Vipers slet i en omgang, men vant greit over Gjerpen

De regjerende mesterne Vipers hadde en vond omgang hvor Gjerpen yppet seg, men laget fra Kristiansand skjerpet seg etter hvilen og vant 31-21.

Vipers slet med å rykke skikkelig fra gjestende Gjerpen og ledet bare 10-9 ved pause. Etter hvilen sa de tidlig takk for følget med tre kjappe mål uten på at Gjerpen klarte å svare.

Skienslaget har nå innledet med tre tap, mens Vipers har like mange seire. Sunniva Amalie Næs Andersen og Jana Knedlikova ble lagets toppscorer med fem mål. Hos Gjerpen stoppet Annika Skrettingland og Fride Lunne Mastad med fire mål.

Storhamar tok imot Oppsal, og også der ble det klasseforskjell på de to lagene og Hamar-laget vant med komfortable 34-23.

Det var Storhamars annen seier for sesongen, mens Oppsal nå har tapt sine to første seriekamper. Anniken Obaidli ble toppscorer med sju mål for Storhamar, mens Guro Lundtveit Svennevig scoret fire for Oppsal.

Tertnes fikk det tøft hjemme mot Follo og røk 23-30. Follo kom fra tap i første serierunde.

Rikke Midtfjell og Fanny Skindlo scoret fire mål hver for Tertnes, mens Mirela Gjikokaj var solid for Follo med 13 fulltreffere. (NTB)

Champions league håndball, Vipers - Rapid Bucuresti (40-31)

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Østrøm ble cupmester med Silkeborg – fikk et kort innhopp i finalen

Robin Østrøm kom inn helt på tampen da Silkeborg ble dansk cupmester for annen gang med 1-0-seier over AGF i finalen.

Parken i København var fullsatt da de to jyllandsklubbene møttes til finale. Det var anslagsvis 22.000 AGF-tilhengere mot 12.000 Silkeborg-tilhengere, men de sistnevnte fikk mest å juble for.

Østrøm har spilt aldersbestemte landskamper for både Danmark og Norge, men 21-åringen er nå U21-landslagsspiller for Norge.

Robin Østrøm
  • Rasmussen ble belgisk cupmester

Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

R-qRhvQEQVk
  • Spansk bruddseier i Giroen

Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)