NRK Meny
Normal

– Det er rett og slett helt sykt

Norge kan gjøre storeslem under kveldens slopestyle-finale. Halvparten av deltagerne i finalen er norske.

Torstein Horgmo

Torstein Horgmo var best under kvalifiseringen og er favoritt i kveldens slopestyle-finale.

Foto: Doug Pensinger / Afp

– Det er rett og slett helt sykt. Vi har fire av åtte i finalen i verdens desidert hardeste konkurranse. Da kan jeg ikke klage, sier landslagssjef Thomas Harstad.

Thomas Harstad

Landslagssjef Thomas Harstad.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Torstein Horgmo var best under torsdagens kvalifisering i slopestyle i X Games i Aspen. Han fikk med seg tre andre nordmenn i finalen.

Halvparten av lørdagens finalefelt i X-Games blir dermed norsk.

Emil Andre Ulsletten fulgte opp med 6.-plass, mens Aleksander Østreng (84) ble nummer åtte. De får også følge av Emil Andre Ulsletten i finalen.

Ferskingen Emil Andre Ulsletten imponerte under torsdagens kvalifisering.

– Det er hans første X-Games, og da er det ganske sterkt å gå rett til finalen. Han er en av de fire (i slopestyle) som er uttatt til OL, og det er betryggende å se at han har formen, sier Harstad.

Horgmo og Sandbech viser med kjøringen at de er gullkandidater i Sotsji-OL, der slopestyle for første gang er på OL-programmet.

– Det er viktig for selvtilliten at de beviser at det sitter. Deilig å se at de takler presset. De har vært nevnt som favoritter i både OL og X-Games, og jeg har vært litt redd for at det kunne påvirke negativt, sier landslagssjefen til NTB.

Torstein Horgmo kjørte et kjemperun i kveldens kvalifisering i X-games. Se det her.

VIDEO: Se Torstein Horgmos kvalifisering her.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal