Hopp til innhold

Deila under hardt press: Advarer egen klubb

Ronny Deila og Club Brugge har litt jobb å gjøre om de skal gå videre i Serieligaen på bekostning av Molde. I forrige uke sørget en sen scoring fra Fredrik Gulbrandsen for at Molde har med seg en 2-1-ledelse til returoppgjøret i Belgia.

Samtidig vokser presset på Deila i den belgiske storklubben. Cupen endte med exit i semifinalen, mens de er 18 poeng bak ligaleder Union Saint-Gilloise med én kamp igjen av det ordinære seriespillet.

På onsdagens pressekonferanse i Brugge bega Deila seg ut på flere svar på to-tre minutter, på spørsmål om situasjonen hans i klubben han kom til i fjor sommer.

Han kommer med en klar beskjed til styret, etter at laget forrige sesong hadde hele tre forskjellige hovedtrenere.

– Hvis man vil endre, så gjør det. Men da starter man på nytt igjen. Og det prøvde dere (Brugge) tre ganger forrige sesong. Det er ikke i mine hender og jeg er veldig rolig. Jeg tror at jeg er riktig mann til å gjøre det. Jeg ønsker virkelig å gjøre det og jeg vil kjempe til siste slutt. Det er helt sikkert.

Den belgiske journalisten Pieter-Jan Calcoen i Het Nieuwsblad er blant dem som tror Deila er ferdig etter sesongen. Han beskriver ligasesongen til Brugge som «shit» - eller «dritt» på godt norsk.

Hva må han gjøre å beholde jobben?

– Mirakler. Han må bli topp to minst og gjøre noe helt spesielt i Serieligaen. Men selv da vet jeg ikke om det er nok støtte til at han kan bli værende i Brugge.

Torsdagens kamp mot Molde starter 21.00.

Ronny Deila
Foto: AFP

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Østrøm ble cupmester med Silkeborg – fikk et kort innhopp i finalen

    Robin Østrøm kom inn helt på tampen da Silkeborg ble dansk cupmester for annen gang med 1-0-seier over AGF i finalen.

    Parken i København var fullsatt da de to jyllandsklubbene møttes til finale. Det var anslagsvis 22.000 AGF-tilhengere mot 12.000 Silkeborg-tilhengere, men de sistnevnte fikk mest å juble for.

    Østrøm har spilt aldersbestemte landskamper for både Danmark og Norge, men 21-åringen er nå U21-landslagsspiller for Norge.

    (NTB)

    Robin Østrøm
    Foto: BILDBYRÅN
  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal