NRK Meny
Normal

Kan se mørkt ut for Astana-lisens

Laget til sommerens Tour de France vinner, Vincenzo Nibali (29), ligger an til ikke å få WorldTour-lisens for 2015. Endelig beslutning tas neste uke.

CYCLING-JPN

KAN MISTE LISENSEN: Vincenzo Nibali sykler her i gult under Tour de France. Nå risikerer laget hans Astana å ikke få lisens.

Foto: YOSHIKAZU TSUNO / Afp

Det melder den italienske avisen La Gazzetta dello Sport. De skriver at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) torsdag kunngjorde at de har klart hvilke lag som får WorldTour-lisens. På den lista skal ikke Astana stå, men beslutningen er ikke endelig. Den tas i neste uke.

Det melder også det nederlandske nettstedet nos.nl.

Hvis Astana ikke får WorldTour-lisens betyr det at laget ikke får delta i de største rittene, som Tour de France og Spania Rundt.

Flere dopingsaker

Det kazakstanske laget ligger an til en utestengelse etter flere dopingsaker tilknyttet lagets utøvere. Laget har opplevd i alt fem dopingsaker de siste månedene, og nå ser UCI på hvor involvert manager Alexander Vinokuorov har vært i disse tilfellene.

Vinokourov testet i sin tid positivt for bloddoping i 2007. Han ble utestengt fra sporten i to år.

To nylig tatt

Sist ut var Valentin Iglinsky, som testet positivt under Eneco Tour i august i år og den eldre broren, Maxim Iglinsky, som testet positivt kvelden før Classica San Sebastian.

Hvis Astana ikke får delta i de største rittene betyr det at kjente ryttere som Vincenzo Nibali, Jacob Fuglsang, Lars Boom og Lleuwe Westra må finne seg nye lag hvis de vil delta i de store rittene.

Nibali vant Tour de France i sommer.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale