Går for VM-gull – med Edvalds hjelp

– Hvis Edvald og jeg er i posisjon før siste bakken, tror jeg det skal bli vanskelig å slå oss, sier Alexander Kristoff snaue to uker før VM-rittet i Richmond.

Alexander Kristoff

GÅR FOR GULL: Alexander Kristoff drømmer om gull i VM og mener han er i toppform, men innser likevel at veldig mye må klaffe i Richmond

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg kunne nok ikke hatt så mange enkeltpersoner som er sterkere til den jobben, sier Kristoff til NRK.

Siste bakken er en nesten kilometerlang stigning. 300 meter er en relativt klar stigning, mens resten er en såkalt «falsk flate», det vil si at det ser flatt ut, men er likevel en nesten umerkelig stigning som tapper mye krefter.

Det er forlengst avklart at det er 28-åringen fra Stavanger det norske laget skal kjøre for i det første landeveis-VM i USA siden 1986.

Norges beste syklist er optimist og har ambisjoner foran VM på jomfruelige amerikanske veier på den amerikanske østkysten søndag 27. september.

Jomfruelige i den forstand at det aldri før er arrangert et så stort ritt i deltstaten Virginia.

– Derfor vet vi heller ikke hvor mye løypa skiller, sier Kristoff.

– Men ønsket er å vinne.

Nokså nær toppformen

Han har stor tro på Edvald Boasson Hagen.

– Han begynner å komme i form igjen. Han vant Tour of Britain sammenlagt, og det gjør du ikke uten å være i toppform. Han kunne nok ha kjørt for en god plassering selv, og er et godt håp dersom jeg skulle punktere eller ha et annet uhell mot slutten, sier Alexander Kristoff, som er hjemme i Stavanger en snartur etter sine to ritt i Canada i helga.

– Jeg mener jeg er i nokså nær toppform. Alle testene på trening viser det. Men det er det også mange andre som er. Det er ikke sikkert jeg vinner, selv om jeg er god nok, sier han.

Mange favoritter

– Jeg kunne ikke gjort særlig mye annerledes for å stå best mulig rustet iallfall.

– Hvem blir de tøffeste konkurrentene?

Her må Kristoff tenke seg om. For det er mange. Så nevner han først tyskerne.

– De har et meget sterkt lag med to kapteiner, Andre Greipel og John Degenkolb. Så har vi australske Michael Matthews som slo meg i Quebec. Belgia har et lag med mange kapteiner, som Tejay van Garderen, Philippe Gilbert og Tom Boonen. Og selvsagt Peter Sagan, som er favoritt i nesten alle slike løp.

– Det er helt åpent, sier han.

Siste nytt

 • Isene forbedret norsk årsbeste

  Ola Stunes Isene forbedret sin norske årsbeste i diskos fra 63,82 meter til 64,62 meter under Spikkestad Open lørdag, skriver friidrettsforbundet i en pressmelding. Ifølge forbundet var det dårlige forhold med 11 grader, regn og ugunstig vind. Resultatet gir en tiendeplass på årets verdensstatistikk.

  Isene
  Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT
 • OL-topp mener 2021 er siste sjanse

  OL-toppen Pierre-Olivier Beckers har tro på både OL i 2021 og tilskuere på tribunene, men hvis det ikke kan avholdes neste år, avlyses lekene, varsler Beckers i et intervju med avisen L'Avenir, skriver NTB.

  Tokyo 2020
  Foto: Koji Sasahara / Koji Sasahara
 • Messi kan miste første kamp

  Uken før Barcelona setter i gang med La Liga igjen, trente Lionel Messi for seg selv. Det skyldes ikke virustiltak, men en kneskade argentineren sliter med, skriver NTB. Messi var tilbake på Barcelona-trening lørdag, men trente ikke med lagkameratene, melder DPA.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort

Sendeplan

Kl. Program Kanal