Hopp til innhold

– Han skulle skrenset på målstreken

Langrennstalentet Petter Reistad (17) feide fra selveste Petter Northug på en sprint onsdag, men glemte det aller viktigste...

Video Petter spurter fra Petter

– Han skulle skrenset på målstreken. Det blir hjemmelekse, sier Northug om sin overmann for dagen.

Northug

Northug med mange unge håpefulle foran seg på onsdagens sprintøkt.

Foto: Anders W. Øfsti
Petter Northug

Petter Northug og Petter Reistad (17).

Foto: Anders W. Øfsti

Og Northug er faktisk i posisjon til å gi hjemmelekser om dagen. Han er nemlig mentor og lærer for 20 håndplukkede, unge skitalenter under en treningsleir i Meråker denne uken.

Blant de 20 løperne stakk 17-åringen Petter Reistad seg virkelig frem onsdag - bokstavelig talt. Han slo nemlig verdensmester Northug under en sprint i Meråkers løyper.

Turde ikke skrense

Northug selv skrenset foran snuten på en heseblesende Marcus Hellner da gullet ble sikret på herrestafetten i VM (se video under).

Det turde ikke navnebro Reistad å gjøre.

– Jeg turde ikke skrense. Men det var kjempemorsomt og inspirerende å gå sammen med Petter Northug, sier Reistad etter bragden.

Reistad er en av 20 nøye utplukkede talenter som får være med på treningscampen. En jury bestående av Åge Skinstad, Vidar Løfshus, Bente Skari og Petter Northug har stått for utvelgelsen.

Video Northug show på målstreken

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

Siste nytt

 • Hauger på 6.-plass i Monaco

  Dennis Hauger kjørte et godt hovedløp i Monaco og plukket nye poeng i Formel 2-sammendraget med en 6.-plass.

  Det avsluttet en god helg for nordmannen som ble nummer tre i sprintløpet samme sted lørdag. Hauger var nummer åtte etter kvalifiseringen og kjørte seg opp to plasser i hovedløpet.

  Han tapte en plass i starten, trolig fordi han kjørte på en hardere dekktype enn flere av sine konkurrenter. Dekkvalget gjorde at 21-åringen fra Aurskog kunne vente lenge med å gjøre sitt pitstopp.

  Hauger valgte å bytte dekk etter 32 av 42 runder og traff greit med det. Han kom ut på banen igjen på 8.-plass og passerte senere to biler som var inne for å skifte dekk.

  Hauger hadde dessuten raskeste runde på Monaco-banen og fikk et ekstra poeng for det.

  Zak O'Sullivan vant løpet etter å ha kjørt solid og truffet perfekt med taktikken. Han gjorde sitt pitstopp sent mens det var såkalt virtuell sikkerhetsbil i løpet.

  Isack Hadjar ble nummer to, mens Paul Aron tok 3.-plassen. De ligger begge foran Hauger i Formel 2 sammenlagt.

  Kvalifiseringsvinner Richard Verschoor hadde et uhell underveis og forsvant ut av løpet.

  (©NTB)

  Dennis Hauger
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Skarstein slått i Luzern

  Birgit Skarstein (35) fikk tøff kamp i singlescullerfinalen i verdenscupen i sveitsiske Luzern og endte på 3.-plass.

  Tyskeren Manuela Diening, som tok sølv bak Skarstein i EM tidligere i vår, vant finalen. Hun kom i mål på tiden 10.01,03 og var knappe sekunder raskere enn Moran Samuel fra Israel.

  Skarstein fikk det tøft på slutten og ble slått med sju sekunder. Hun ledet løpet halvveis.

  Det er ikke ofte den norske pararoeren blir slått. Hun er regjerende mester i både Paralympics, VM og EM. Om tre måneder skal hun i aksjon i Paralympics i Paris. (NTB)

  Pressetreff med roerne foran VM i Tsjekkia
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • PSG cupmester for 15. gang

  Paris Saint-Germain er etter to år fransk cupmester i fotball igjen. Tittelen ble sikret med 2-1 over Lyon i finalen lørdag.

  PSG kunne på finalearenaen i Lille juble for sin 15. cuptittel. Marseille er nærmest med sine ti. PSG fikk også tatt cuptrofeet tilbake etter at Nantes og Toulouse vant de to siste årene.

  Ousmane Dembélé og Fabián Ruiz sørget for 2-0-ledelse til pause. Selv om Jake O'Brien reduserte ti minutter etter hvilen, kunne PSG til slutt juble. PSG vant også ligaen denne sesongen med ni poeng ned til Monaco.

  Superstjernen Kylian Mbappé spilte lørdag sin siste kamp for PSG etter som kontrakten utløper 30. juni. Spissen er sterkt ryktet til Real Madrid.

  Ci3ukuYs-sw
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal