Hopp til innhold

Berger beordres til å slappe av

VM-dronning Tora Berger får klar beskjed fra landslagslegen: Skiskytterstjernen må roe ned for å unngå sykdom etter verdensmesterskapet.

Tora Berger

Tora Berger ble VM-dronning med seks medaljer, men feiring av fire gull og to sølv gjør selv verdens beste skiskytter sliten. Nå får 31-åringen beskjed om å hvile for å unngå sykdom.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Petter Sørensen

Landslagslege Petter Sørensen gir Tora Berger beskjed om å slappe av etter VM, hvis ikke ender det fort med sykdom for skiskytterstjernen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Berger og Domratsjeva

Tora Berger leder verdenscupen med 283 poeng på Darja Domratsjeva, men den norske utøveren har mål om å øke ledelsen i Holmenkollen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
– Tora må bare slappe av. Hvis hun stresser videre i det tempoet hun har gjort nå, er det oppskriften på å bli syk, sier skiskytternes landslagslege Petter Sørensen til NRK.no.

Psykisk påkjenning

Tora Berger hadde et drømmemesterskap i Nove Mesto. 31-åringen sikret seg seks medaljer på seks forsøk. Det har ingen andre klart før henne.

Berger merket også under mesterskapet at all gullfeiringen kostet. For det som skjer psykisk er vel så krevende som det fysiske.

– Det er mest hodet. Man blir gående litt i sin egen boble, setter høye krav til seg selv og tenker mye i et mesterskap, sier Berger til NRK.no.

Verdenscuplederen tror hun vil kjenne på manglende krefter etter mesterskapet.

– Jeg merker nok sikkert ikke at jeg er skikkelig sliten før mandag, når jeg virkelig kan slappe av. Det er ofte slik at man får en liten utladning, sier Berger.

– Viktige uker igjen

Landslagslege Sørensen definerer utladning som energimangel.

– Dette har vært en stor fysisk og psykisk belastning. I form av psykisk stress, på en positiv måte vel og merke, kan det bli litt mye, sier han.

Berger tar rådet fra legen om å slappe av. For det gjenstår tre helger med konkurranser.

Selv om den norske løperen har god margin ned til hviterussiske Darja Domratsjeva i verdenscupen, ønsker Berger å markere seg på hjemmebane.

– Det er tre viktige uker igjen. Jeg må bruke dagene til å være smart, prøve å hente meg inn igjen best mulig og være i slag igjen når vi begynner på igjen i Kollen om ti dager, sier Berger.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Medier: Skilegende gjør sjokkcomeback

    Skal man tro sveitsike medier er det ikke bare Lucas Braathen som gjør comeback for en annen nasjon neste sesong.

    For både Blick og Kurier melder at en østerriksk skilegende tar på seg skiene igjen kommende sesong:

    Nemlig Marcel Hirscher (35).

    Ifølge Blick sitter de på informasjon om at Hircher planlegger et comeback for Nederland – og ikke østerrike som han kjørte for tidligere. 35-åringen har en mor fra Nederland.

    Hirscher har enn så lenge ikke bekreftet comebacket selv.

    Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019.

    – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs apinekspert Nina Haver-Løsetth.

    Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært.

    – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løsetth.

    Austrian Alpine Ski World Cup winner Marcel Hirscher attends a news conference in Vienna
    Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
  • Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

    Spanske Carlos Alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi Jude Bellingham Laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd.

    Den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i Madrid.

    – Helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. Jeg var så nervøs, og beina mine skalv. Jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. Jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. Det var en flott opplevelse, fortalte Alcaraz på en pressekonferanse i forkant av Madrid Open.

    Den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga Bellingham prisen som «vakkert».

    – Jeg har så stor respekt for ham. Han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette.

    Alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både US Open (2022) og Wimbledon (2023).

    Denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i Madrid Open. Alcaraz er andreseedet i turneringen.

    (NTB)

    Alcaraz
    Foto: AP
  • Nok et tap for Lilleberg og Lightning

    Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

    Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

    Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal