Viktig Leicester-seier i opprykkskampen

Premier League-jaktende Leicester har trøblet med formen de siste ukene. Mandag tok blåtrøyene en særdeles viktig trepoenger med 3-1-seier hjemme mot Norwich.

Dermed klatrer Leicester til tabelltopp i mesterskapsserien, ett og to poeng foran henholdsvis Ipswich og Leeds. Alle de tre lagene har nå unnagjort 39 seriekamper.

Senere mandag skal både Ipswich og Leeds i aksjon.

Leicester har slitt med å vinne ligakamper siden starten av februar, og Premier League-vinneren fra 2016 fikk en verst tenkelig start hjemme mot Norwich da brasilianeren Gabriel scoret 1-0 for gjestene etter hjørnespark.

Ti minutter før pause utlignet Kiernan Dewsbury-Hall med pannebrasken, før samme mann serverte Stephy Mavididi til 2-1 med en halvtime igjen å spille. På overtid fastsatte klubblegende Jamie Vardy resultatet til 3-1. (NTB)

Leicester

Erling Braut Haaland City

«Pissnervøs» Haaland ble City-helt: – Det er derfor han er eksepsjonell

Erling Braut Haaland taklet presset på mesterlig vis og ble tomålsscorer for Manchester City. Nå har de alt i egne hender før siste runde i Premier League.

• Juventus vant Coppa Italia

Juventus vant finalen i den italienske cupen 1-0 mot Atalanta onsdag kveld. Juventus-spiss Dusan Vlahovic scoret det eneste målet som kom allerede etter fire minutter.

Det er første gang Juventus vinner siden 2021. Den gamle damen har flest cupseire i Italia med 15 seire.

Juventus ligger på fjerdeplass i Serie A, 25 poeng bak Inter Milan som allerede er kronet som mestere.

Atalana ligger på plassen bak, og skal spille Europaliga-finale mot Bayer Leverkusen onsdag 22. mai.

4z3DQJf_llU
  • Manchester United tok et steg mot Europa-spill

Manchester United burde vinne mot Newcastle onsdag for å holde liv i håpet om å kvalifisere seg til Europacupspill gjennom Premier League. Seieren holdt på å glippe, men de røde vant til slutt 3-2.

Hjemmelaget tok ledelsen ved Kobbie Mainoo etter halvtimen spilt før Anthony Gordon utlignet for Newcastle. Men 21 år gamle Amad Diallo banket inn 2–1 etter 57 minutter. Hans første mål i Premier League.

Så sørget innbytter Rasmus Højlund for 3-1. Lewis Hall reduserte for Newcastle på overtid, og det endte 3-2.

Nå ligger Manchester United på 8. plass – bak Newcastle på målforskjell med én kamp igjen å spille.

En syvendeplass vil sikre Manchester United en plass i Europa.

De røde kan også kvalifisere seg til Europacupspill ved å vinne FA Cup-finalen mot Manchester City lørdag 25. mai.

Onsdag vant også Chelsea 2-1 borte mot Brighton. De blå fra London ligger på sjetteplass med èn kamp igjen.

ZB17SLaBqpU
  • Celtic sikret seriegullet med målfest

Celtic er skotsk seriemester i fotball for 54. gang etter å ha knust Kilmarnock 5-0 på bortebane onsdag kveld.

Selv om Celtic tok sin 54. serietittel, er det ikke rekord. Rangers har 55.

Celtic og Rangers møtes i cupfinale 25. mai. Ja jager Celtic sin 42. cuptittel, Rangers sin 35.