NRK Meny
Normal

Kan se mørkt ut for Astana-lisens

Laget til sommerens Tour de France vinner, Vincenzo Nibali (29), ligger an til ikke å få WorldTour-lisens for 2015. Endelig beslutning tas neste uke.

CYCLING-JPN

KAN MISTE LISENSEN: Vincenzo Nibali sykler her i gult under Tour de France. Nå risikerer laget hans Astana å ikke få lisens.

Foto: YOSHIKAZU TSUNO / Afp

Det melder den italienske avisen La Gazzetta dello Sport. De skriver at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) torsdag kunngjorde at de har klart hvilke lag som får WorldTour-lisens. På den lista skal ikke Astana stå, men beslutningen er ikke endelig. Den tas i neste uke.

Det melder også det nederlandske nettstedet nos.nl.

Hvis Astana ikke får WorldTour-lisens betyr det at laget ikke får delta i de største rittene, som Tour de France og Spania Rundt.

Flere dopingsaker

Det kazakstanske laget ligger an til en utestengelse etter flere dopingsaker tilknyttet lagets utøvere. Laget har opplevd i alt fem dopingsaker de siste månedene, og nå ser UCI på hvor involvert manager Alexander Vinokuorov har vært i disse tilfellene.

Vinokourov testet i sin tid positivt for bloddoping i 2007. Han ble utestengt fra sporten i to år.

To nylig tatt

Sist ut var Valentin Iglinsky, som testet positivt under Eneco Tour i august i år og den eldre broren, Maxim Iglinsky, som testet positivt kvelden før Classica San Sebastian.

Hvis Astana ikke får delta i de største rittene betyr det at kjente ryttere som Vincenzo Nibali, Jacob Fuglsang, Lars Boom og Lleuwe Westra må finne seg nye lag hvis de vil delta i de store rittene.

Nibali vant Tour de France i sommer.

Siste nytt

 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Curlingpar selger unna OL-utstyr

  Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien selger unna OL-utstyr på Finn, melder Adressa. Bukser, jakker og mobiltelefoner, er blant det som selges.

  – Vi er jo de fattigste utøverne i OL, og det er en god måte å tjene inn penger, sier Nedregotten.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling Mixed
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport