NRK Meny
Normal

– Det er med en bitter tone at jeg sier opp jobben

Fritz Aanes sier opp jobben som landslagssjef i bryting på grunn av konflikt med forbundet. Det til tross for at landslaget har levert noen av sine beste resultater noensinne.

Aanes

Fritz Aanes har sagt opp jobben som landslagssjef for de norske bryterne.

Foto: Skjermdump / NRK

Fritz Aanes har sagt opp jobben som landslagssjef for brytelandslaget.

– Det er med en bitter tone at jeg sier opp jobben. Det er synd for guttene. Det føles som at bryteforbundet jobber mot oss trenerne, sier han til NRK.

– Jeg vil ikke gå inn i detaljer, men jeg er ikke enig hvordan bryteforbundet driver norsk bryting, sier Aanes til NRK.

OS 2012 WRESTLING WEB_SPORT

Stig Andre Berge håper forbundet og Aanes kan løse konflikten de står oppe i.

Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX / NTB scanpix

Som trener for bryterne har blant annet Fritz Aanes vært en sentral medhjelper for Stig Andre Berge som i høst tok Norges første VM-medalje i bryting siden 1991.

– Har ikke noe valg

Men gjennom lengre tid har Aanes følt seg motarbeidet.

– Konflikten har foregått i flere måneder, forteller Aanes, og sier at det dreier seg om flere ting rundt satsingen, men også ting som at forbundet ikke har ønsket å tilrettelegge slik at jobben skal gå opp med familielivet til Aanes.

– Jeg trives veldig godt i jobben. Men når de begynner å kødde det til, så har jeg ikke noe valg. Det er spesielt å si opp når jeg ikke har noe annen jobb, sier Aanes.

President Tom Holmen i Norges bryteforbund ønsker ikke å kommentere oppsigelsen overfor NRK i kveld.

– Jeg har ikke tenkt å gå ut med noen evaluering av Fritz, men det er ingen tvil om at vi har vært veldig godt fornøyd med den jobben han har gjort.

Har utøvernes støtte

Aanes sier han har utøvernes støtte, og det bekrefter Norges fremste bryteprofil Stig Andre Berge. Det ble enstemmig vedtatt på et møte mellom utøverne i dag at de ønsker at Aanes fortsetter.

– Det er en veldig kjedelig sak. Jeg vet det er en konflikt der mellom forbundet og Fritz, men vi ønsker at de rydder opp i det så vi kan fortsette på veien mot Rio, sier Berge til NRK.

Han har Aanes som en av sine to trenere, og Berge skryter av jobben Aanes har gjort, sammen med Jimmy Lidberg.

– At den ene av de to nå velger å slutte, det synes jeg er veldig trist for oss utøvere som virkelig har hatt troen på at de er de rette folka til å ta oss med til Rio i 2016.

Siste nytt

 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud gikk videre i Italia

  Casper Ruud slo canadiske Felix Auger-Aliassime og spilte seg videre til 3. runde av Challenger-turneringen i tennis i italienske Francavilla al Mare. Ruud vant onsdagens oppgjør 7-5, 6–0.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Fortsatt kritisk for supporter

  Liverpool-supporteren som ble slått ned i supporterbråket før tirsdagens semifinale i mesterligaen mot Roma er fortsatt kritisk skadd. Den 53 år gamle mannen kjemper for sitt liv, skriver AFP.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid