– Dere vil få se en helt annen Petter i år

BEITOSTØLEN (NRK.no): Tomas Northug (24) har vært en av Petter Northugs (28) viktigste støttespillere i tiden etter fyllekjøringen. Han er sikker på at broren gjenerobrer langrennstronen denne sesongen.

northugbrødrene

Tomas Northug og Petter Northug har et nært forhold. De er også faste treningspartnere. - Jeg er den som får han på trening, samtidig som han gjør det med meg, sier Tomas.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er mange som lurer på hvor Petter står nå. Det er jo vanskelig å svare på, men det er ingen tvil om at dere vil få se en helt annen versjon av Petter i år enn den man så i fjor, sier Tomas Northug.

Fredag starter langrennssesongen med nasjonal åpning på Beitostølen. Det store spørsmålet mange langrennsinteresserte stiller seg, er hvordan Petter Northug vil gjøre det denne sesongen.

– Og jeg er like spent på å finne det ut selv. Jeg tror han kommer til å gjøre ett veldig bra renn her på Beitostølen. Han bruker å være litt laidback her, men han er jo nødt å gå bra nok til å kvalifisere seg til verdenscupen neste helg, sier lillebror Tomas.

– Utrolig at han kom seg på ski

tomas northug

Tomas Northug satser fullt på sprint, og er en del av det norske sprintlandslaget.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Han er skråsikker på at storebroren kommer til å slå hardt tilbake etter den litt skuffende fjorårssesongen og fyllekjøringen i vår.

– Petter har trent mye bedre i år og han har fått være frisk. I fjor var han syk i flere måneder på denne tiden. Jeg bodde med ham da og så hvor dårlig stilt det var. Jeg syntes det var utrolig at han kom seg på ski og på skirenn i det hele tatt i fjor, forteller Tomas.

Han er en av få som har trent og vært mye med den tidligere langrennskongen de siste månedene. Northug står utenfor landslaget, og de andre eliteløperne har derfor sett minimalt til ham. Northug har i tillegg skjermet seg litt mer enn tidligere i tiden etter fyllekjøringen.

Broren Tomas har vært en av hans viktigste støttespillere i den vanskelige tiden.

– Petter har mange rundt seg som backer ham opp. Jeg gjør også det, men på en litt annen måte. Jeg er den som får han på trening, samtidig som han gjør det med meg. Det er sånn jeg hjelper Petter best, sier han, og utdyper:

– Vi snakker lite om det som har skjedd. Det var nok av alvor i saken, og vi har bare vært nødt å komme oss videre. Det kunne gått så mye verre, men heldigvis gjorde det ikke det.

– Lite påvirket

Tomas Northug er også langrennsløper på landslaget, men er vant til å få mye spørsmål om sin hakket mer kjente bror. Onsdagens mediedag ble intet unntak, mye fordi Petter Northug ikke vil snakke med pressen før rennene i helgen.

– Jeg er vant til det, og skjønner godt at mange lurer på mye nå, sier Tomas og smiler.

– Hvordan har det som har skjedd påvirket din egen sesongoppkjøring?

– Lite. Jeg har fokusert på trening hele tiden. Det har vært kjedelige episoder, uten tvil. Men jeg har klart å ha full fokus på treningen min, sier sprinteren, som har som mål å etablere seg i toppen og sikre noen pallplasseringer i verdenscupen denne sesongen.

Siste nytt

 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Krisepakke til idretten snart klar

  Kulturdepartementet håpar å ha forskrifta om idretten sin krisepakke klar i løpet av veka. Kulturminister Abid Raja har lova 600 millionar i støtte til idretten for tapte inntekter som følgje av avlyste arrangement i kjølvatnet av koronaviruset.

  Norges idrettsforbund har også etterlyst strakstiltak som gratis leige av idrettshallar, utbetaling av momskompensasjon og dekning av renteutgifter til idrettsanlegg som idretten sjølv eig.

  Kulturministeren har tidlegare sagt at nye tiltakspakkar kan bli aktuelt, men har ikkje gitt eit konkret svar på strakstiltaka frå idrettsforbundet.

  Berit Kjøll
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Får ekstra overgangsvindu

  Norges Fotballforbund gir eliteserieklubbene muligheten til å forsterke spillerstallen i forkant av den utsatte seriestarten.

  Konkurransedirektør NFF, Nils Fisketjønn, bekrefter overfor VG at det dermed blir tre overgangsvinduer i 2020-sesongen.

  Normalt sett er det kun to, ett i forkant av sesongen og ett i sommerpausen.

  Det første overgangsvinduet stenger som planlagt natt til onsdag 1. april. Deretter blir det to nye uker med mulighet for kjøp og salg av spillere i forkant av seriestarten. Når den blir, er usikkert som følge av virussituasjonen. (NTB)

  NFF pressetreff.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal