NRK Meny
Normal

– Blir noen bom for mye

Tredjeplassen til Emil Hegle Svendsen kronet en god norsk laginnsats under fellesstarten i Ruhpolding søndag.

Henrik L'Abeé-Lund måtte gå slutten av rennet uten å vite om han hadde fått en feil markert bom eller ikke. Se den omdiskuterte skytingen her, samt målgangen til de beste, i tyske Ruhpolding.

Dramatisk på herrenes skiskyting i Ruhpolding. Martin Fourcade vant for tredje gang denne uken, mens Emil Hegle Svendsen til slutt ble nummer tre.

Hegle Svendsen var rå i sporet og kom tilbake etter bom på andre og tredje skyting.

– Viktig å skyte fullt på siste

– Jeg er fornøyd med det. Det blir noen bom for mye for å kjempe om seier. Jeg visste jeg kunne ta inn dem foran, og fikk gått fra dem på flaten her, sa Hegle Svendsen, som på siste skyting, i likhet med alle de norske, fikk fullt hus.

– Det er selvfølgelig viktig å skyte fullt hus på siste skyting i en fellesstart, men jeg skulle gjerne hatt et par blinker til tidligere, sa han til NRK.

Bak ham fulgte Henrik L'Abee-Lund på en 8.-plass, Lars Helge Birkelund på 10. og Tarjei Bø på 14. plass.

Fourcades tredje denne uken

Men ingen kunne gjøre noe med verdenscupleder Martin Fourcade, som tok sin 19. verdenscupseier, og sin tredje denne uken i Ruhpolding.

Fourcade spurtslo russeren Dmitrij Malysjko i kampen om seieren.

– Det var det tøffeste rennet i mitt liv, sa en sliten Fourcade til NRK etter seieren.

– Jeg var god på ski, og er glad for å vinne. Dette er første gangen jeg har vunnet tre løp i løpet av en uke. Jeg er verdens lykkeligste mann akkurat nå, fortalte franskmannen.

– Vi får ta han i VM

Fourcade har vært i en klasse for seg denne sesongen, og virker nærmest uslåelig når VM i Nove Mesto nærmer seg med stormskritt.

– Vi får la han holde på nå, så tar vi han da, sa en lur Emil Hegle Svendsen etter løpet.

Til tross for at det ikke ble norsk seier i dag, var det flere lyspunkt. Lars Helge Birkeland fulgte opp sin flotte 6.-plass under lørdagens sprint med en ny topp ti plassering i dag.

Gikk tom for krefter

Som på lørdag hadde han full klaff på standplass, men det var litt tyngre i sporet for 24-åringen. Han var med i teten hele veien, men etter siste skyting gikk han tom for krefter og måtte slippe Fourcade og Malysjko. Han ble etter hvert også innhentet av dem bak.

En respektabel plassering ble det også for Henrik L'Abée-Lund, som med ett bomskudd gikk inn til 8.-plass.

Tarjei Bøs innsats viste riktignok at formen i sporet fortsatt ikke er helt på topp, men en 14.-plass for stryningen som har vært ute i flere måneder med sykdom er fortsatt akseptabelt.

Siste nytt

 • Bento skal trene Sør-Korea

  Tidligere Portugal-trener Paulo Bento blir ny landslagstrener i fotball for Sør-Korea. 49-åringen erstatter Shin Tae-yong. Sør-Korea slo Tyskland 2–0 i årets VM-sluttspill i Russland, men klarte likevel ikke å avansere videre fra gruppespillet.

  SOCCER-EURO/ Portugal's coach Paulo Bento attends a training session ahead of their Euro 2012 semi-final soccer match against Spain, at Donbass Arena in Donetsk
  Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters
 • Kenyansk løper suspendert

  Kipyegon Bett er den siste kenyanske atleten som blir suspendert for brudd på dopingreglene. Han skal ha nektet eller unnlatt å sende inn dopingtest. Friidrettens integritetsenhet annonserte dette torsdag. Bett tok bronse på 800 m under VM i fjor.

  FILES-ATHLETICS-KEN-DOPING
  Foto: JOHANNES EISELE / AFP
 • Ny daglig leder

  Kristian Høydal er ansatt som ny daglig leder i Tromsø IL fra 1. oktober 2018. Høydal erstatter Stig Arne Engen. Den nye daglige lederen har vært styremedlem i klubben fra 2014 til mars 2018. Høydal har også bred næringsbakgrunn.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett