Cupnedtur for Vålerenga: Se høydepunktene fra 3. runde

Vålerenga røk på en ny skuffelse da de ble slått ut av cupen av Bodø/Glimt onsdag. Glimt vant til slutt 1-0. I denne saken kan du se høydepunktene fra onsdagens cupkamper.

3. runde NM Cup i fotball 2022: Vålerenga - Bodø/Glimt

MOTGANG: Vålerenga er ute av cupen etter tap for Bodø/Glimt.

Onsdagen bød på flere kamper i cupens tredje runde, og flere av lagene fra lavere divisjoner yppet seg mot Eliteseriemotstand.

Topplagene reddet seg til slutt inn og sikret avansement til fjerde runde.

Vålerenga - Bodø/Glimt

Ulrik Saltnes ble matchvinner på tampen da Bodø/Glimt vant 1-0 borte mot kriserammede Vålerenga i fotball-NMs tredje runde.

Glimt-kapteinen styrte inn vinnermålet fra kort hold foran VIF-buret. I forkant tråklet pasningslegger Victor Boniface seg forbi et par motspillere.

Noen minutter før bommet Ola Solbakken fra straffemerket. Et svakt forsøk ble reddet av Vålerengas keeperdebutant Magnus Sjøeng (20).

Dermed fortsetter motgangen for Vålerenga. I Eliteserien har Oslo-laget gått sju strake kamper uten seier.

– Vi er inne i en motgangsperiode, så vi får si det slik at vi gjør opp mot vårt beste i dag. Vi møter et godt lag, og i den situasjonen vi har vært i, så er det en sterk prestasjon fra oss. Vi har de samme utfordringene vi har hatt. Vi scorer ikke mål. Vi har en del muligheter som vi bør utnytte bedre, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Lillestrøm – Aalesund

På Åråsen møttes Lillestrøm og Aalesund til rent Eliteserie-oppgjør. Hjemmelaget kom best i gang i det som var en relativt jevnspilt førsteomgang.

Det så lenge ut til at lagene skulle gå målløse til pause, men ett minutt på overtid brøt Eskil Edh et utspill fra Aalesund-keeper Sten Grytebust høyt i banen og fant Hólmbert Fridjónsson foran mål. Det resulterte i scoring, og 1-0 til hjemmelaget.

Bortelaget var nære på ved flere anledninger i andreomgang, men klarte aldri å få ballen i mål. Dermed blir det avansement for Eliteseriens serieleder.

AVANSEMENT: Lillestrøm sikret avansement til cupens fjerde runde takket være scoring fra Hólmbert Fridjónsson.

Byåsen – Sandefjord

Byåsen, som til daglig spiller i 3. divisjon, fikk besøk av Eliteserielaget Sandefjord onsdag. Bortelaget ønsket i utgangspunktet å utsette kampen da flyet deres ble utsatt, men måtte til slutt kjøre nesten ni timer i buss for å rekke kampstart.

I selve kampen var det også Sandefjord som kom best i gang, da Sander Kleppe Halgunset var uheldig og satt ballen i eget nett. Byåsen slo derimot tilbake, og utliknet etter 61 minutter.

Gleden skulle derimot vise seg å bli kortvarig, da Moa Ofkir sendte Sandefjord opp i ledelsen igjen etter 68 minutter.

YPPET SEG: Byåsen yppet seg hjemme mot Sandefjord, men Eliteserielaget vant til slutt 2-1.

Sotra – Haugesund

Haugesund tok seg også videre mot et lag fra lavere divisjoner, da de gjestet Sotra. Det til tross for en utvisning til midtbanespiller Mads Sande.

Martin Samuelsen ble den store helten da han var nådeløs i det han fikk sjansen inne på ti meter etter om lag en time spilt.

Sotra hang godt med, men klarte ikke sette ballen i mål.

SEIER: Se høydepunktene fra Haugesunds seier over Sotra.

Eidsvold Turn – Molde

Eidsvold Turn, som i andre runde slo ut Kongsvinger, ble belønnet med Molde i tredje runde. 2. divisjonslaget yppet seg, men det var til slutt Molde som ble sterkest.

Etter en drøy halvtime spilt satte Martin Linnes ballen i nettet, og det så ut til at det skulle bli en oppskriftsmessig seier til bortelaget. Men mot slutten av første omgang reduserer Eidsvolds Bendict Notoane på straffe, og ga hjemmelaget håp om et cupeventyr.

Et eventyr ble det derimot ikke for selv om Eidsvolds keeper Andreas Vedeler leverte godt spill og stoppet flere sjanser for Eidsvold Turns «reservelag», som manglet tolv av sine førstelagsspillere, blir moldenserne litt for sterke utover i andre omgang og vinner til slutt 4-1.

KOMFORTABELT: Molde vant til slutt komfortabel, til tross for at Eidsvold Turn yppet seg mot topplaget.

Øvrige cupkamper onsdag:

Oppgjøret Jerv – Odd er utsatt etter smitteutbrudd i Jerv. Det foreligger ingen ny dato for oppgjøret foreløpig.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)