NRK Meny
Normal

Kan se mørkt ut for Astana-lisens

Laget til sommerens Tour de France vinner, Vincenzo Nibali (29), ligger an til ikke å få WorldTour-lisens for 2015. Endelig beslutning tas neste uke.

CYCLING-JPN

KAN MISTE LISENSEN: Vincenzo Nibali sykler her i gult under Tour de France. Nå risikerer laget hans Astana å ikke få lisens.

Foto: YOSHIKAZU TSUNO / Afp

Det melder den italienske avisen La Gazzetta dello Sport. De skriver at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) torsdag kunngjorde at de har klart hvilke lag som får WorldTour-lisens. På den lista skal ikke Astana stå, men beslutningen er ikke endelig. Den tas i neste uke.

Det melder også det nederlandske nettstedet nos.nl.

Hvis Astana ikke får WorldTour-lisens betyr det at laget ikke får delta i de største rittene, som Tour de France og Spania Rundt.

Flere dopingsaker

Det kazakstanske laget ligger an til en utestengelse etter flere dopingsaker tilknyttet lagets utøvere. Laget har opplevd i alt fem dopingsaker de siste månedene, og nå ser UCI på hvor involvert manager Alexander Vinokuorov har vært i disse tilfellene.

Vinokourov testet i sin tid positivt for bloddoping i 2007. Han ble utestengt fra sporten i to år.

To nylig tatt

Sist ut var Valentin Iglinsky, som testet positivt under Eneco Tour i august i år og den eldre broren, Maxim Iglinsky, som testet positivt kvelden før Classica San Sebastian.

Hvis Astana ikke får delta i de største rittene betyr det at kjente ryttere som Vincenzo Nibali, Jacob Fuglsang, Lars Boom og Lleuwe Westra må finne seg nye lag hvis de vil delta i de store rittene.

Nibali vant Tour de France i sommer.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal