– Det er fryktelig trist og tungt

Bjarte Myrhol skadet hånden og risikerer å miste resten av mesterskapet. Fra sidelinjen så han lagkameratene gå på et surt ettmålstap mot Island

Myrhol

SKADET: Bjarte Myrhol fikk en marerittstart på mesterskapet da han skadet hånden tidlig i åpningskampen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Akkurat nå er det fryktelig trist og tungt. Dette er noe man jobber lenge for. Å få spille ti minutter av åpningskampen er ikke det man ønsker, sier Myrhol til et samlet norsk pressekorps i Polen.

Knust kaptein

Landslagskapteinen måtte gi seg tidlig i oppgjøret etter at han spjæret skinnet mellom to fingre. Legene prøvde å sy det sammen, men skaden ble slått rett opp igjen. Dermed var Myrhol ute resten av kampen, og risikerer nå å miste resten av mesterskapet.

Norge

SKADET: Bjarte Myrhol måtte se lagkameratene kjempe fra sidelinjen etter at han pådro seg en skade i hånden tidlig i oppgjøret.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg hadde samme skade i høst. Da prøvde jeg meg, og da gikk det ikke veldig bra. Så det er en litt negativ Myrhol som står her nå, sier en tydelig preget kaptein.

Han har likevel et håp om å få spille mer.

– Vi har med oss et fantastisk medisinsk apprat. De er veldig flinke. Nå skal vi hjem og lage en plan. Så skal jeg sove og deppe litt, sier han.

– Tror ikke han spiller mer

– Bjarte har fått en flenge mellom ring- og langfinger på venstre hånd. Han har sydd to sting. Samme skade som han har hatt tidligere. Det er veldig smertefullt, og skaden vil vurderes på nytt i kveld og i morgen, informerer lege Thomas Torgalsen.

NRKs ekspert Håvard Tvedten har hatt akkurat samme skade selv, og tror ikke vi får se mer av Myrhol i mesterskapet.

– Jeg ser på det som fem prosen sjanse for at han kan spille mer. Det er nesten umulig for en strekspiller å spille med en sånn type skade. Du skal holde tak i motstanderen, du skal ta i mot ballen og holde folk borte. Det blir veldig vanskelig, og jeg tror ikke han spiller mer. Gjør han det blir det med to fingrer godt teipet sammen, sier han.

Sluttdrama

Fra sidelinjen så Myrhol at Norge tapte det første oppgjøret i EM etter et vanvittig drama av en håndballkamp.

Lagene fulgte hverandre som skygger gjennom hele oppgjøret, men midtveis i den andre omgangen klarte Island å spille seg til en tremålsledelse.

Norge

DEPPET: De nrske spillerne depper etter at Island avgjorde kampen like før slutt.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Norge kjempet seg imidlertid inn igjen i oppgjøret og klarte å hente igjen ledelsen med bare sekunder igjen på klokka. Da tok Island timeout og la en plan for det siste angrepet. Den fulgte de til punkt og prikke, og sørget for at Island kunne juble for 26-25-seier.

Dermed tapte Norges håndballherrer nok en viktig mesterskapskamp med ett mål.

– Det er selvsagt kjipt. Alle skjønner at det ikke er noe gøy. Men vi kommner bare nærmere og nærmere føler jeg. Vi er mye nærmere nå, enn hva vi var forrige EM. Dette unge laget kan bli bra på sikt, sier Espen Lie Hansen.

Også Tvedten tror rutinen kan ha noe å si.

– Island har spilt mange sånne jevne kamper før. Vi har mange som ikke har prøvd dette tidligere. Det er nok litt av årsaken til at vi taper, sier han.

Siste nytt

 • Ruud sleit seg til siger

  Casper Ruud måtte slite lenge mot Mario Vilella Martinez i tennisturneringa i alpinbyen Kitzbühel onsdag.

  I første sett låg han under med 1-4, men reiste seg og vann 7-5.

  I det andre braut Martinez Ruuds siste servegame, og vann 7-5.

  Dermed måtte det eit tredje sett til, og der braut Ruud allereie i første game. Deretter held begge sine servegame, og Ruud vann 6-4.

  Martinez kom med i turneringa som lucky loser, og som er rangert som nummer 167 i verda. Ruud er førsteseeda i turneringa i Kitzbühel.

  Dei to spelarane måtte vente i nesten to og ein halv time før kampen kunne kome i gang. Årsaka var heftig regnver.

  I kvartfinalen møter Ruud svensken Mikael Ymer.

  Casper Ruud
  Foto: Valentin Flauraud / AFP
 • Brentford heldt United til 2-2

  Nyopprykka Brentford utlikna to gonger og greidde 2-2 i treningskampen mot Manchester United på Old Trafford. Andreas Pereira og Anthony Elanga scora for United, Shandon Baptiste og Bryan Mbeumo for Brentford.

  Kristoffer Ajer var ikkje i Brentfords tropp, og han må derfor vente på sin debut for London-klubben etter overgangen frå Celtic.

  Brentford-ManUtd
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Ruud endeleg i gang

  Casper Ruud er endeleg i gang med 2.-rundekampen mot Mario Vilella Martinez.

  Kampen skulle starta klokka 18.30, men blei utsett i nærmare to og ein halv time på grunn av regn. Det var ei stund usikkert om det bille bli spel i kveld.

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alberto Pezzali / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal