemarsdotter og Charlotte Kalla som styrte løpet.

Men USA med Kikkan Randall ble for sterk på oppløpet, og dermed vant amerikanerne foran «söta bror».

– Vi holdt en jevn, god fart for å spare krefter til finalen, sa Charlotte Kalla til SVT.

Bjørgen prioriterte hvile

Skidronningen Marit Bjørgen har valgt å stå over søndagens lagsprint for å være maksimalt forberedt til de resterende VM-øvelsene.

Dermed får ikke Bjørgen mulighet til å gjøre et rekordforsøk på å ta rent bord med seks gull.

Selv om Norge har mistet sitt sterkeste kort, er Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg en sterk medaljekandidat.

Falla og Østberg vant lagsprinten verdenscupen i Liberec så sent som i januar, men da hvilte de aller beste etter avslutningen av Tour de Ski.

Siste nytt

 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal