NRK Meny
Normal

– Gir meg ikke uten kamp

Ingvild Flugstad Østberg har ikke gitt opp sprintverdenscupen sammenlagt.

Marit Bjørgen (th)

DUELL: Det blir en tøff fight mellom Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen om å vinne sprintverdenscupen sammenlagt.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Onsdag skal sprintverdenscupen avgjøres med klassisk sprint i Drammen. Marit Bjørgen leder, og hun er 40 poeng foran Ingvild Flugstad Østberg på andreplass.

– Det blir nok hardt, men det er ikke over før det er over, sier Flugstad Østberg til NRK.

Ingvild Flugstad Østberg

HAR IKKE GITT OPP: Ingvild Flugstad Østberg.

Foto: Martti Kainulainen / Lehtikuva / NTB scanpix

40 poeng er forskjellen på en første- og tredjeplass. Hvis Ingvild Flugstad Østberg vinner sprinten i Drammen og Marit Bjørgen havner utenfor pallen, går sprintkula til Flugstad Østberg.

– Jeg har jo aldri vunnet sprinten i Drammen. I tillegg så er det veldig sjeldent at Marit ikke kommer på pallen når hun stiller opp på en sprint. sier Flugstad Østberg.

Ingen skitne knep

Marit Bjørgen har vunnet den klassiske sprinten i Drammen tre ganger tidligere. Hun vant også sist det var klassisk sprint på programmet denne sesongen, I Östersund rett før VM i Falun. Og for tre uker siden ble hun verdensmester på samme distanse.

– Det blir nok vanskelig å slå den dama der. Men jeg skal gi alt jeg har og gi henne kamp, sier Ingvild Flugstad Østberg.

– Blir det noen ekstra albuer i svingene?

– Nei, jeg håper at jeg i så fall skal vinne på en fair måte. Jeg skal ikke dytte eller ødelegge for noen, sånn skal jeg ikke gjøre det. Den som er best er best. Vinner Marit så er det veldig fortjent, sier 24-åringen.

Bjørgen: – Viktigst at den som vinner er norsk

Marit Bjørgen vant sprinten i Lahti sist helg foran nettopp Ingvild Flugstad Østberg. Bjørgen tror ikke hun bare kan reise til Drammen å hente hjem sammenlagtkula.

– 40 poeng er ikke mye. Det blir en tøff duell og kampen er fortsatt varm, sier Bjørgen.

– Men jeg går jo for å vinne den kula. Men det viktigste er at den som vinner er norsk. Vinner Ingvild så går det helt fint altså, legger hun til humoristisk.

I sprintverdenscupen for menn er kampen om sammenlagtseieren enda tøffere. Finn-Hågen Krogh leder med 33 poeng foran Federico Pellegrino fra Italia. hvis Pellegrino vinner sprintkula, blir han den første utøveren utenfor Sverige og Norge som gjør det.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Marit Bjørgen vant sprinten i Lahti foran Ingvild Flugstad Østberg.

Siste nytt

 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma