NRK Meny
Normal

Tarjei Bøs supercomeback er gull verdt for Hegle Svendsen

NOVE MESTO (NRK.no): – Hittil i sesongen har jeg følt at jeg har båret herrelaget på skuldrene så det er godt å få med flere, sier Emil Hegle Svendsen med adresse til kamerat Tarjei Bø.

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø

Dette har Emil Hegle Svendsen savnet: Fleipingen med romkamerat Tarjei Bø. Her er de på pressekonferansen etter torsdagens VM-gull på mix-stafetten.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Emil Hegle Svendsen legger ikke skjul på at comebacket til Tarjei Bø betyr mye for han.

– Det er en stor forskjell å være på tur med og uten Tarjei. For meg er det kjempeviktig å ha han tilbake, sier Hegle Svendsen til NRK.no.

Tarjei Bø mistet første del av sesongen på grunn av sykdom, men på torsdagens mixedstafett, VMs åpningsdistanse, slo Bø tilbake med en kjempeetappe og raste med ett inn blant VM-favorittene.

Forskjellen på sølv og gull

Ifølge NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold, som vant OL-gull på stafett med både Bø og Hegle Svendsen i 2010, kan Tarjei Bøs comeback være forskjellen på gull og sølv for Hegle Svendsen - som har slitt med skytingen denne sesongen.

– Det er bare bittelitt rusk på stående skyting som har ødelagt for Emil. Det er en mental greie som Tarjeis tilstedeværelse kan hjelpe han med å takle, sier Hanevold.

Svendsen og Tarjei Bø

Tarjei Bø omfavnet lagkamerat Svendsen etter målgang på mixedstafetten.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det at Emil nå kan koble av på rommet og få mye energi av humørsprederen Tarjei kan være det lille som gjør at han treffer.

– Det kan rett og slett være det som gjør at Emil Hegle Svendsen tar et individuelt VM-gull, sier Hanevold.

Fleipet og lo

Da trønderen torsdag sikret norsk mixedstafett-gull på siste skyting hilste han til Bø med jublende armer på vei ut fra standplass.

Bø var den første som omfavnet Hegle Svendsen etter målgang og i god gammel stil fleipet de to seg gjennom pressesonen. På toppen av seierspallen pekte og gliste de mens gullmedaljene ble hengt rundt halsen på dem.

På den internasjonale pressekonferansen senere på kvelden, fikk Hegle Svendsen spørsmål om han var nervøs på den siste skytingen.

– Ikke i det hele tatt, svarte han kontant og så inn i lattergapet til stryningen på stolen ved siden av.

«Knoll og Tott»

De to romkameratene er for lengst blitt døpt «Knoll og Tott». Eller «dynamite duo» om du vil.

Nå innrømmer Hegle Svendsen at det har vært ekstra tungt å være uten kameraten i sesongen som så langt har vært «under pari» for herrelaget (kun én individuell seier - Hegle Svendsen på jaktstarten i Pokljuka i desember).

– Så langt i sesongen har jeg følt at jeg har båret herrelaget litt på skuldrene så det er godt å få med flere, sier Emil Hegle Svendsen.

Nå ser både han og Tarjei lyst på resten av VM.

– Det hadde vært utrolig moro om vi begge kunne kjempet i toppen resten av mesterskapet, sier Hegle Svendsen.

– Jeg har mer å gå på, sier Bø.

Siste nytt

  • Forfang nummer to i kvalifiseringen

    Johann Andre Forfang ble nr 2 i hoppkvalifiseringen i Ruka. Han ledet lenge med et hopp på 138,5 meter, men Stefan Kraft overgikk alle med sitt monsterhopp på 144 meter. Av de norske var det bare Anders Fannemel som ikke klarte å kvalifisere seg.

    Forfang
    Foto: Janek Skarzynski / AFP
  • Ekstraordinært Forbundsting

    Norges Cykleforbund vil avholde et ekstraordinært Forbundsting før sitt ordinære ting 10-11. mars 2018. Det etter at de torsdag kveld mottok et tilstrekkelig antall tilbakemeldinger fra klubber og regioner som krevde dette. Dato og sted er ikke avklart.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvalifisering