NRK Meny
Normal

– Jakob er langt foran Henrik

Vebjørn Rodal har stor tro på Henrik Ingebrigtsens 14 år gamle lillebror.

Rodal og Ingebrigtsen

SPENT: Vebjørn Rodal er svært spent på hva Jakob Ingebrigtsen kan utrette før kvelden.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Torsdag inntar Ingebrigtsen-familien Bislett. Eldstebror Henrik (24) løper i Bislett Games' siste konkurranse, og vil forsøke seg på å slå den norske rekorden han satte i samme stevne i fjor.

På samme stevne løper også lillebroren Jakob (14). Han har vakt oppsikt med sin sensasjonelle aldersrekord på 3.50.06 på 1500 meter. Klokka 18.10 løper han samme distanse i det nasjonale heatet.

Lurt å bare løpe

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen går for ny norgesrekord på Bislett.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Vebjørn Rodal gleder seg til å se unggutten løpe mot seniorene på Bislett.

– Jakob har satt noen fantastiske aldersrekorder i år. Han har slått den gamle norske aldersrekorden på 1500 med 11 sekunder, og de aldersrekordene i Norge er ganske tøffe. Jeg har ingen av dem. Det blir utrolig spennende å følge han videre, sier NRK-eksperten.

De to brødrene har valgt ulike veier i ungdomsårene, og mens Henrik gikk mye på ski, har Jakob valgt å fokusere kun på løping. Rodal sier at Jakob er langt foran det Henrik var på samme alder, og mener den ensidige satsingen på løping er en fordel.

– Jeg tror det, men det er mange x-faktorer her. Han skal fortsette å trene riktig og han skal fortsette å være motivert, selv om akkurat det ikke virker som noen utfordring så langt, sier Rodal.

Vil løpe kanonfort

Den olympiske mesteren minner allikevel om at ikke alt kommer til å gå på skinner hele veien, og viser blant annet til broren Filip (22), som også er en aktiv løper. Rodal sier at han også er svært talentfull, men at han har hatt problemer de siste sesongene som har gjort at han ikke har fått vist seg fra sin aller beste side.

Det kan skje også med Jakob, sier Rodal om.

– Han må kanskje takle en sesong eller to med motgang. Det er skader som kan komme, eller sykdomsavbrekk. Men det er sånn som alle må lære seg å takle, og greier han det, så tror jeg han har vel så stort potensiale som Henrik, sier Rodal.

Da Henrik Ingebrigtsen snakket med pressen før Bislett Games fikk han også mange spørsmål om sin talentfulle lillebror.

– Jeg tror han kommer til å løpe kanonfort, men hvis jeg bare fortsetter å løpe fortere, så tar han meg aldri igjen, forhåpentligvis, sa Henrik Ingebrigtsen da.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Presentasjon av elitelagene i langrenn
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08