Hopp til innhold

600 tilskodarar på stadion

På dagens pressekonferanse kunne regjeringa fortelje at dei opnar igjen Norge. Fleire vil no kunne samlast på arrangement utandørs.

– På offentlege arrangement kan det bli samla 100 personar, om alle i publikum sit på faste tilviste plassar. Utandørs kan inntil 200 personar samlast. Dersom alle sit på tilviste plassar og det er to meter avstand mellom kohortane kan det bli samla 600 personar fordelt på tre kohortar, til dømes på ein fotballstadion, sa Erna Solberg (H) på dagens pressekonferanse.

Pressekonferanse om koronasituasjonen
Foto: Torstein Bøe / NTB

Siste nytt

  • Magnus Carlsen vant storturnering i Polen

    Magnus Carlsen kunne strekke armene i været for sin andre strake tittel i Grand Chess Tour-turneringen i Polen.

    Carlsen vant turneringen med 26 poeng og hadde kun 0,5 poeng ned til kinesiske Wei Yi, som før siste dag var nordmannens argeste konkurrent i kampen om tittelen. Carlsen startet søndagen utmerket med sju strake seirer, der i blant triumf over kineseren.

    Nordmannen fortsatte å spille godt og sikret til slutt turneringsseieren. Dermed tok han hjem førstepremien på 40.000 dollar (om lag 436.000 kroner).

    Carlsen vant også fjorårets utgave av turneringen som spilles både i hurtig- og lynsjakk.

    Nordmannen deltar samtidig i Champions Chess Tour-turneringen. Der er han klar for neste fase og møter tyske Vincent Keymer senere søndag. Vinneren der går til storfinalen som spilles onsdag. Taperen får en ny sjanse til å nå finalen gjennom taperstigen.

    (NTB)

    Magnus Carlsen under Norway Chess 2023 som holdes i Finansparken i Stavanger.
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Berg reagerte på «homofobiske» rop: – Kan ikke bli akseptert

    Bodø/Glimt-profil Patrick Berg fyrer løs etter å ha hørt «homofobiske gloser» i eliteseriekampen borte mot Kristiansund.

    – Det var en som sto og ropte noen skjelsord som jeg tenker at ikke er akseptert noen steder i vårt samfunn, sier Berg til NRK.

    TV-bildene viste at Berg gikk bort til tribunen etter at Glimt gikk opp til 3-2 på tampen av kampen.

    – Da ingen andre sa fra, følte jeg at noen måtte si fra. Sånne ting kan ikke bare bli akseptert på en fotballstadion. Da tok jeg ansvar og sa ifra i hvert fall, fortsetter Berg og beskriver det som «homofobiske gloser» fra tribunen.

    – Er det noe du tenker Kristiansund bør ta affære på?

    – Ja, absolutt. Sånn kan vi ikke ha det. Verken på fotballstadion eller ellers i samfunnet, sier Berg og vil ha supporteren utestengt.

    NRK har ikke fått svar Kristiansunds daglige leder om situasjonen. Til TV 2 har KBKs arrangementansvarlig sagt dette om hendelsen:

    – Jeg har hørt fra andre at det var en hendelse der det ble ropt ufine ting, og det tar vi avstand fra. Vi skal prøve å finne ut hva det var og identifisere, så skal vi gjøre det vi kan med den saken. Vi ønsker selvfølgelig å sanksjonere hvis det har skjedd.

    Bodø/Glimt vant kampen 4-2 etter to sene mål, og topper Eliteserien med 19 poeng på syv kamper.

    Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - Bodø/Glimt
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Naalsund med to målgivende da United vant sin første FA-cupfinale

    Lisa Naalsund bidro med to målgivende da Manchester United vant FA-cupfinalen med knusende 4-0 mot Tottenham. Det er første gang klubben har vunnet FA-cupen på kvinnesiden.

    Naalsund serverte først Ella Toone som åpnet ballet med en ellevill scoring på overtid av førsteomgang, før Rachel Williams og Lucía García la på til 2- og 3-0 like etter pausen.

    I det 75. minutt var Naalsund igjen nest sist på ballen da García la på til 4-0, og da virket det allerede tynnslitte håpet enda tynnere for Tottenham.

    – Tottenham faller bare helt sammen. De er så åpne, sa tidligere Everton- og England-spiller Izzy Christiansen på BBC Radio etter det fjerde målet.

    Celin Bizet Ildhusøy startet kampen på benken for Tottenham, og kom på like før den andre scoringen.

    Manchester United var i sin første FA-cupfinale i fjor, mens søndagens finale var den første for Tottenham.

    Women's FA Cup - Final - Manchester United v Tottenham Hotspur
    Foto: Molly Darlington / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal