NRK Meny
Normal

– Det er fryktelig trist og tungt

Bjarte Myrhol skadet hånden og risikerer å miste resten av mesterskapet. Fra sidelinjen så han lagkameratene gå på et surt ettmålstap mot Island

Myrhol

SKADET: Bjarte Myrhol fikk en marerittstart på mesterskapet da han skadet hånden tidlig i åpningskampen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Akkurat nå er det fryktelig trist og tungt. Dette er noe man jobber lenge for. Å få spille ti minutter av åpningskampen er ikke det man ønsker, sier Myrhol til et samlet norsk pressekorps i Polen.

Knust kaptein

Landslagskapteinen måtte gi seg tidlig i oppgjøret etter at han spjæret skinnet mellom to fingre. Legene prøvde å sy det sammen, men skaden ble slått rett opp igjen. Dermed var Myrhol ute resten av kampen, og risikerer nå å miste resten av mesterskapet.

Norge

SKADET: Bjarte Myrhol måtte se lagkameratene kjempe fra sidelinjen etter at han pådro seg en skade i hånden tidlig i oppgjøret.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg hadde samme skade i høst. Da prøvde jeg meg, og da gikk det ikke veldig bra. Så det er en litt negativ Myrhol som står her nå, sier en tydelig preget kaptein.

Han har likevel et håp om å få spille mer.

– Vi har med oss et fantastisk medisinsk apprat. De er veldig flinke. Nå skal vi hjem og lage en plan. Så skal jeg sove og deppe litt, sier han.

– Tror ikke han spiller mer

– Bjarte har fått en flenge mellom ring- og langfinger på venstre hånd. Han har sydd to sting. Samme skade som han har hatt tidligere. Det er veldig smertefullt, og skaden vil vurderes på nytt i kveld og i morgen, informerer lege Thomas Torgalsen.

NRKs ekspert Håvard Tvedten har hatt akkurat samme skade selv, og tror ikke vi får se mer av Myrhol i mesterskapet.

– Jeg ser på det som fem prosen sjanse for at han kan spille mer. Det er nesten umulig for en strekspiller å spille med en sånn type skade. Du skal holde tak i motstanderen, du skal ta i mot ballen og holde folk borte. Det blir veldig vanskelig, og jeg tror ikke han spiller mer. Gjør han det blir det med to fingrer godt teipet sammen, sier han.

Sluttdrama

Fra sidelinjen så Myrhol at Norge tapte det første oppgjøret i EM etter et vanvittig drama av en håndballkamp.

Lagene fulgte hverandre som skygger gjennom hele oppgjøret, men midtveis i den andre omgangen klarte Island å spille seg til en tremålsledelse.

Norge

DEPPET: De nrske spillerne depper etter at Island avgjorde kampen like før slutt.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Norge kjempet seg imidlertid inn igjen i oppgjøret og klarte å hente igjen ledelsen med bare sekunder igjen på klokka. Da tok Island timeout og la en plan for det siste angrepet. Den fulgte de til punkt og prikke, og sørget for at Island kunne juble for 26-25-seier.

Dermed tapte Norges håndballherrer nok en viktig mesterskapskamp med ett mål.

– Det er selvsagt kjipt. Alle skjønner at det ikke er noe gøy. Men vi kommner bare nærmere og nærmere føler jeg. Vi er mye nærmere nå, enn hva vi var forrige EM. Dette unge laget kan bli bra på sikt, sier Espen Lie Hansen.

Også Tvedten tror rutinen kan ha noe å si.

– Island har spilt mange sånne jevne kamper før. Vi har mange som ikke har prøvd dette tidligere. Det er nok litt av årsaken til at vi taper, sier han.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning