Hopp til innhold

– Begynte akutt å felle en tåre

Lørdag morgen ble det klart at Mikael Gunnulfsen ikke stiller til start til drømmedistansen 15 kilometer klassisk på Beitostølen. Han vant i fjor, var blant favorittene i år og har prikket ut denne dagen i lang tid. Det er nemlig et første steg inn på et verdenscuplag og senere en mulig OL-tropp.

28-åringen har vært gjennom et benbrudd som innebar operasjon og ikke minst lang rehabilitering. Det er tilstanden til beinet som gjør at han i stedet ser rennet gjennom TV-skjermen.

– Jeg hadde en økt tidligere i uken som fremprovoserte frem noe smerter. Jeg har tatt det rolig inn mot helgen og kjent bedring. Men da jeg prøvde maks belastning for trykke til over beinet, så kjente jeg at jeg ikke kom til å vinne i dag, sier Team Telemark-løperen til NRK.

– Og når du har den innstillingen, da har du ingenting på et stadion å gjøre. I frykt for at jeg skal gjøre det verre, det skal gå utover større deler av vinteren og det faktum at jeg ikke har sjansen til å prestere på toppnivå slik det er nå.

For å være helt konkret: Gunnulfsen forsøkte seg på et såkalt diagonalgangspark. En teknikk i klassisk stil. Det var øyeblikket han skjønte at det ikke kom til å gå.

– Jeg begynte akutt å felle en tåre. Jeg har visualisert og analysert ned til minste detalj hvordan jeg skal gå fortest mulig her. Det har holdt meg gående mens jeg har kikket i veggen fem timer i strekk på stakemaskinen, sier han, og tenker på sin lange, tunge og monotone rehabiliteringsperiode.

– Langrenn er moro, hobby og gøy, men det er det eneste jeg gjør. Det eneste jeg prøver å bli god i. For meg er dette grisestort. Derfor er det forferdelig skuffende.

Han sier avslutningsvis at han nå gir blaffen i å tenke på OL. Nå handler alt om å få beinet til å fungere hundre prosent.

Åpningsrenn langrenn Beitostølen : 15 km menn
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

  • Reddet plassen i A-VM

    Det norske U18-landslaget i ishockey slo Kasakhstan 6-5 etter straffer og beholder A-status i VM også neste sesong.

    Elias Vatne ble den store helten da han scoret den avgjørende straffen.

    Vatne og Mikkel Eriksen sendte Norge i 2-0 i 1.-perioden. Eriksen scoret sitt annet mål til 3-1-ledese, mens Niklas Aaram Olsen sendte Norge i ledelsen med 4-3 foran den tredje perioden.

    Jørgen Myhre økte til 5-3 tidlig i tredjeperioden. Kasakhstanerne var seige og ga aldri opp og slo tilbake med redusering og utligning til 5-5.

    Etter ti minutter forlenging måtte det hele avgjøres på straffer. Jørgen Myhre scoret på sin straffe, men også Kasakhstan klarte å score. Så tok motstanderen ledelsen igjen før Vatne utlignet. Han satte også den avgjørende straffen og sikret norsk seier i nedrykkskampen.

    Norge slo Latvia i gruppespillet, men det holdt ikke til kvartfinale ettersom latvierne slo Slovakia og Slovakia igjen slo Norge.

  • Filip Ingebrigtsen løper 1500 meter i Tyskland

    Stevnet Lange Laufnacht jubler over at Filip Ingebrigtsen stiller til start i løpet 11. mai.

    Den norske løpeprofilen skal løpe 1500 meter i Karlsruhe.

    – Vi er dypt beæret, skriver de om at Ingebrigtsen velger å ta turen til akkurat deres stevne.

    Filip Ingebrigtsen vant EM på 1500 meter i 2016 og har en bronse fra VM på samme distanse fra 2017. Nå forsøker han å kvalifisere seg til sommerens EM i Roma.

    15JFG6G5OzA
    Foto: NTB
  • Norsk fotball oppretter eget VAR-utvalg – klubbene kan melde inn situasjoner

    Eliteserieklubbene kan framover be et uavhengig utvalg vurdere episoder som kan forberede videodømmingen i norsk toppfotball.

    Det er en tidligere dommer, en tidligere trener og en tidligere spiller som skal utgjøre det nye VAR-utvalg i NFF.

    Det opplyser generalsekretær Karl-Petter Løken på en pressekonferanse torsdag.

    – Klubbene kan etter hver serierunde melde inn VAR-situasjoner de vil diskutere nærmere, forteller Løken.

    Grepet blir gjort på initiativ fra interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

    – Dette er et godt tiltak som vil bidra til økt forståelse for både bruken av VAR og dommerrollen. Det er fint å få andre perspektiver på vår rolle og bruken av VAR, sier dommersjef Terje Hauge.

    – Så håper jeg at klubbene er flinke til å melde inn, slik at vi får en diskusjon og en åpenhet rundt hvordan både spillere, trenere og dommere tenker rundt gitte situasjoner, legger han til (NTB).

    VAR Norge
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal