NRK Meny
Normal

– Det er en helt sinnsyk laginnsats

LILLERHAMMER/OSLO (Nrk.no): Før løpet fortalte Sundby at han ikke hadde vært helt i toppform de siste dagene. Men det var likevel ingen hindring for at han kunne plassere alle mann bak seg på resultatlisten.

Martin Johnsrud Sundby inn til foreløpig seier på lørdagens 10 km på Lillehammer.

En småsyk Martin Johnsrud Sundby viste kjapt at sykdommen ikke la noen demper på den fysiske formen. I den ti kilometer lange løypa på Lillehammer fikk han en god kamp mot norske Sjur Røthe, svenske Calle Halfvarsson, og Finn Hågen Krogh.

Etter 3,3 kilometer var Halfvarsson 2,4 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby, mens Røthe var et par sekunder bak Sundby.

Krogh overrasket

Sundby klarte derimot å øke tempoet litt utover løpet. Etter 8,3 kilometer hadde han klart å komme seg foran Røthe og Halfvarsson med henholdsvis fire og ett sekund. Disse sekundene ble bare flere, og i mål så det ut som Sundby kunne juble for seier.

Men bak i løypa kom det enda en nordmann. Finn Hågen Krogh, med startnummer 114, skulle gjøre Sundby nervøs. For Krogh var på hugget og lå bare sekunder bak helt til siste passering.

Det skulle likevel bli tungt å følge på Sundby sin avslutning. Sekundene gikk fort for Krogh, og i mål var han 2,2 sekunder bak Sundby.

Det er bra, men det råeste i dag er laginnsatsen. Det er så digg å se at gutta som jeg har trent med i hele år viser hva de er gode for. Det er en helt sinnsyk laginnsats. Dette gleder jeg meg rått over, sa Sundby etter seieren.

- Ikke gøy å bli pissa på

Chris Jespersen (31), som gikk ut som nummer 17, viste også gode takter under fredagens løp. Etter 3,3 kilometer ledet han lenge. Både Dario Cologna og Alexander Legkov gikk inn bak nordmannen på det første punktet.

Og Jespersen fortsatte det høye tempoet inn mot mål. I mål gikk han med god margin foran Daniel Richardsson, og satte standarden for de som kom bak.

Jeg synes ikke det var så gøy å bli pissa på forrige helg, så jeg hadde bestemt meg i dag. Det var tungt i løypa. Avslutningen var unormalt bra til meg å være, sa Jespersen som til slutt ble nummer seks.

Dyrhaug imponerte

Men Dyrhaug skulle overraske på den siste delen av løpet. Nordmannen hentet hele 15 sekunder på Jespersen den siste halvdelen av løpet, og gikk inn foran i mål.

Jeg traff bra med åpningsfarten. Jeg har opparbeidet meg en syk finish, og det er noe jeg skal ta var på, så Dyrhaug som ble nummer fem.

Sammenlagtresultater etter to av tre renn:

1. Finn Hågen Krogh 25:50.3

2. Martin Johnsrud Sundby +20.3

3. Pål Goldberg +26.6

4. Sjur Røthe +27.6

5. Calle Halfvarsson +27.7

6. Niklas Dyrhaug +43.2

7. Evgeniy Belov +44.1

8. Matti Heikkinen +51.7

9. Chris Andre Jespersen +53.7

10. Andrew Musgrave +58.9

Martin Johnsrud Sundby er storfornøyd med seieren, men følelsen av seier smaker bedre når han kan dele den med et sterkt lag i ryggen.
Finn Hågen Krogh kom 2,2 små sekunder bak Johnsrud Sundby.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag