Hopp til innhold

Nadal varsler karriereslutt i 2024

Den spanske tennisstjernen Rafael Nadal (36) varsler onsdag på en pressekonferanse at han trolig gir seg etter 2024-sesongen.

– Ambisjonen er å ta en liten pause og gi meg muligheten til å nyte neste år, som trolig blir min siste på den profesjonelle touren, sier Nadal.

Spanjolen sliter for øyeblikket med en skade og vet ikke når han er tilbake. Han åpner opp for kanskje å spille Davis Cup med Spania mot slutten av årets sesong.

Det vil si at han ikke får muligheten til å forsvare tittelen fra Roland-Garros, der han i fjor slo Casper Ruud i finalen og totalt har vunnet 14 ganger.

Det er første gang siden 2004 turneringen spilles uten spanjolen som en del av startfeltet.

Nadal er tennisspilleren med flest Grand Slam-titler i historien, sammen med Novak Djokovic. De har vunnet 22 stykker hver. I tillegg til de 14 fra Paris, har Nadal også vunnet Australian Open (2), Wimbledon (2) og US Open (4).

FILE PHOTO: Australian Open
Foto: CARL RECINE / Reuters

Siste nytt

  • Gåskjenn imponerte igjen i Vueltaen

    Ingvild Gåskjenn imponerte igjen og tråkket inn til 11.-plass på den tøffe etappen i kvinnenes Vuelta a España fredag.

    Hun hang med tetgruppen helt til bare et par kilometer gjensto av den siste bratte stigningen. Da ble det for tøft å matche tempoet til de beste, men hun kom i mål ett minutt etter etappevinner Évita Muzic.

    Den franske 24-åringen var den eneste som greide å følge nederlandske Demi Vollering i den røde ledertrøya, og hun passerte henne også på de siste metrene.

    Vollering økte med sin 2.-plass forspranget til sine nærmeste rivaler i sammendraget. Før de to siste etappene er hun 56 sekunder foran italienske Elisa Longo Borghini.

    Gåskjenn er beste norske på 15.-plass, 5.13 minutt bak lederen.

    fOJ3-7Dfrfg
    Foto: NTB
  • Foden og Shaw vant journalistpris – Ødegaard og Terland i topp seks

    Manchester City-spillerne Phil Foden og Khadija Shaw er av fotballjournalistforeningen (FWA) kåret til sesongens spillere i engelsk fotball.

    Foden fikk 42 prosent av stemmene i avstemningen om årets mannlige spiller. Han vant foran Arsenal-spiller Declan Rice og lagkamerat Rodri. Martin Ødegaard endte på fjerdeplass.

    Det er tredje gang på de fire siste årene at prisen går til en City-spiller. Erling Braut Haaland vant i fjor og Ruben Dias i 2021.

    Elisabeth Terland ble beste norske kvinne på femteplass. Hun har hatt en meget god sesong for Brighton. (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Klart tap for Mol/Berntsen – får avgjørende kamp om plass i cupspillet

    Sandvolleyballduoen Hendrik Mol og Mathias Berntsen tapte klart for de brasilianske hjemmefavorittene George og Andre i verdenstouren i Brasilia fredag.

    Det var deres andre strake tap i gruppespillet etter at de kvalifiserte seg til hovedturneringen ved å vinne to kamper onsdag.

    Natt til lørdag norsk tid spiller den norske duoen mot amerikanske Miles Partain og Andy Benesh i en kamp der vinneren går til cupspillet. Det innebærer plass i første utslagsrunde lørdag.

    Norges stjerneduo Anders Mol og Christian Sørum mister både denne og flere andre turneringer etter at Mol brakk beinet under trening i mars. (NTB)

    VM i beachvolleyball i Mexico
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal