Berger beordres til å slappe av

VM-dronning Tora Berger får klar beskjed fra landslagslegen: Skiskytterstjernen må roe ned for å unngå sykdom etter verdensmesterskapet.

Tora Berger

Tora Berger ble VM-dronning med seks medaljer, men feiring av fire gull og to sølv gjør selv verdens beste skiskytter sliten. Nå får 31-åringen beskjed om å hvile for å unngå sykdom.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Petter Sørensen

Landslagslege Petter Sørensen gir Tora Berger beskjed om å slappe av etter VM, hvis ikke ender det fort med sykdom for skiskytterstjernen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Berger og Domratsjeva

Tora Berger leder verdenscupen med 283 poeng på Darja Domratsjeva, men den norske utøveren har mål om å øke ledelsen i Holmenkollen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
– Tora må bare slappe av. Hvis hun stresser videre i det tempoet hun har gjort nå, er det oppskriften på å bli syk, sier skiskytternes landslagslege Petter Sørensen til NRK.no.

Psykisk påkjenning

Tora Berger hadde et drømmemesterskap i Nove Mesto. 31-åringen sikret seg seks medaljer på seks forsøk. Det har ingen andre klart før henne.

Berger merket også under mesterskapet at all gullfeiringen kostet. For det som skjer psykisk er vel så krevende som det fysiske.

– Det er mest hodet. Man blir gående litt i sin egen boble, setter høye krav til seg selv og tenker mye i et mesterskap, sier Berger til NRK.no.

Verdenscuplederen tror hun vil kjenne på manglende krefter etter mesterskapet.

– Jeg merker nok sikkert ikke at jeg er skikkelig sliten før mandag, når jeg virkelig kan slappe av. Det er ofte slik at man får en liten utladning, sier Berger.

– Viktige uker igjen

Landslagslege Sørensen definerer utladning som energimangel.

– Dette har vært en stor fysisk og psykisk belastning. I form av psykisk stress, på en positiv måte vel og merke, kan det bli litt mye, sier han.

Berger tar rådet fra legen om å slappe av. For det gjenstår tre helger med konkurranser.

Selv om den norske løperen har god margin ned til hviterussiske Darja Domratsjeva i verdenscupen, ønsker Berger å markere seg på hjemmebane.

– Det er tre viktige uker igjen. Jeg må bruke dagene til å være smart, prøve å hente meg inn igjen best mulig og være i slag igjen når vi begynner på igjen i Kollen om ti dager, sier Berger.

Siste nytt

 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP
 • Milan nærmere mesterligaspill

  Jens Petter Hauge ble værende på benken da Milan viste kjempeform og slo Torino 7–0 i Serie A onsdag. De tre siste målene var signert Ante Rebic.

  Med to runder igjen av Serie A ser mulighetene for å sikre mesterligaspill neste sesong gode ut for Milan. De ligger på 3.-plass med like mange poeng som Atalanta, som de møter i siste serierunde, på 2.-plass. 4.-plasserte Napoli er to poeng bak, mens Juventus er tre poeng bak på 5.-plass.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Norge slo Danmark etter forlengning

  Drøyt to minutter inn i forlengingen sørget en pasning av Mats Rosseli Olsen og scoring av Emil Lilleberg for norsk 4-3-seier over Danmark.

  Rosseli og Lilleberg kom to mot én i forlengingen og sørget for at Norge fikk seg ekstra selvtillit inn mot VM i Riga senere denne måneden.

  Norge stilte med et forsterket lag sammenlignet med laget som tapte 0–4 for Danmark for seks dager siden. Lagene møtes til ny dyst torsdag.

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Danmark - Norge
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal