Norsk stafett-sølv etter svensk kjempetabbe

Norge, med Victoria Hæstad Bjørnstad, Håvard Sandstad Eidsmo, Kasper Fosser og Ingrid Lundanes tok sølvet på sprintstafetten i World Games.

Ankerkvinne Lundanes kjempet om sølvet med svenske Karolin Ohlsson, og fikk det nærmest servert da svensken gjorde en kjempetabbe og løp forbi en post da hun satte inn det siste rykket. Sveits, med Simona Aebersold, Joey Hadorn, Matthias Kyburz og Elena Roos tok gullet.

Sprintstafetten var orienteringsløpernes siste øvelse i World Games.

Orientering

• Vålerenga serieledere etter derby-seier

Vålerenga har hatt en knallsterk start på sesongen og fortsatte den gode formen da de slo byrival Lyn 3-1 på hjemmebane lørdag. Dermed er Vålerenga à poeng med Rosenborg på toppen av tabellen i Toppserien.

– Det er klasse. Derbyseier og vi viser hvem som er kongen, sier Vålerenga-kaptein Janni Thomsen til NRK etter kampen.

Hjemmelaget styrte kampen fra start og tok ledelsen etter 36 minutter, da Michaela Kovacs satte en retur enkelt i mål. Seks minutter sener doblet Tilde Lindwall ledelsen etter et innlegg fra Thea Bjelde.

– Det er flott spill. Der går det fort og Lyn er sjanseløse, rett og slett, sa NRKs kommentator Patrick Steen Rowlands om Vålerengas 2-0-scoring.

Like etter pause reduserte Lyn-spiller Selma Hernes til 2-1. Vålerenga holdt likevel unna og økte ledelsen på ny ved Ronja Arnesen etter 69 minutter.

– Det var ekstrem gøy. Det var et etterlengtet mål, så det var deilig, sier Arnesen til NRK etter å ha scoret sitt første mål i Toppserien.

Lyn hadde lite å komme med etter Vålerengas 3-1 scoring. I stedet skaffet Arnesen straffe for hjemmelaget, men den satte Karina Sævik langt over. Likevel holdt Vålerenga unna og de tre poengene ble værende på Valle.

• Kane rundet 400 karrieremål – slo egen rekord med måldobbel

Bayern Münchens spydspiss Harry Kane scoret lørdag sitt 42. mål i alle turneringer denne sesongen og rundet med det 400 mål gjennom seniorkarrieren.

Kane gjorde to mål i Bayerns 2-1-seier over Eintracht Frankfurt på hjemmebane. Kanes tidligere målrekord i én og samme sesong var 41 for Tottenham i 2017/18-sesongen.

Ifølge statistikktjenesten Opta har 30-åringen dermed scoret 400 mål i sin seniorkarriere for klubb og landslag.

Den engelske angriperen har levert svært godt etter overgangen til Bayern i fjor sommer og scoret lørdag sitt 35. seriemål. Med tre kamper igjen jakter han Robert Lewandowskis Bundesliga-rekord på 41 scoringer.

Leverkusen har allerede sikret seg ligatittelen, men Bayern skal om kort tid spille semifinale i mesterligaen mot Real Madrid. Lørdag fikk tyskerne en smell da midtbaneprofilen Konrad Laimer måtte forlate banen med en skade etter en snau halvtime.

Bundesliga - Bayern Munich v Eintracht Frankfurt
  • Norges ishockeykvinner klare for elite-VM for første gang på 28 år

De norske ishockeykvinnene tok seg til elite-VM neste år ved å gå ubeseiret gjennom 1. divisjon i Klagenfurt. Lørdag slo laget Sør-Korea med 8-0.

HV71-spiller Tea Løkke Nyberg (bildet) scoret to av de norske målene, mens Emma Bergesen, Emilie Kruse, Iben Tillman, Madelen Haug Hansen, Andrea Dalen og Une Bjelland scoret ett hver i storseieren.

Norge vant alle sine kamper i Østerrike, hvor tre av seirene har kommet på straffer.

– Dette er en ufattelig deilig seier for hele den norske ishockeyfamilien, men selvfølgelig først og fremst for jentene selv, sa Norges ishockeypresident Tage Pettersen til hockey.no etter at opprykket var sikret.

Norge vant 1. divisjon, gruppe A foran Ungarn som slo Frankrike i sin siste kamp. Mesterskapet neste år spilles i Tsjekkia. Det er første gang siden 1997 at de norske ishockeykvinnene spiller med de beste. (NTB)