Hopp til innhold

Cupnedtur for Vålerenga: Se høydepunktene fra 3. runde

Vålerenga røk på en ny skuffelse da de ble slått ut av cupen av Bodø/Glimt onsdag. Glimt vant til slutt 1-0. I denne saken kan du se høydepunktene fra onsdagens cupkamper.

3. runde NM Cup i fotball 2022: Vålerenga - Bodø/Glimt

MOTGANG: Vålerenga er ute av cupen etter tap for Bodø/Glimt.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Onsdagen bød på flere kamper i cupens tredje runde, og flere av lagene fra lavere divisjoner yppet seg mot Eliteseriemotstand.

Topplagene reddet seg til slutt inn og sikret avansement til fjerde runde.

Vålerenga - Bodø/Glimt

Ulrik Saltnes ble matchvinner på tampen da Bodø/Glimt vant 1-0 borte mot kriserammede Vålerenga i fotball-NMs tredje runde.

Glimt-kapteinen styrte inn vinnermålet fra kort hold foran VIF-buret. I forkant tråklet pasningslegger Victor Boniface seg forbi et par motspillere.

Noen minutter før bommet Ola Solbakken fra straffemerket. Et svakt forsøk ble reddet av Vålerengas keeperdebutant Magnus Sjøeng (20).

Dermed fortsetter motgangen for Vålerenga. I Eliteserien har Oslo-laget gått sju strake kamper uten seier.

– Vi er inne i en motgangsperiode, så vi får si det slik at vi gjør opp mot vårt beste i dag. Vi møter et godt lag, og i den situasjonen vi har vært i, så er det en sterk prestasjon fra oss. Vi har de samme utfordringene vi har hatt. Vi scorer ikke mål. Vi har en del muligheter som vi bør utnytte bedre, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Lillestrøm – Aalesund

På Åråsen møttes Lillestrøm og Aalesund til rent Eliteserie-oppgjør. Hjemmelaget kom best i gang i det som var en relativt jevnspilt førsteomgang.

Det så lenge ut til at lagene skulle gå målløse til pause, men ett minutt på overtid brøt Eskil Edh et utspill fra Aalesund-keeper Sten Grytebust høyt i banen og fant Hólmbert Fridjónsson foran mål. Det resulterte i scoring, og 1-0 til hjemmelaget.

Bortelaget var nære på ved flere anledninger i andreomgang, men klarte aldri å få ballen i mål. Dermed blir det avansement for Eliteseriens serieleder.

AVANSEMENT: Lillestrøm sikret avansement til cupens fjerde runde takket være scoring fra Hólmbert Fridjónsson.

Byåsen – Sandefjord

Byåsen, som til daglig spiller i 3. divisjon, fikk besøk av Eliteserielaget Sandefjord onsdag. Bortelaget ønsket i utgangspunktet å utsette kampen da flyet deres ble utsatt, men måtte til slutt kjøre nesten ni timer i buss for å rekke kampstart.

I selve kampen var det også Sandefjord som kom best i gang, da Sander Kleppe Halgunset var uheldig og satt ballen i eget nett. Byåsen slo derimot tilbake, og utliknet etter 61 minutter.

Gleden skulle derimot vise seg å bli kortvarig, da Moa Ofkir sendte Sandefjord opp i ledelsen igjen etter 68 minutter.

YPPET SEG: Byåsen yppet seg hjemme mot Sandefjord, men Eliteserielaget vant til slutt 2-1.

Sotra – Haugesund

Haugesund tok seg også videre mot et lag fra lavere divisjoner, da de gjestet Sotra. Det til tross for en utvisning til midtbanespiller Mads Sande.

Martin Samuelsen ble den store helten da han var nådeløs i det han fikk sjansen inne på ti meter etter om lag en time spilt.

Sotra hang godt med, men klarte ikke sette ballen i mål.

SEIER: Se høydepunktene fra Haugesunds seier over Sotra.

Eidsvold Turn – Molde

Eidsvold Turn, som i andre runde slo ut Kongsvinger, ble belønnet med Molde i tredje runde. 2. divisjonslaget yppet seg, men det var til slutt Molde som ble sterkest.

Etter en drøy halvtime spilt satte Martin Linnes ballen i nettet, og det så ut til at det skulle bli en oppskriftsmessig seier til bortelaget. Men mot slutten av første omgang reduserer Eidsvolds Bendict Notoane på straffe, og ga hjemmelaget håp om et cupeventyr.

Et eventyr ble det derimot ikke for selv om Eidsvolds keeper Andreas Vedeler leverte godt spill og stoppet flere sjanser for Eidsvold Turns «reservelag», som manglet tolv av sine førstelagsspillere, blir moldenserne litt for sterke utover i andre omgang og vinner til slutt 4-1.

KOMFORTABELT: Molde vant til slutt komfortabel, til tross for at Eidsvold Turn yppet seg mot topplaget.

Øvrige cupkamper onsdag:

Oppgjøret Jerv – Odd er utsatt etter smitteutbrudd i Jerv. Det foreligger ingen ny dato for oppgjøret foreløpig.

Siste nytt

 • Hegg og Larsen til EM-finalen

  Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen kvalifiserte seg begge til finalen på 50 meter match under EM i skyting. Hegg var best med sine 594 poeng.

  OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

  Hegg var litt bak etter knestående med 197 og 199 på liggende, men han avsluttet med to flotte stående serier på 99 poeng.

  Ole Martin Halvorsen og Henrik Larsen hadde begge 199 på både knestående og liggende var i delt ledelse etter de fire første seriene.

  På de to siste stående seriene ble det problemer for begge.

  Larsen fikk 97 og 95 poeng og endte på femteplass av de seks som tok seg til finalen med 590 poeng. Halvorsen fikk to ganger 95 og totalt 588 poeng som holdt til 13.-plass. (NTB)

  Norge vant derimot et suverent EM-gull med 1772 poeng for lag. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.

  UR2BEr1k5j8
  Foto: NTB
 • Sønstevold legger opp som fotballspiller: – Ekstremt stolt

  31 år gamle Anja Sønstevold gir seg med toppfotball. Hun har spilt i Italia de siste sesongene.

  Sønstevold skriver selv om avgjørelsen på Instagram.

  – Jeg er ekstremt stolt og utrolig takknemlig for karrieren min, skriver hun.

  Sønstevold fikk 31 landskamper for Norge. Den siste kom mot Filippinene i VM i fjor. Hun står med til sammen 68 aldersbestemte landskamper.

  Hun startet karrieren i Grei før hun gikk til Kolbotn. Deretter var det seks sesonger i LSK Kvinner før turen gikk utenlands til Fleury 91, Inter og Roma.(NTB)

  Em i fotball for kvinner 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Alexander Sørloth melder forfall til landslagssamlingen

  Alexander Sørloth får ikke med seg de to kommende landskampene til Norge.

  Det opplyser Norges Fotballforbund på X.

  Årsaken er skaden han pådro seg i siste seriekamp i Spania. Da måtte han gå av banen etter 13 minutter, etter å ha fått en kjenning i baksiden av låret.

  Inn i troppen kommer Erik Botheim, som har vist strålende form i svenske Malmö. Fredag scoret han hattrick i 5-0-seieren over Kalmar. 24-åringen står med åtte mål for den svenske serielederen.

  Neste onsdag kommer Kosovo på besøk på Ullevaal stadion, før det norske landslaget gjester Danmark lørdag 8. juni.

  NRK/NTB

  Fotball menn, privatlandskamp: Norge - Slovakia
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal