NRK Meny
Normal

– Da kommer Las Vegas til å eksplodere

Bokseekspert Roar Petajamaa håper på det helt spektakulære under boksekampen mellom Floyd Mayweather og Manny Pacquiao.

BOXING/ Boxing: Mayweather vs Pacquiao-Weigh Ins

KAMPKLAR: Floyd Mayweather satser på sin 48. strake seier i «århundrets boksekamp» natt til søndag norsk tid.

Foto: Mark J. Rebilas / Reuters

Det markedsføres som «århundrets boksekamp», og kampen mellom «Money» Mayweather og «Pacman» Pacquiao har det meste av det en boksekamp trenger. De personlige kontrastene, det voldsomme jaget etter ettermæle, og de ekstreme summene.

– Vi får se en utrolig nerve i kampen allerede fra veldig tidlig. For tolv runder er veldig lite når disse to legendene skal møtes, mener tidligere proffbokser og nå bokseekspert Roar Petajamaa.

Pacquiao

I MODUS: Manny Pacquiao er for en sjelden gang underdog i kampen mot Floyd Mayweather.

Foto: JOHN GURZINSKI / Afp

Han forteller at de to bokserne har nokså ulik boksestil, og at det kan bety en svært spennende kamp.

– Hver eneste runde vil være utrolig viktig. Pacman er southpaw (venstrehendt) og vil utnytte det. Han har ikke den store rekkvidden, men han er utrolig god på innsiden. Der vil ikke Mayweather være. Han vil være utenfor og bare kose seg, sier Petajamaa.

Drømmer om knockout

Petajamaa mener Mayweather allikevel vil forsøke å gå hardt på.

– Jeg tror faktisk Mayweather har så lyst til å sette Pacman på bakken at han vil prøve å slå han ut mot slutten av kampen. Hvis vi får en knockout så vil det eksplodere i Las Vegas. Da tar det fullstendig av etterpå, nærmest fastslår han.

Mayweater er kjent for defensiv boksing og å se an motstanden, men sa søndag at han ønsket å gå offensivt ut fra start. Han skal bruke svingslag og gå framover, for på den måten å være den aggressive. Planen er ikke å slippe til filippineren i særlig grad.

– Selvfølgelig er det en drøm å slå Pacquiao knockout, for jeg er sikker på at han kommer til å møte meg med alt han har, sier amerikaneren som er ubeseiret etter 47 kamper.

Studerer ikke video av motstanderne

Pacquiao har ikke en like imponerende rekordliste, for han har noen nederlag, men han står bokført med over 50 seirer, mange av dem på knockout.

– Det er ingen tvil om at jeg står foran en av de tøffeste og beste bokserne jeg noensinne har møtt, slår Mayweather fast.

Han sier han er like godt trent før møtet med Pacquiao som han er før alle sine kamper.

– Jeg tar ikke lett på noen motstander. Derfor er forberedelsene omtrent de samme. Jeg ser heller ikke video av motstanderne min før jeg går i ringen, for jeg vet alt om dem med en gang vi berører hanskene til hverandre etter å ha kommet i ringen, påstr Mayweather, som er forhåndsfavoritt hos de fleste ekspertene.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal