– Blir noen bom for mye

Tredjeplassen til Emil Hegle Svendsen kronet en god norsk laginnsats under fellesstarten i Ruhpolding søndag.

Henrik L'Abeé-Lund måtte gå slutten av rennet uten å vite om han hadde fått en feil markert bom eller ikke. Se den omdiskuterte skytingen her, samt målgangen til de beste, i tyske Ruhpolding.

Dramatisk på herrenes skiskyting i Ruhpolding. Martin Fourcade vant for tredje gang denne uken, mens Emil Hegle Svendsen til slutt ble nummer tre.

Hegle Svendsen var rå i sporet og kom tilbake etter bom på andre og tredje skyting.

– Viktig å skyte fullt på siste

– Jeg er fornøyd med det. Det blir noen bom for mye for å kjempe om seier. Jeg visste jeg kunne ta inn dem foran, og fikk gått fra dem på flaten her, sa Hegle Svendsen, som på siste skyting, i likhet med alle de norske, fikk fullt hus.

– Det er selvfølgelig viktig å skyte fullt hus på siste skyting i en fellesstart, men jeg skulle gjerne hatt et par blinker til tidligere, sa han til NRK.

Bak ham fulgte Henrik L'Abee-Lund på en 8.-plass, Lars Helge Birkelund på 10. og Tarjei Bø på 14. plass.

Fourcades tredje denne uken

Men ingen kunne gjøre noe med verdenscupleder Martin Fourcade, som tok sin 19. verdenscupseier, og sin tredje denne uken i Ruhpolding.

Fourcade spurtslo russeren Dmitrij Malysjko i kampen om seieren.

– Det var det tøffeste rennet i mitt liv, sa en sliten Fourcade til NRK etter seieren.

– Jeg var god på ski, og er glad for å vinne. Dette er første gangen jeg har vunnet tre løp i løpet av en uke. Jeg er verdens lykkeligste mann akkurat nå, fortalte franskmannen.

– Vi får ta han i VM

Fourcade har vært i en klasse for seg denne sesongen, og virker nærmest uslåelig når VM i Nove Mesto nærmer seg med stormskritt.

– Vi får la han holde på nå, så tar vi han da, sa en lur Emil Hegle Svendsen etter løpet.

Til tross for at det ikke ble norsk seier i dag, var det flere lyspunkt. Lars Helge Birkeland fulgte opp sin flotte 6.-plass under lørdagens sprint med en ny topp ti plassering i dag.

Gikk tom for krefter

Som på lørdag hadde han full klaff på standplass, men det var litt tyngre i sporet for 24-åringen. Han var med i teten hele veien, men etter siste skyting gikk han tom for krefter og måtte slippe Fourcade og Malysjko. Han ble etter hvert også innhentet av dem bak.

En respektabel plassering ble det også for Henrik L'Abée-Lund, som med ett bomskudd gikk inn til 8.-plass.

Tarjei Bøs innsats viste riktignok at formen i sporet fortsatt ikke er helt på topp, men en 14.-plass for stryningen som har vært ute i flere måneder med sykdom er fortsatt akseptabelt.

Siste nytt

 • Idrettsstyret vil kutte lønna

  Styret i Norges idrettsforbund vil kutte kraftig i sine eigne lønningar. Idrettspresident Tom Tvedt seier til NRK at dei nye lønningane for styret skal ta utgangspunkt i ein norsk stortingsrepresentant si lønn. Den er i dag på 956.463 kroner. Tvedt tenar i dag nesten 1, 6 millionar kroner på vervet som president. Saka skal handsamast på idrettstinget i mai.

  Åpen time etter idrettsstyremøte i Norges Idrettsforbund.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • EM-kvalik på Valencias hjemmebane

  Norges EM-kvalfiseringskamp i fotball mot Spania i mars skal spilles på Valencias hjemmebane Mestalla. Det har Norges Fotballforbund fått bekreftet av det spanske fotballforbundet. Spania rullerer på hvilken by landslaget spiller sine hjemmekamper i.

  Nasjonsliga Kypros mot Norge. (0-2).
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Mørland blir styremedlem i NFF

  Fotballandslagets mangeårige medierådgiver Jon Mørland er innstilt som styremedlem i Norges Fotballforbund i perioden 2019-2021. Mørland erstatter Hans Olav Karde som styremedlem.

  Jon Mørland
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag