Pallplass og sammenlagtseier glapp for Norge

To strafferunder sendte Norge ut av seierskampen i herrenes skiskytterstafett søndag. En god ankeretappe av Tarjei Bø var heller ikke nok til å sikre verken pallplass eller verdenscupseieren sammenlagt i stafett.

Norge har 302 poeng i verdenscupen sammenlagt i stafetten. De er dermed slått med tre poeng i verdenscupen sammenlag. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Halvard Hanevold

Norge tapte kampen om sammenlagtseieren i stafett i verdenscupen etter søndagens renn. De ble slått med tre poeng av Russland.

Saken oppdateres.

– Det var en vel gjennomført stafett, men litt for mye bom. To strafferunder er for mye, da kan man ikke vente å være på pallen, kommenterte NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold.

Henrik Labée-Lund og stafettdebutant i verdenscupen, Johannes Thingnes Bø, pådro seg én strafferunde hver på sine etapper.

Dermed hadde ankermann Tarjei Bø ett minutt og tre sekunder å hente på ledende Russland.

Åtte sekunder fra pallen

Russerne gikk inn til en suveren seier med god fart i sporet og ti treff på siste etappe, men bak kjempet Bø for å berge pallplass for Norge.

Bø måtte bruke et ekstraskudd på siste skyting, og gikk ut som nummer seks. Selv om Bø passerte både Italia og Sverige i sporet, var det ikke nok.

Russland vant foran Tyskland og Tsjekkia. Norge ble nummer fire, åtte sekunder bak pallplass.

Tre poeng bak sammenlagtseier

Den norske fjerdeplassen var ikke nok til å sikre sammenlagtseieren i stafettverdenscupen.

Norge ble slått med fattige tre poeng av Russland som sikret troféet med 305 poeng totalt.

– Det viser hvor tett det er i toppen, kommenterte Hanevold.

Siste nytt

 • Jarstein mister nok en kamp

  Rune Almenning Jarstein sliter fortsatt med ettervirkningene av covid og mister også helgens seriekamp for Hertha Berlin selv om han vil være ute av karantene.

  Det bekrefter trener Pal Dardai overfor klubbens nettsted.

  – Folk reagerer ulikt på korona. Rune har hatt feber i lang tid, og derfor er han ikke klar for trening igjen allerede torsdag, sier treneren, ifølge Kicker.

  Jarstein testet positivt på koronaviruset etter landslagssamlingen i slutten av mars.

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres
 • DT: NFF vurderer gransking

  Norges Fotballforbund vurderer å be Strømsgodset om en redegjørelse for håndteringen av rasismeanklagene mot ekstrener Henrik Pedersen, melder Drammens Tidende.

  Det opplyser juridisk seksjonsleder Espen Auberg i NFF til avisen.

  – Ja, det stemmer. I denne saken følger påtalenemnda med. Vi har snakket med representanter fra Godset, og påtalenemnda vil trolig foreta en vurdering av saken etter hvert, sier han.

  Strømsgodset gjennomfører selv sin egen gransking av saken. Pedersen fikk sparken i forrige uke. Flere spillere har anonymt anklaget ham for rasisme, men dansken har hele tiden avvist anklagene.

  – Tanken så langt er å la Godset gjennomføre de undersøkelsene som gjøres nå og deretter la dem få forklare hva som har skjedd, sier Auberg i NFF.

  Han vil ikke spekulere i hvilke straffer eller sanksjoner som kan være aktuelle i saken.

  Henrik Pedersen under en Godset-kamp
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Utestengt i ti kamper for rasisme

  Slavia Praha-spilleren Ondrej Kudela er utestengt i ti europacupkamper for rasisme mot Rangers' Glen Kamara i en europaligakamp.

  Det besluttet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) onsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Kudela skal ha ytret rasistiske meldinger til Kamara da lagene møttes på Ibrox 18. mars.

  I etterkant skal Kamara ha slått til Kudela i spillertunnelen. Rangers-spilleren er utestengt i tre kamper for sin rolle i episoden. I tillegg er Rangers-spissen Kemar Roofe utestengt i fire kamper for overfall i den samme kampen.

  Roofe ble utvist for en stygg takling der han sparket Slavia Praha-keeper Ondrej Kolar i ansiktet. Kolar pådro seg brudd i hodeskallen i taklingen.

  Slavia Praha vant bortekampen 2-0 og tok seg videre til kvartfinale i europaligaen med 3-1 sammenlagt.

  Rangers' Finnish midfielder Glen Kamara (C) and Slavia Prague's Czech defender Ondrej Kudela
  Foto: Andrew Milligan / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal