– Det er en helt sinnsyk laginnsats

LILLERHAMMER/OSLO (Nrk.no): Før løpet fortalte Sundby at han ikke hadde vært helt i toppform de siste dagene. Men det var likevel ingen hindring for at han kunne plassere alle mann bak seg på resultatlisten.

Martin Johnsrud Sundby inn til foreløpig seier på lørdagens 10 km på Lillehammer.

En småsyk Martin Johnsrud Sundby viste kjapt at sykdommen ikke la noen demper på den fysiske formen. I den ti kilometer lange løypa på Lillehammer fikk han en god kamp mot norske Sjur Røthe, svenske Calle Halfvarsson, og Finn Hågen Krogh.

Etter 3,3 kilometer var Halfvarsson 2,4 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby, mens Røthe var et par sekunder bak Sundby.

 Martin Johnsrud Sundby
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Krogh overrasket

Sundby klarte derimot å øke tempoet litt utover løpet. Etter 8,3 kilometer hadde han klart å komme seg foran Røthe og Halfvarsson med henholdsvis fire og ett sekund. Disse sekundene ble bare flere, og i mål så det ut som Sundby kunne juble for seier.

Men bak i løypa kom det enda en nordmann. Finn Hågen Krogh, med startnummer 114, skulle gjøre Sundby nervøs. For Krogh var på hugget og lå bare sekunder bak helt til siste passering.

Det skulle likevel bli tungt å følge på Sundby sin avslutning. Sekundene gikk fort for Krogh, og i mål var han 2,2 sekunder bak Sundby.

Det er bra, men det råeste i dag er laginnsatsen. Det er så digg å se at gutta som jeg har trent med i hele år viser hva de er gode for. Det er en helt sinnsyk laginnsats. Dette gleder jeg meg rått over, sa Sundby etter seieren.

- Ikke gøy å bli pissa på

Chris Jespersen (31), som gikk ut som nummer 17, viste også gode takter under fredagens løp. Etter 3,3 kilometer ledet han lenge. Både Dario Cologna og Alexander Legkov gikk inn bak nordmannen på det første punktet.

Og Jespersen fortsatte det høye tempoet inn mot mål. I mål gikk han med god margin foran Daniel Richardsson, og satte standarden for de som kom bak.

Jeg synes ikke det var så gøy å bli pissa på forrige helg, så jeg hadde bestemt meg i dag. Det var tungt i løypa. Avslutningen var unormalt bra til meg å være, sa Jespersen som til slutt ble nummer seks.

Dyrhaug imponerte

Men Dyrhaug skulle overraske på den siste delen av løpet. Nordmannen hentet hele 15 sekunder på Jespersen den siste halvdelen av løpet, og gikk inn foran i mål.

Jeg traff bra med åpningsfarten. Jeg har opparbeidet meg en syk finish, og det er noe jeg skal ta var på, så Dyrhaug som ble nummer fem.

Sammenlagtresultater etter to av tre renn:

1. Finn Hågen Krogh 25:50.3

2. Martin Johnsrud Sundby +20.3

3. Pål Goldberg +26.6

4. Sjur Røthe +27.6

5. Calle Halfvarsson +27.7

6. Niklas Dyrhaug +43.2

7. Evgeniy Belov +44.1

8. Matti Heikkinen +51.7

9. Chris Andre Jespersen +53.7

10. Andrew Musgrave +58.9

Martin Johnsrud Sundby er storfornøyd med seieren, men følelsen av seier smaker bedre når han kan dele den med et sterkt lag i ryggen.
Finn Hågen Krogh kom 2,2 små sekunder bak Johnsrud Sundby.

Siste nytt

 • Gull til Vilde Nilsen

  Vilde Nilsen tok gull på 7,5 km langrenn i para-VM søndag. Hun var 10,3 sekunder foran ukrainske Liudmila Liashenko. Oleksandra Kononova ble nummer tre.

  – Jeg er stolt og rørt og hadde alle følelser på en gang, sier hun.

  Birgit Skarstein sikret også en medalje da hun tok bronse på 5 km sittende på den første dagen av para-VM i Prince George i Canada.

  Vilde Nilsen
  Foto: Norges Skiforbund
 • Strålende Moen-comeback i Monaco

  Sondre Nordstad Moen løp søndag for første gang siden EM i sommer. Der løp han inn til 13,36 og andreplass på fem kilometer gateløp i Monaco.

  Det er den beste tiden på distansen noensinne, melder Norges Friidrettsforbund.

  Sondre Moen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • VM-bronse til Skarstein

  Birgit Skarstein gikk inn til bronse på første dag av Para-VM i Prince George i Canada. Hun var ett minutt bak Oksana Masters (USA) som tok gullet.

  – Utrolig kult, det var et skikkelig jobbeløp. Jeg hadde en klar taktikk, og det gikk fint, sier hun.

  Birgit skarstein
  Foto: Norges Skiforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal