Berger beordres til å slappe av

VM-dronning Tora Berger får klar beskjed fra landslagslegen: Skiskytterstjernen må roe ned for å unngå sykdom etter verdensmesterskapet.

Tora Berger

Tora Berger ble VM-dronning med seks medaljer, men feiring av fire gull og to sølv gjør selv verdens beste skiskytter sliten. Nå får 31-åringen beskjed om å hvile for å unngå sykdom.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Petter Sørensen

Landslagslege Petter Sørensen gir Tora Berger beskjed om å slappe av etter VM, hvis ikke ender det fort med sykdom for skiskytterstjernen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Berger og Domratsjeva

Tora Berger leder verdenscupen med 283 poeng på Darja Domratsjeva, men den norske utøveren har mål om å øke ledelsen i Holmenkollen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
– Tora må bare slappe av. Hvis hun stresser videre i det tempoet hun har gjort nå, er det oppskriften på å bli syk, sier skiskytternes landslagslege Petter Sørensen til NRK.no.

Psykisk påkjenning

Tora Berger hadde et drømmemesterskap i Nove Mesto. 31-åringen sikret seg seks medaljer på seks forsøk. Det har ingen andre klart før henne.

Berger merket også under mesterskapet at all gullfeiringen kostet. For det som skjer psykisk er vel så krevende som det fysiske.

– Det er mest hodet. Man blir gående litt i sin egen boble, setter høye krav til seg selv og tenker mye i et mesterskap, sier Berger til NRK.no.

Verdenscuplederen tror hun vil kjenne på manglende krefter etter mesterskapet.

– Jeg merker nok sikkert ikke at jeg er skikkelig sliten før mandag, når jeg virkelig kan slappe av. Det er ofte slik at man får en liten utladning, sier Berger.

– Viktige uker igjen

Landslagslege Sørensen definerer utladning som energimangel.

– Dette har vært en stor fysisk og psykisk belastning. I form av psykisk stress, på en positiv måte vel og merke, kan det bli litt mye, sier han.

Berger tar rådet fra legen om å slappe av. For det gjenstår tre helger med konkurranser.

Selv om den norske løperen har god margin ned til hviterussiske Darja Domratsjeva i verdenscupen, ønsker Berger å markere seg på hjemmebane.

– Det er tre viktige uker igjen. Jeg må bruke dagene til å være smart, prøve å hente meg inn igjen best mulig og være i slag igjen når vi begynner på igjen i Kollen om ti dager, sier Berger.

Siste nytt

 • Idretten ber om nye 500 millioner

  Kulturdepartementet har så langt satt av én milliard kroner for å dekke de inntektstapene idretten har lidd under koronakrisen, men nå ber idrettspresident Berit Kjøll om 500 millioner ekstra. Det innebærer blant annet et ønske om å kompensere et bredere spekter av inntekter, blant annet bingo- og basarinntekter. I tillegg vil NIF flytte startdatoen for kompensasjonsordningen fra 12. mars til 5. mars.

  Kjøll
  Foto: Terje Pedersen
 • «Norske» Alkmaar klager til Uefa

  AZ Alkmaar nekter å godta at Ajax går direkte inn i høstens mesterliga. Klubben til Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Håkon Evjen ber nå Uefa om hjelp, skriver NTB. Årsaken er at kun målforskjellen skilte Alkmaar og Ajax, men førstnevnte vant begge oppgjørene innbyrdes. Det var ni serierunder igjen da serien ble kansellert.

  Midtsjø
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Kings lagkamerat koronasmittet

  Joshua Kings lagkamerat og Bournemouth-målvakt Aaron Ramsdale har testet positivt for koronaviruset, opplyser klubben. Han mener selv å ha blitt smittet etter en handletur, skriver NTB.

  aPE05JOaJB8
  Foto: Jon Super / Jon Super

Sendeplan

Kl. Program Kanal